Gourmemat eller søppel? ;-)

Selv om jeg ikke er kjent for å stå så mye på kjøkkenet, så er dette innlegget preget av mine tanker rundt et rart kjøkkenfenomen…He-he

 

“Dette er bare en liten tanke som dukker opp i hodet mitt stadig vekk.. Har en del rare tanker innimellom, men for det meste er jeg ganske godt plantet… Det jeg lurer på er NÅR er det den fantastisk deilige maten vi sitter og koser oss med, plutselig blir noe ekkelt, og vi kaller det søppel..?

Vi har stått lang tid på kjøkkenet, råvarene har forandret ansikt… Ved hjelp av krydder, steking, smør og annet, har den lille grisen f eks skiftet helt utseende, og ligger der fin og ugjenkjennelig i panna. Den kommer med min hjelp som regel, opp på tallerkenene, og med hjelp av nydelig tilbredte grønnsaker, legges det innbydende og fristende opp for å inntas (Ja, Kjersti, jeg gjør dette av og til… ;-)) Så setter vi oss til, skjærer, deler, fører til munnen, gasser oss og smatter, lager koselyder og har det i det hele tatt helt smaskens.. Kanskje orker man ikke alt.. og noe blir liggende igjen.. og skal i søpla.. Og det er nå det spennende begynner… :. NÅR er det blitt søppel? Spiser vi søppel?? Jeg opplever bare at jeg noen ganger får fingrene borti sausen som ligger der, i det jeg skal dytte noe av dette ned i søppelposen, og kan ta meg i å si høyt.”ÆÆÆsjj..”.. Og hvorfor gjør jeg det? Har dette jeg nettopp stappet i meg, med den største fryd,  blitt fryktlig ekkelt søppel? Spiser vi søppel?? 

 

Hm… noen som blir klok på dette?
Når er det transformasjonen fra  gourmetmat til søppel skjer…?? 😀 “

 

 

(En liten reprise på et gammelt innlegg over noe jeg stadig tenker på faktisk… 😉 )

 

#mat #søppel #tanker

21 kommentarer
    1. Ja, det er mye man kan undres….jeg liker ikke å kaste mat…men noen ganger klarer man ikke å spise alt.
      Tenker alltid på de som ikke har mat…

    2. Transformasjonen skjer i hode, magen er mett og hjernen er opplært til å slutte spise når man er mett. Og så kommer det tillærte med at det som er igjen skal kastes, og ergo er søppel. Jeg ser på rester som “mat som er til overs”, selvsakt ikke alt og alltid. De meste av mat kan settes kaldt, gjerne tildekket, og så kan man spise det til et annet måltid sammen med noe anet eller som til middag :-D. Man vet jo omtrent hvor mye man spiser så det å ha noe igjen på tallerken burde for det meste være nokså unødvendig for et vokse menneske som har forsynt seg selv 😉

    3. Hmmmmmmm forstår hva du mener og spør om ja…………….. jeg er lite flink til å varme opp rester, men av og til gjør jeg det. Er litt slik at om jeg får saus på fingrene………. kan si æsj ja og andre tider så slikker jeg henført av fingrene fordi det er såååååå godt ………………

    4. Jeg synes middagen kan bli “ekkel” når den har blitt kald. Men har ikke problem med å sette maten til kjøling, og fortsette å spise senere etter å ha varmet den opp igjen. Når jeg har matlyst, vel og merke. Og akkurat nå om dagen, er matlysten skral, så nå vet jeg at den ikke blir spist. Men forsyner meg ganske lite da, så det blir ikke noe igjen, og jeg får i meg det jeg bør 🙂

    5. solliv: Nei, det er nok det beste. Ikke alltid det blir så mye igjen her heller, det er mer hva jeg TENKER om sauseflekken f eks, så fort jeg får litt av den på hånden. At maten endrer “mening” så fort den er kald og man er ferdig å spise 🙂

    6. Tar til meg lite om gangen. Spiser opp alt. Det som er igjen i kjeler . Legger jeg inskål og kjøleskap. Det blir rester til kvelds eller lunsj neste dag. Vi kaster aldri middag her vi.

    7. Ja når blir det søppe? Jeg tenker at vi spiser maten med gaffel eller skje og tar ikke i den med fingrene ( jeg er litt sær for jeg liker ikke å ta i rått kjøtt når jeg tilbereder), og dermed blir det litt ekkelt å få rester på fingrene…blir liksom litt skitten…. Når jeg skyller kasseroller eller former etter maten i vasken må jeg alltid bruke papir på å fjerne det som legger seg i sluken i vasken, for sammen med vann blir det ofte en ekkel guffe – selv om det smakte godt bare noen minutter tidligere… Du tenker på mye rart 🙂 men det får jo oss andre til å reflektere over sakene også. Klemmer <3

    8. handler litt om at når det er godt er det godt,ne når man er mett er det ofte kaldt og ikkjelengre samme smak konsistense….tenk deg kald fårikål…..fytti…..eller kald fiskegryte….ugh
      er det salat tenker eg ikkje sånn….
      rent generelt liker eg ikkje så godt restemat,unntakene er få…kjøttkaker og finnbiff…men kan bruke noen ting til andre ting, om man har igjen..men sjeldnt oppigjen varmet
      ellers med dårlig immunforsvar kaster eg oftere enn andre..er hysterisk redd for bakterier i mat og sopp…eg kaster over en lav sko ,men ikkje om datteren min il spise det

    9. hmmm…tja..jeg kan ikke si jeg grøsser når jeg skyffer resten i søpla..og om jeg får saus på meg..så gjør ikke det noe..For meg er det søppel når det har vært i søpla..sammen med muggen ost og annet skit..hihihi..Men skjønner hva du mener…for noen så er jo rester ekkelt..men, nei..tror ikke jeg tenker på det som det….Jeg er, og har alltid vært en stor “restespiser” spiser gjerne rester av middag til lunsj dagen etter osv…

    10. Hanne Beate: Ja, om ting er varmt fremdeles kunne jeg nok slikke det i meg jeg også. Men om det har blitt stående litt…. og jeg så kommer borti det, så er det plutselig IKKE-mat 😀

    11. Hm, jeg kan fint finne på å slikke tallerkenen ren (bare hjemme altså, hihi), så aldri rester her. Om det blir stående igjen noe i kjeler, så blir det også spist opp etter hvert. Bare matrester som ikke er spiselige går i søpla, og det har ikke noe med dato å gjøre, – alt smakes på først.

    12. Kjenner meg igjen i det med saus på fingrene, men det er vel litt på grunn av konsistensen; at man blir klissete av den! Jeg forsyner meg sjelden med mer på tallerkenen enn det jeg orker å spise opp, for av en eller annen merkelig grunn har jeg ikke lyst til å ta igjen matrester fra tallerkenen, sjøl om det bare er jeg som har spist av den! ;). Matrester fra panner, former og kjeler samler jeg gjerne i en boks og setter i kjøleskapet eller putter den i fryseren!

    13. dedicat: Tenk på det når du plutselig får fingeren i sause-dammen, rett etter du er ferdig med å spise… 😀 Ææææsj…Og det har man spist liksom 😀 God helg 🙂 Så du cowboyfilmen min ? 😀

    14. pebble: Ja, en ting er om det er andres mat man dytter borti, men jeg reagerer jo når det er min egen tallerken til og med 😀 Helt rart. Ææææsj liksom… Og to minutter før, eller kanskje mindre, satt jeg og gumlet det i meg 😀 Hm…

    15. Ja du verden. 😀 Det er mye rart som dukker opp i hodet av og til … Det er kanskje en mer dramatisk historie knyttet til “når søppel blir mat” Men jeg blir å tenke litt neste måltid ;D God helg 🙂

    16. Jeg synes mat blir ekkel når den kommer i kontakt med et annet menneskes spytt. Det har selvfølgelig med hygiene å gjøre, men samtidig så har ikke vi mennesker alltid spist av hver vår tallerken. Det finnes fremdeles kulturer hvor alle har hvert sitt spiseredskap som dyttes ned i en stor gryte eller bolle, deretter stikkes mat og spiseredskap inn i munnen, og spytt havner ned i beholderen med mat for å hente mer.
      Tror vi har blitt litt besatt av tanken på bakterier. Til og med luften er uren! Mat som har stått ute i luft er besudlet.
      Kanskje vi må innse at vi har blitt litt hysteriske med tanke på dette med mat og hygiene?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg