Miss Ferdigmat lager mat!!

Jeg var litt usikker på om jeg skulle legge dette innlegget i kategorien: “Tror det eller ei”, eller opprette en ny kategori kalt: Matblogging… Men siden dette kanskje ikke vil skje SÅ ofte, så er det kanskje ikke noe poeng å lage en ny kategori med DET navnet… 
I kategorien “Tro det eller ei” er det liksom en litt annen type innlegg, så dette ble å havne i felles-kassa likevel…
Men til poenget…Du vil ikke tro det!! Jeg lager MAT… Eller hvert fall EN ting. 

 


Jeg har fått dilla på Chia-grøt, og eksperimenterer litt for å si det sånn. Prøver ut nye smaker og blande i den lille, rare kaldgrøten som bare skal inn i kjøleskapet.  Fikk litt tips av Fruensvilje, og nå er jeg i gang med smaks-testing. For det er jo så SUNT. Nå gjelder det bare å få det til å smake omtrent like godt som Ferdig-grøten 😀
I dag er det mango, kiwi og jordbær blandet i, før den føk inn i kjøleskapet. 
Nå skal den bare godgjøre seg litt over natten, og SÅ blir det spennende..

 

#mat #hjemmelaget #matblogg

27 kommentarer
    1. Artig med sånn mat også. Her ble det bare en yoghurt og et knekkebrød med fiskepudding. Det ble jo ganske så kjedelig i forhold til din matlaging denne gangen! 🙂 Klem 🙂

    2. Artig med litt eksperimentering! 😀
      “Ble DENNE god..?” “Næh.. må prøve en ny oppskrift.”
      Ny oppskrift. “Ble DENNE god…? Tja, nå begynner vi å snakke her.”
      Prøver tredje oppskrift. “Mhmmm..!” Da trengs ingen ord, for det bare gomles og nytes 😀
      Nå er det morgen, og frokosten er sikkert spist. Ble den god? ;o)

    3. Min matgale verden: Kjøp noe fint, og ser du noe ekstra fint så si fra og kjøp med 😀 Jeg setter inn penger 😉 Spørs vel om du har plass 😀

    4. Mariann Sæther Tokle: Smaker mer som dessert liksom, hvis du får rette smaken 😉 Du spiste kanskje rødgrøt som liten? Den var kald, men dessert 🙂

    5. Jeg har aldri vært så rask inn på noe blogg før, hehe Og så var det bare å røre noe frø, hihi. Er det virkelig godt? Jo jeg skjønner jo det siden du spiser det, men det ser ekkelt ut for meg, kald grøt liksom 🙂 men bruker chia i knekkebrød 🙂

    6. Chiagrøt lager jeg av og til, men det er mest til datteren min, sånn at hun kan ha en god, lett og sunn frokost. Når jeg selv spiser den får jeg så sykt hard mage, så det hender jeg spiser den som godteri, altså ikke til hverdags 🙂 Og når jeg tenker meg om etter å ha lest her, så fant jeg for en stund siden overnattet havregrøt hos Kjersti (minmatgaleverden) som jeg handlet inn ingredienser til, og så har jeg glemt å lage den. Samme prinsippet, men uten chiafrø. Jeg mistenker at det er chiafrøene som gjør at magen min streiker 🙂 Så nå må jeg jammen komme i gang med å lage den 🙂 Godt du minnet meg på det 🙂
      Jeg har forresten et innlegg med chiagrøt selv her på bloggen. Men jeg mener å huske at jeg kalte det for kjøleskapsgrøt 🙂
      Kos deg med kokkeleringen. Veldig kjekt at noe kan lages så lett og smake så godt 😀

    7. Jeg også lager etter fruensviljeoppskrift….det er utrolig godt….bra du lager, kanskje du blir en kløpper på kjøkkenet.fine tegninger..

    8. Hm, sånn chiagrøt har jeg ikke prøvd, men jeg bruker chiafrø i yoghurt og noen ganger i brød (som det er veldig lenge siden jeg bakte sist….) Kanskje jeg skal lage sånn grøt også, for jeg har både chiafrø og kokosmelk i huset 🙂

    9. Jernbanefrua..: Det er noen frø som heter chiagrøt. Kjøpes i butikken. Blandes med mandelmelk eller kokosmelk eller vanlig melk. Gjerne litt vaniljesukker eller noe annet. Røre sammen og sett på lokk. Ikke koke, ingenting. Sett i kjøleskapet. ferdig neste dag. Fint å blande med bær etc. Jeg prøver meg fram med smaker nå 🙂

    10. Nå har jeg lest om det noen ganger hos deg – å dette aner jeg ikke hva er så nå må jeg bare spørre =)) Hva slags grøt er det, og hva er smakene? Høres jo godt ut av navnet =)) Hurra for deg som kokkelerer =)

    11. høres ut som gode smaker :=) googler du litt finner du flere oppskrifter,litt kanel,honning,havregryn ,jeg var innom life i går,der kjøpte jeg en liter melk,en blanding av mandelmelk og kokkosmelk,men den venter jeg med å åpne til jeg er hjemme fra ferien min :=)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg