hits

Noen kommer unna med ALT...

Noen kommer unna med alt...for eksempel enkelte gårdeiere i Oslo by...

Vet ikke om de har bestukket noen, for å få igjennom sånne regler i bystyret eller hvor i all verden det avgjøres... Saken gjelder takrasproblematikken i byene..

Etter noen år ,hvor snøen kom deisende PLUTSELIG med et smell rett bak en.... og nesten skremte livet av folk  kom det etterhvert faktisk en del skriverier om langt mer alvorlige saker.  Et par vintre hørte vi nemlig her i byen om folk som hadde fått tunge isklumper, mengder med hardpakket snø eller annet i hodet, som faktisk nær TOK livet av folk, og hvertfall ble flere HARDT skadet... Takras-problematikken kom på agendaen i diverse møtesaler, og løsninger måtte finnes..

Og hva skjer? Joda, løsninger ble funnet de, men for meg ser dette ut som KUN løsninger for de som eier gårdene og hvordan de skal komme UNNA enkelte klagesaker og anmeldelser.. For løsningen ble KUN å sette opp FARE-skilt og flagrende bannere, som varsler oss om at det ER snø og farlig is der oppe... Men hva hjelper det??? Når det å gå UTENOM faktisk fører til den sikre død, for det er MIDT i en vei biler suser forbi i alle retninger. 

Så da har du valget da, om du vil bli påkjørt av en bil ELLER om du vil ta sjansen å løpe alt du kan for KANSKJE å unngå digre isklumper fra taket hos gårdeier Hansen...


Slik ser mange av gårdene rundtomkring i Oslo nå.... 

Folk kan ikke ferdes trygt ute, mens isen og snøen herjer som verst på takene... Men gårdeier Hansen kan sitte trygt i godstolen  sin å gni seg i hendene...For HAN har sagt fra at det ER is på takene...så han trenger ikke gjøre noe med den...

 

Er det takras-fare der du går?

Og ingen alternative steder å gå?

 

 

#is #farlig #ulykker #skader #anmeldelser 

20 kommentarer

14.01.2016 kl.07:04

Jeg bor utenfor Oslo ,

Men jeg husker godt de

Som gikk i hodet og ble skadet

For livet! Sjokkerende at det tiltaket er greit nok! Når det ikke er noen tryggere alternative veier å gå, så må man gjøre mer enn som så! Ha en super dag!!!

Tone

14.01.2016 kl.07:14

De som er gårdseiere burde virkelig skjerpe seg og ta ansvar! Tragisk! De vil vel liv skal gå tapt før de gidder gjøre noe.

Min matgale verden

14.01.2016 kl.07:19

Ja hørte om de stygge ulykkene. De burde montere snøfangere, kan vel ikke være så vanskelig, det har til og med vi utenfor døren :) Så ikke noe sånt i byen i får, men så har vi ikek snø heller da, hehe, bare bittelitt :) Good torsdag, snart helg nå :)

Helge

14.01.2016 kl.07:33

Noen steder er det satt opp skilt om takras, men det kan nok oppstå takras på flere steder. Gå på motsatt sdie av veien hvis det er plass eller en omvei. Kan få fatale konsekvelser hvis man kommer i et takras over seg. Haa en fin dag.

venkesstrikk

14.01.2016 kl.09:14

Det gikk vel skikkelig galt for en ung jente for noen år siden mener jeg. Trist og skikkelig skummelt. Her laver det med akkurat nå, glatte veier er vel det største oroblemet i dag vil jeg tro. Gå forsiktig

Siv Svanem

14.01.2016 kl.09:40

Ikke mye av det her oppe, men i midtbyen akn man jo se noen av disse.

fruensvilje.blogg .no

14.01.2016 kl.09:58

dette var tragisk å høre,jeg er jo forskånet for den slags jeg som bor her ute på bygda.No har vi noen steder med fare for snøras fra fjellsidene da,men vi hvet omtrent hva slags vær det er trygt å ferdes i og når en bør holde seg hjemme

natheless

14.01.2016 kl.10:26

Sånt er ekkelt. Istapper som henger er jo som et sverd! Gå forsiktig da Frodith, så alt går bra!

Margrethe

14.01.2016 kl.10:32

Æsj.... skummelt.... er mest utenfor bykjerna jeg, så merker ikke noe særlig rasfare..... :-)

Hanne Beate

14.01.2016 kl.10:44

Der det er rasfare pleier de å sette opp sånne trelister man skal gå utenom, og da er det litt plass mellom de og veien, eller evt. gå på andre siden om det går an. Gårdeierne burde ha snøfangere eller isolere bedre så det ikke dannes istapper, for istapper kommer fort igjen etter at de er fjernet. Ha en toppers dag!😊

Unni

14.01.2016 kl.11:50

Huseiere har jo faktisk ansvar! Joda, fint med skilt.. Men det løser vell kanskje ikke problemet!?

Hva skjer den dagen noen faktisk dør? Huff, ille å tenke på, men DA blir det sikkert gjort noe..!?

Jeg kjenner på at det er godt å bo på "landet", og at jeg er sjelden i byen og opplever denne frykten for å få is eller snø i hode!

birdbay

14.01.2016 kl.13:38

Uff, jeg ferdes ikke så mange steder hvor det er fare for takras. Men det er jo veldig trist for de som må gå å grue seg eller gå spent som en fjær gjennom hele byen. Eller hvor nå de ferdes. Håper du får en trygg og god dag. Klem:)

cuskima

14.01.2016 kl.14:17

de burde fjerne dette helt klart,men er vel ikkje bare bare å komme seg på taket. Må vel ha fagfolk..og de har jo flere jobber tenker eg. Fare skiltene er det minste de må ha og som en sier de treplankene pleier å være til hjelp. Ellers har vi jo null og nix snø her,men det betyr ikkje at vi ikkje har is...senest i går raste det forbi med is utenfor her-heldigvis har eg tak :)

ha en rasfri dag klemmetingene <3

MOONBEAMSCORNER

14.01.2016 kl.15:05

Åhhh blir så sint av dette!!! Hjelper jo lite med bare skilt som advarer! Hadde jo vært veldig fint om noen kunne tatt ansvar og faktisk fjernet snø der det er mulig å komme til. Skal jo ikke behøve å gå forbi bygårder med livet som innsats. Vet ikke helt hvordan vinteren er i Oslo sentrum ol, men her i Sandefjord føler jeg i alle fall at er det farlig på den ene siden av gaten, er det mulig og krysse gaten og gå på motsatt fortau heldigvis. Ha en fin kveld Froditha og se opp for takras!! Klem :) <3

morsmiddag

14.01.2016 kl.16:03

Det virker som det på mange måter at kommunen kan gjør hva pokker de vil.

http://hevhodet.blogg.no/

14.01.2016 kl.16:58

Oi dette var ubehagelig da..:/

Ha en fortsatt god kveld ❤
Hmmmmm trodde de hadde fått opp snøfangere etter de ulykkene.................. men det er vel dyrere enn å henge opp et skilt og noe flagrende greier............. Det er skikkelig skummelt!!

karidansen

14.01.2016 kl.20:05

Nei, det holder definitivt ikke med skilt, når en sterkt trafikkert vei er det eneste alternativet for fotgjengerne. Da må takene ryddes for snø på en forsvarlig måte. Det følger inntekter med å eie og å leie ut, og da må man også være villig til å ta ansvar og utgifter.

margarites

14.01.2016 kl.20:47

Akkurat her er det ikke et problem, og jeg vet faktisk ikke hva de gjør i sentrum når snøen ligger på takene. På jobben har vi fått satt opp snøfangere, for der gikk det et digert ras for noen år tilbake. Da var det bare flaks at det ikke var noen der, for all snøen på taket kom ned! Skikkelig ekkelt....for ungene hadde vært der like før raset kom. Men da kom snøfangerne raskt opp etterpå. Egentlig burde arkitekten ha tenkt på dette når han tegnet huset for bare 6 år siden.

Veronica S

16.01.2016 kl.11:22

Nå har jeg ikke vært i byen enda, men tror ikke vi har den problematikken mye i Bergen. MEN i stallen er det takras fare, det fikk man merke i går HAHAHA. Også deiser det snø ned fra ledninger i telefonstolper.. ganske morsomt når hesten plutselig hopper i været med alle fire beina fordi den blir truffet med en mengde snø. Skrekkblandet fryd i magen.

Skriv en ny kommentar

frodith

frodith

51, Oslo

Jeg er 51 år, samboer, har stort sett et optimistisk syn på livet, er snill og blid, og over middels engasjert, når det er noe som opptar meg. Jeg underviser på en skole for døve, og synes tegnspråk er det vakreste språk som finnes. Når jeg ikke jobber liker jeg å trene, reise på turer eller slite meg opp mot vakre fjelltopper.

Kategorier

Arkiv