Hans Kongelige Majones, og hans undersåtter.. (reprise)

Her kommer eventyret om Hans Kongelige Majones, som jeg har lovet deg en stund… eller truet deg med,  er kanskje et mer passende ord… Det var en gang en aggressiv konge:  Kong Majones. Han var en fremmadstormende og aggressiv konge, som ikke bare var  fornøyd med det landet han hadde lagt under seg, men var ute etter mer makt og mer land.. Idet han fant ut at ikke alle “unge” prinsesser verdsatte han like mye, fikk han blod på tann, og fant stadig nye veier og upløyd mark, for å overbevise alle i kongeriket om at han var den beste..At han fungerte til enhver bruk, til fest, til hverdags, til besøk på kafeer så vel som på et nobelt, litt mer royalt selskap… Og da fremdeles ikke alle var overbevist, sende han ut hele hoffet for å prøve å presse i kne også prinesesse “vil-ikke”. Og han sendte ut det han mente var sine beste kandidater, til alle deler av landet, til alle deler av samfunnet, til hver krok av kafe-livet: vi snakker her om fra hoffet: Prins Dressing, Prins Remulade, Jarlen av Rømme, Lady Filadelfia og selveste Lord Snøfrisk.. Nå lurer du vel på hva alt dette vrøvlet er? Vel, det er egentlig starten på et eventyr, men det får ingen lykkelig  avslutning, så jeg stopper her. Fordi prinsesse “vil-ikke” eller “liker-ikke” som er MEG, nekter å gi seg på dette punktet, og blir ingen undersått eller del av hoffet til Hans Majones… 

 

Jeg har nevnt det før og må visst gå til angrep igjen, for det er ingen som hører meg!!!, Terroren fortsetter…. Skal man ut i dagens Norge (ja,egentlig er Sverige og Island også smittet eller infisert), så er det  helt umulig å få seg en bit mat, uten at den er klisset HELT NED med et eller annet kliss… Dvs Majones, dressing, remulade, Filadelfia-smøreost eller Snøfrisk.. Det er overalt. Før hadde rekesmørbrød majones på, det var en kjennsgjerning og man kunne bare holde seg vekk hvis man ikke likte masjones.. Salat hadde dressing, og DET var stort sett DET. Man visste hva man fikk. Nå vet man aldri hva som lurer under salatbladene på baguetten:  Egg har majones under, skinke har majones under, og man kan slett ikke være sikker lenger på at OST ikke har majones under, eller hvertfall en dæsj Snøfrisk eller noe annet kliss.. Jeg og søsteren min, som også er en av “avhopperne”, kan be pent om å få et spesialsmurt rundstykke uten majones, på kafe, for å finne ut at de i stedet har puttet Snøfrisk under eggerøren og laksen. Det er ikke noe som heter smør/margarin lenger f eks. Og de gangene man spør om å slippe dressing eller annen kliss på salaten på en kafe, så lurer de forundret på om man ikke skal ha LITT en gang??? Eller i det minste litt AIOLI eller liknende?? SKal det ikke være mulig å få en vanlig frisk salat liksom?? Jeg vet jeg høres ut som verdens kjedeligste person, og som jeg har stått opp på all verdens gale bein i dag… Men når man ikke liker en smak eller en konsistens, så er det ikke kjedelig å få maten sin uten dette på… det er bare FÆLT å få maten sin full av det. Og dessuten er jeg så morsom på andre områder, at jeg blåser i om jeg er litt kjedelig i matveien 😀 Så Hellstrøm eller Kong Majones, la meg være i fred!! Jeg liker maten min frri for kliss 😀

 

Hvordan stiller du deg til regimet til Kong Majones?? For eller i mot? 😀

 

(jeg fant ut at dette innlegget som jeg skrev i 2013 trengte en liten reprise, for jeg lever fremdeles unnder Kong Majones sitt terroro-regime… 😀 )

 

#majones #mat #snøfrisk #filadelfia 

28 kommentarer
    1. høres ikke bra ut,tror ikke det er slike ting på smørbrød jeg har kjøpt ut her hvor vi bor,men vi får tilbud om en liten enpakning å ta med om vi vil ha det på smørbrødet

    2. Jeg liker alt av kliss, – smør, dressing, majones, rømme, – men alt på sin plass. Likevel synes jeg det er greit om det kommer i skåler eller poser ved siden av så folk kan velge. Smørbrød, hvor alt er ferdig påsmurt, blir jo litt verre.

    3. Tja, hos meg er det nok selve smaken som er problemet og kanskje en barndom med mat servert flytende i fett? Så foretrekker i dag kokt, grillet, bakt mat framfor stekt..Men det er jo litt spesiell konsistens. Liker du kaker, krem da?

    4. margarites: Skrev den i 2013, rett etter jeg hadde begynt blogg, eller et halvårstid etter… Ja, den gjelder hvertfall i dag også 😀 Jeg sovnet kjempetidlig i går 😀 Klemmer <3

    5. fruensvilje: Ja, ting ved siden av i små skåler er perfekt. SMørbrød er rett og slett umulig. SPiser aldri det ute… Gidder ikke spørre en gang, garantert majones, filadelfia eller snøfrisk under… Må spise kake jeg satkkar 😀 Ha-ha

    6. Den rutete skjorta: Ja, de kunne ha det i skåler ved siden av, ELLER hatt MED og UTEN, men nå er ALT sølt til med det under, fordi Kong Majones vil ha Prinsessen i kne… 😀 He-he

    7. annebe: Nei, det er altså helt umulig for meg å spise ute nesten, MÅ jo spise kake i stedet jeg… 😀 he-he God morgen og klem tilbake 🙂

    8. Elin Slåen: Nei, riktig, da kan du tenke deg hvordan det er for meg, når kong majones og undersåttene RULER hele landet 😀 MÅ jo spise kake på kafe jeg….stakkar… 😀

    9. Hei, liker ikke smør, majones, potetgull, lever i alle varianter, sennep eller dressing. Unntak hvitløksdressing på pizza, hvitløkssmør i baguett, smørøye i grøten, litt potetsalat og litt waldorfsalat. Ser du er ganske fornuftig etter mitt hjerte du også 🙂

    10. Her er vi helt motsatt. Jeg kan godt spise både majones, dressing, kesam, rømme, smøreoster og yoghurt. I moderate mengder selvsagt, men jeg liker det. Men som regel slenger jeg osten oppå et salatblad på brødskiven, trenger ikke smør. Og majones er som regel kun oppå kylligskinke, men hullet i posen må være lite sånn at det blir en tynn stripe…ikke noe tykk tubestripe liksom. Morsomt med historien om kong majones da, og jeg tror jeg har lest den før. Fortsatt flirer jeg av den. Klemmer <3 fra en som for en gangs skyld skal komme seg tidlig til sengs 🙂

    11. Hurra for majones, men til sitt bruk! Det kan bli for mye — eller, rettere sagt; for mange bruksområder, og for ofte. Men jeg er en av dem som liker majones på både egg, tomater og reker 🙂 Det er kanskje derfor jeg ser ut som jeg gjør 🙂
      I morgen er det fredag 🙂 Og neste uke får du en superuke på jobben, det er jeg sikker på 🙂
      Oslopaddenattaklem.

    12. no spiser ikke vi så utrolig ofte ute,og når vi først gjør det blir det en middag.Men om vi bestiller en salat eller liknande får vi remulade,dressing eller bernes i en liten skål ved siden av,noen steder får vi dressing i små endoseposer,og det synes eg er det beste da ))oftast vil jeg ikke ha dressinger på jeg heller

    13. hihi Jeg digger måten du skriver på, men jeg er nok for Kong Majones :p Har alltid vært glad i majones, og spiser snøfrisk også, men jeg skjønner hvor irriterende det er å få servert noe du absolutt ikke vil ha!

    14. ..hehe..artig skrevet og bra tegning :)) Jeg liker forsåvidt majones..men vi har det så si aldri her i huset..og om jeg kan velge når jeg spiser ute..ber jeg om å få uten remulade og majones :)) Mannen får helt “pannikk” om han får mat med mye slikt på… Klem og god natt <3

    15. Helt enig med deg!
      Jeg liker i grunn majones, men jeg spiser det ikke- sluttet å spise det for mange år siden. Kan til nød spise vanlig dressing, hva den nå heter, men da skal det være krise av noe slag liksom. Jeg liker rømme, så jeg vil heller ha rømme!
      Disse snøfrisk greiene og det får du meg ikke til å spise om jeg så hadde dødd av sult 😛 ha ha

    16. Jeg er såååå enig så enig!! Jeg liker heller ikke majones, eller dressing, eller annet “kliss” Så føler meg alltid vanskelig når jeg ber om å få uten “klin” Begynte å si at jeg ikke tålte det, når jeg var ung..men nå er det jo så mange som ikke vil ha pga slanking osv..så nå står jeg også frem som en skikkelig “kjedelig” person..:-) NEI til majones og annet klin!

    17. Hater yougurt, majones,skyr,rømme,kesam og sånne greier…ketchup…..fytti
      er noen ting eg kan spise som sennep……og aioli innimellom….spør til hva..men vil helst slippe og eg liker innimellom oljedressing på salaten min <3
      apropos kongelige så er desverre Prince gått bort <3 Purple tears when doves fly----

    18. Jeg er en av kongens nærmeste undersåtter 😀 Sammen med dronning Smør. Barnebarnet mitt bruker majones på brunosten 🙂 Selv liker jeg den både på røykalaks og sursild og eggerøre, ja faktisk til alt,hehe. Dressing bruker jeg lite, kun hvis jeg lager rømmedressing, for prins ekte rømme står også høyt i kurs her 😀 De lettere variantene kan noen andre få, her går vi kun for de ekte 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg