Miss Ferdigmat og stjælt middagsfavoritt ;-)


 

Ja…jeg våger meg videre jeg på Søtmonsens herlige Real Food-challenge..

Nå har det seg sånn at jeg liker jo bedre Mr India jeg også, enn Uncle Bens… Og får jeg muligheten så spiser jeg gjerne HANS hjemmelagede, enn min egen…eller min “onkels”…

Så min middagsfavoritt, direkte stjålet fra www. seriouseats.com:

Chicken Tikka Masala, med nan-brød.

Den fra Uncle Bens likner kanskje ikke SÅ mye på denne, men i min gane har den god nok smak på en tirsdag ettermiddag, etter 10 timer på farta 😉

 

Hva er din favoritt-mat?

Liker du indisk mat?

Lager du mat fra bunnen av selv? 😉

 

 

#favorittmiddag #indisk #søtmonsen #matogkakeoppskrifterbloggno #middag 

 

48 kommentarer
    1. cuskima: Ja, jeg har bare spist indisk mat på indisk restaurant i Norge, enda ikke prøvd i India 😉 Så det er indiske restauranter i Norge jeg mener ja 😀 Der har de rømme og fløte i flesteparten av rettene jeg så på menyen.

    2. cuskima: Det sto rømme og fløte i nesten alle rettene jeg så på. Men jeg kjøper de likevel, for de smaker godt 🙂 Ha en flotters dag du også 🙂 Klemmer <3

    3. I ordentlig indisk mat bruker de ikkje melk bare youghurt…flere som tåler det . Mange Indere er jo melkeintolerante :))
      Eg tåler heller ikkje melk,men eg tåler fløte og det runder av endel av de tuge skarpe krydderene. I tandori er det mer fullere smak men ikkje så kraftig som etpar av de andre.
      Eg elsker sånn salat med tandorikylling og kanskje litt karridressing -nam 😀
      ha en vakker mandag 🙂

    4. Indisk er godt en gang i blandt det! Noen dager må man ta det lettvindt og da er “onke”l eller “Tica” mer en godt nok til meg 🙂 Her blir det herlig kjøttbrød i dag og det er så enkelt at du lager det i en fei. I pakke kjøttdeig, noen skiver gul ost, en pakke bacon, grillkrydder. Legg baconskivene etter hverandre i en ildfast form. Klem ned halve kjøttdeigpakken på mitten av baconet, dryss på grillkrydder og dekk det med osten. Legg på resten av kjøttdeigen og mer grillkrydder. Pakk det inn med baconet som du bretter tilbake over kjøttbrødet. Klem det litt flatt. Stek pakken ved 200 grader i ca 15 minutter. Snu pakken og stek videre i ca. 20 minutter. Ferdig! Server med pasta, salat eller stekte poteter, og ketsjup. Nyyyyyyyyyyyyyydelig!

    5. Fisk har alltid vært godt nårjeg har spist ute med minus en gang. Jeg lurte på hvordan de kunne mishandle laks så mye at det smakte fysh. Da, men ikke ellers hadde jeg likt å fått servert vanlige fiskepinner istedet….

    6. cuskima: Tandori er sånn ovn ja, men mye krydder på den også da. Men ikke så mye rømme og fløte etc i tillegg. Jeg tåler det ikke veldig bra jeg heller. Og jeg tror kanskje det skyldes melkeproduktene, for det tåler jeg dårlig. MEN det smaker så godt, så jeg liker det BEST likevel 🙂 Hi-hi

    7. norwegianhousewife: Ja, jeg synes også det er topp. Har spist det på restaurant i 20 år sikkert, men tar noen sånne glass hjemme da 😀

    8. Margrethe: Det kan hende det hadde vært greit om jeg hadde litt bedre tid. Men jeg liker matlaging så lite at å begynne kl 18 med det, etter lang da, DET orker jeg ikke.. 😮

    9. Vera Lynn: Har ikke brukt Korma så mye, nå skal jeg kjøpe den 😀 I dag kanskje…Jeg steker kylling og har potetmos til innimellom, men da er det posemos ;-D

    10. Jeg lager nesten alltid all mat fra bunnen av. Indisk mat er veldig godt, og de har også mange vegetarretter. jeg er ikke så god på indisk mat, men har en indisk arb.kollega som av og til lager og har med på jobb, og min datter er flink med indisk mat.
      Tror jeg liker det meste, bare det ikke er kjøttmat….

    11. ikkje veldig glad i indisk syns det smaker for sterkt eller parfyme, spesielt om man finner noe med jasminris…..OG celantro urt…..vet ikkje hva det er på norsk plutselig midt på natten,men smaker litt zalo ;D
      magen min liker ikkje veldig krydret mat…t.o.m saritas må eg fløte ned for å klare spise
      men tandori kan eg like….det er sånn terracottaovnsbakt sant?

    12. Jeg er nok ei kjøttkaker i brunsaus-jente…. lages fra bunn av…. er blitt gladere i å lage middag fra bunnen av – syns det er litt stas! 🙂

    13. Vet ikke om jeg har noen favorittmat jeg.. Liker det meste så lenge det er stekt, for jeg er ikke så glad i rå mat som sushi å sånt. Jeg liker indisk mat, serlig Korma, men jeg lager den ikke fra grunnen av. Kjøper ferdige glass, enten Sarithas eller noen av de andre.
      Jeg lager mat fra bunnen av innimellom, som grønnsaksgryter osv. I tillegg til å steke fisk, koteletter ol til poteter, men saus det får jeg ikke noe greie på, hehe!!

    14. Det er jo veldig godt da ;D Elsker kylling, og blitt veldig glad i indisk mat 😀 Du må smake den korma på glass som du har sammen med stekt kylling 😀 Veeeldig godt ^^

    15. Min matgale verden: Ja, mye utfordringer nå, jeg får LITT for mye å gjøre 😀 Så nå skal jeg ikke være med på mer tror jeg. Nå har det vært den ene etter den andre 😀 Klemmer <3

    16. denne retten har nok ikke jeg smakt,så aner ikke hva den smaker hi hi,tror det hadde vært helt umulig for meg å velge en favorittrett,jeg liker all mat jeg

    17. Ja jeg smakte den en gang, og syns den var spennende og grei.. men jeg er ikke veldig glad i kylling!

    18. Jeg liker indisk mat veldig godt men får det sjelden for det er ikke noe indiske restauranter her. Det er også noe av det jeg ikke klarer å få til selv. Det blir bare ikke det samme hvis jeg prøver å lage for jeg er for pinglete med krydder. 🙂

    19. Jeg er ikke glad i sånn veldig sterk mat, men litt krydret bør det være. Mine favoritter er lasagne, pizza, orientalsk gryterett, taco, lapskaus, karbonader m.m. Noen ganger lager jeg det fra bunnen av, men man får mye godt i poser og pakker hvor man tilsetter litt og så er det ferdig. Ha en fin søndagskveld!😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg