Kulde, kunst, kake, Karidansen og nissens kne

 

I dag har vært en av de fineste dagene denne uken.

 

 

Treff med Karidansen <3 
Alltid koselig. En stund siden vi hadde hatt tid til å sitte ned og skravle litt sånn skikkelig LENGE 🙂 

 

 

 

Fikk lurt Karidansen opp til nissen der.. 
Jeg skulle jo være fotograf, så det MÅTTE bli henne på det kneet der 😉 Nissen var VELDIG blid i starten, bare å se på Karidansen sine bilder. Men når jeg trakk fram MITT kamera også, og køen av barn bak meg hadde blitt skikkelig lang, så han litt mindre blid ut…He-he..

 

 

Jule-pyntet i Spikersuppa. 

 

 

Pekanpai på Paleet i Karl Johan….

 

 

Så kom den kulturelle delen: Skulpturene til Dronning Sonja og Ingrid Alexandra i slottsparken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Masse fint å se på. Men i 6 kuldegrader i Oslo, blir det bikkjekaldt, så vi fant fort ut vi måtte på en kafè til…

 

 

Jeg er en smule blank i øynene, ser litt småsyk ut..Og er det nok også. Blir ikke frisk av EN forkjølelse, før en ny en er på gang. Men det BLÅSER jeg i…Nå skal jeg være på jobb fram til jul. Jeg GIDDER IKKE være syk mer!!

 

 

#kultur #kunst #kulde #kne #karidansen

Roald Dahl- ganske enkelt genial

 

Det er vel neppe noe å diskutere, er du ikke enig?
I at Roald Dahl var så genial som det går an!

For en fantasi altså! Barnebøker som voksne elsker og som barna også liker ganske godt 😉

 

 

I går var jeg på “Charlie og Sjokoladefabrikken”, oppsetning på Det Norske Teateret. Jeg var så heldig å få billett av søsters, da en av nevøene ikke kunne være med. Nå er jo ikke disse nevøene småbarn, så her ble det vin og øl på søsters og nevøen i pausen 😀
Vi var de eneste UTEN barn der tror jeg…Men vi forsvarte oss litt med at nevøen min tross alt var søsters sitt barn..Så det så!!

 

Nevøen min sin kjæreste, herlige Kristine, hun lo så hun gråt av all galskapen i forestillingen. For fantasien er jo så rik i dette universet til Roald Dahl. Og Det Norske Teateret har gjort en fabelaktig jobb med å ta galskapen til nye høyder. 
Ekorn på 2,5 meter, minst, var bare EN av de herlige “kostymene” som dukket opp… 

 

 

Jeg koste meg veldig, og startet helgen på best tenkelig måte i går <3 Stykket anbefales på det sterkeste, løp og kjøp billetter I DAG!! 🙂 

 

 

#teater #roalddahl #sjokoladefabrikken

Fysjamei- gamlinger i dag

 

 

Fysjamei, ungdommen i dag! 
Forpeste lufta rundt oss med skrik og skrål..
Dundrende musikk fra alskens bærbare remedier
Sniker seg inn i hver pore i huden vår
Og truer med å sprenge oss fra innsiden

 

Heh! Jommen sa jeg smør!

 

 

 

Fysjamei, gamlinger i dag!
Noen ser BARE seg selv..
HØYTLESING av Wikipedia i 15 minutter sammenhengende
Monoton surrende stemme som surrer og går
Trenger inn gjennom ubeskyttede øreganger

Maler på…

Lydforurensning..

 

Du er fanget på et begrenset område
Kan ikke flykte  –  tog i fart

Rett før jeg reiser meg og skriker: 

Gamlinger i dag!!


Da stilner det…Jeg slapp skjenneprekenen i retur

Fra en gråhåret dame med munndiare

 

 

 

 

Vil du lese om en ellers så herlig dag, kan du lese: Rektor med “hanekam” ELLER Hverdager med “sukker på”.

 

 

 

#dikt #ungdom #gamlinger

Hverdager med “sukker” på

 

“For den som ser storheten i hverdagen, blir selve livet rikt.”  (Sitat: Fredrik Wisløff)

Det er dette jeg snakket litt om i går, HER. Dette med å ta NÅ-ene som de er, uten å lete etter bedre tider andre “steder” eller andre “tider” enn der man ER. Man kan godt glede seg til ting. Små forventnings-sommerfugler er gode å ha, og de gir litt ekstra energi. 

 
Men å glede seg over hverdagene, se gleden i de små ting, kanskje det helt trivielle til og med, det gjør livet litt rikere helt klart.

 

I dag så jeg en ELG, gjennom et tog-vindu. Ikke at det er så trivielt, ikke for meg i alle fall. Men det var en HELT vanlig hverdag, og jeg var tilstede her og nå, og opplevde togturen. Noen ganger er man for opptatt av mobilen eller av ting som skal SKJE, at man ikke ser hva som faktisk er i ferd med å skje…akkurat nå.  Og den elgen!! Stor og flott, travet av gårde. En skikkelig god hverdagsopplevelse.

 

 

Og sånne opplevelser kan vi ha mange av, om vi bare ser etter. Ser forbi det grå…. ser forbi de små eller store utfordringene som noen gang plager en…ser rett inn i hverdagene som de ER: 

-Hverdager med “sukker på”  🙂

 

 

 

Hvis du vil se hva som ellers har skjedd i dag, kan du lese:  – En rektor med “hanekam”.

 

 

#hverdagsglede #hverdager #glede #øyeblikk

Rektor med “hanekam”

For en herlig dag egentlig!

Sto opp i otta, etter å sovet sikkert 7 timer. Ikke snev av ekle sommerfugler før dagens møte. Godt man får ned skuldrene for noen deler av jobben, etter en 4 års tid 😉

Jeg reiste som “meg selv”, altså totalt fravær av “perlekjeder” og “foldeskjørt”. Og aldri har det spilt mindre rolle hva jeg hadde på meg, eller hvor formell jeg var.

Rektoren som møtte meg hadde “hanekam”. Eller.. Hun KUNNE hatt det. Løs og ledig type, i 30-årene en plass.. Med utseende som en fra Blitz, og med stålkontroll på jobben sin.

 

På toget i dag morges, så jeg ELG fra vinduet mitt. Herlig!

Jeg har spist lunsj på bussen…

 

 

Og feiret “vel gjennomført” møte, som jeg pleier, med en is.  🙂

 

 

Og nå er jeg på toget hjemover, fra langtvekk.. for å spise middag ute med Hr Frodith.

Snakk om super dag da 🙂

 

#møte #jobb

 

Glede seg til!

 

Det er viktig å leve nå! Det er viktig å ikke drukne seg i fortid, eller bare fokusere på ting som skal skje senere. Da går man glipp av mange fine NÅ-er. 

MEN….Det er viktig å glede seg til ting. Det er jeg overbevist om at er det lille ekstra krydderet vi trenger i hverdagen. Og spesielt i tider der NÅ-ene er litt kjipe.

 

 

 

Så…her kommer noen “glede seg til” som skal skje framover:

  • Fredag skal jeg på “Charlie og sjokoladefabrikken”- teater på Det Norske Teater på fredag, sammen med søsters, nevø og kjæresten hans
  • Lørdag skal jeg til  Drøbak på julemarked. Antagelig sammen med Karidansen. Og Lady August selger sin kunst på det julemarkedet. Det blir en kjempekoselig dag 🙂
  • I desember kommer tvillingen min, Kjersti, og da blir det garantert koselig og moro.

 

 

Har du noe du gleder deg til i nærmeste framtid?

,

 

 

#glede #øyeblikk

 

Heisan

 

Her er jeg igjen 🙂 

Har hatt en fin dag i dag. Føler jeg har fått gjort viktige ting på jobb, og hatt noen møter som gir meg litt oversikt. 

 

I morgen skal jeg ut på møter utafor huset. Du vet, disse møtene med “mentale foldeskjørt og innbilte perlekjeder”. Den formelle delen av jobben min. Det har faktisk blitt en del av jobben som jeg nesten gleder meg litt til. Det er blitt sånn at jeg faktisk ikke TROR lenger at jeg trenger disse “foldeskjørtene”.. Jeg kan NESTEN stille i antrekket jeg har på i dag.. He-he..

 

 

Vi planlegger spennende uker for elevene framover, og det er mye morsomt som skal lages. Jeg elsker å lage artige undervisningsopplegg. 

 

Til helgen har jeg gode planer, og gleder meg til det. Du får høre mer om det senere. Nå er det middag 🙂

Har du hatt en bra dag? 

 

 

 

#hverdagen #jobb

 

Syk

 

 

 

 

Jeg er syk.

Våknet i dag med skallebank og skikkelig kvalm. Hadde sovet masse, ikke det som var problemet denne gangen.  Sovnet allikevel på mårran igjen og sov to timer til. Har heldigvis ikke kastet opp, så håper å være på beina igjen i morgen.

Immunforsvaret mitt har vært skikkelig rævva denne høsten. Sikkert mye på grunn av alt som har skjedd. Jeg har vært forkjøla flere ganger, og lenge hver gang. Uvanlig til meg å være.

Nå satser jeg på å være frisk framover, og inn i det nye året 🙂

 

 

 

#syk

Om barn…og bjørnetjenester og sånt…

 

Jeg er egentlig veldig glad i barn. Har ingen egne som du vet, men er glad i andre sine. Det går an det også. Jeg LIKER barn, og jeg har respekt for barn. Derfor har de ofte respekt for meg også. De merker at jeg vil dem VEL.

 

 

 

I dag, når jeg og Hr Frodith var på restaurant,  opplevde jeg noe som gjorde at jeg derimot fikk lyst til å ta foreldrene litt “i ørene”. Riste bittelitt og si: “Vil du ikke at barna dine skal bli mennesker man liker?” For her var det helt klart foreldrene det var noe feil med! Det gjorde seg så klart utslag i at barna ble de man MERKET, men i utgangspunktet var det ikke deres feil.

 

Barna ropte til hverandre HELE TIDEN. Altså konstant “ute-stemmer”. Det var ikke store forsøkene på å få de til å dempe seg heller. Barna lå og kravlet oppå bordet, på sofaen, under bordet og “klatret” på sofakanten med maten i hendene.  Og hadde disse barna vært 1,5-2 år så kunne man kanskje skjønt det, litt i alle fall,  men de var i alle fall 5-6 år, og burde kunne sitte ved bordet LITT av tiden i det minste… Det var INGEN på restauranten som hørte sine egne stemmer, kun disse barnas…Og det varte i alle fall i en time

 

 

Jeg er FOR at barn skal få være barn, og ikke små voksne. MEN det går an å få lov å  være barn, og likevel måtte ta NOE hensyn til omgivelsene. Jeg tror på at barn trenger å få NOEN grenser, slik at de blir små mennesker som andre liker.

Fravær av oppdragelse er en “bjørnetjeneste”. Og ikke av det slaget der “bjørnen” blir av “teddy-bjørn”-slaget, som alle vil elske, men mer av “monster-bjørn”-slaget 😉 Dårlig gjort av de voksne spør du meg…

 

Ellers har jeg hatt en fin dag, og er slett ikke så gretten som jeg høres ut som… 😀

 

 

#barn #oppdragelse #grenser

Lørdags-følelsen

 

 

En smule blek om dagen, men heldigvis er “nebbet” litt mindre blekt enn det var for noen uker siden… Så da får det gå at hud-tonen er på vinter-hvit…

Dagen har vært fin. Jeg får slappet av mye i helgene nå, og det både trenger jeg og NYTER jeg. I dag har jeg sovet lenge…Dvs til kl 6 😀

Tok så en liten tur til Storo Shoppingsenter for å handle julegaver. Hm…Det ble det IKKE noe av. Men fikk kjøpt meg både truser og bh. Og drukket kaffe med Oslopadda. Så jeg har hatt en deilig lørdag. Totalt fri for stress. 

Og ikke nok med det…jeg har laget MAT også. Slå den da. Stekt kjøttdeig og greier. Spist IS og! Tror til og med jeg skal ta en liten middagslur, for virkelig å kjenne på at det er fri og lørdag 😉

 

 

 

Har du hatt en fin lørdag?

 

 

 

#lørdag