Frodith- Fruen fra fjorden….

 

 

 

 

 

 

 

 

Litt småkjølig i dag…Men jeg hadde stillongs under, og dunjakke over. Og sola skinte så flott at jeg trodde en liten stund at det var vår. Meeen…. det var det ikke…

Det var så fin stemning ved fjorden. Med isen, og sola, og litt dis.. Men lyset er ikke like lett når man skal prøve seg på noen “ansiktsbilder” i dette lyset. Men NOEN bilder ble det da 🙂

 

 

“Vårslepp?”

 

Har NESTEN følt meg som en kalv på vårslepp i dag. 
Ja…du vet vi er over i halvåret hvor våren befinner seg?

Og så fort sola titter fram, og gir BITTELITT mer lys enn vanlig, ja så titter følelsen også fram i meg. Jaaada…jeg vet det er bare januar! Og så?

Kan vel ha vårfølelse likevel vel? 😀 

Jeg og Karidansen har i alle fall gått tur i sentrum og langs fjorden. I solskinn!!

Det ble kaffe på Kaffebrenneriet i nærheten av  Aker Brygge. 

 

Og kunst på Tjuvholmen: Fineart Galleri

Noe vakkert….

 

 

Og noe rart… (som seg hør og bør når det gjelder kunst…)

 

og……ET ROM FULLT AV BOWIE!!

 

 

Og det var nok det beste.. Mannen er ikke død. I alle fall ikke i folks minne.  Han lever på så mange måter videre <3

 

 

 

 

 

 

En fantastisk flott vårdag dette 😀

 

 

 

Her kan du lese EKSPLOSJON

Og Jeg passer ikke i en bås

 

 

 

#kunst #vårfølelse

Eksplosjon!

 

“Hun hadde alltid tenkt på seg selv som så sindig og rolig. En person med god kontroll, med selvinnsikt, med evnen til å se saken fra flere sider. Og med evnen til å ta andres ståsted, se saken fra deres synsvinkel, så kom også klokskap og ro. Blodet fløt sakte og kjølig gjennom årene, som en liten smal elv på en sval sommerdag….

 

Vel… det var sånn det hadde vært.
Hun visste ikke hva som hadde skjedd. Hun visste bare at det var noe som var blitt sagt som hadde tent lunta hennes. Ansiktet forandret seg i løpet av sekunder. Hun var blitt helt svart i blikket, og kunne kjenne det knase i tennene som gnisset hardt mot hverandre for å forhindre et skrik.. Det spredde seg en rødlig farge fra nede ved brystet og opp mot kinnene. Og på hver side av halsen dukket det opp noen store uavgrensede mørkerøde flekker. 
Hun kjente hun ville skrike høyt!

 

 

 

I stedet ble hun stående der som naglet til bakken. Med en uro i kroppen. En følelse av håpløshet og tristhet og at noe var urett hadde tatt plass i magen. Det kjentes som om noe bygget seg opp på innsiden. Hun kjente at den kommentaren hun hadde fått slynget mot seg føltes som et knyttneveslag. Pulsen økte, tårene presset på og alt kjentes bare vondt.

 

Så kom det enda et angrep!
Enda en kommentar som var urimelig og feilaktig. Det var helt utålelig.

Da skjedde det! Det som før hadde vært helt utenkelig!
Hun eksploderte rett og slett. Trykket var for stort. 

 

 

 

Hendene var knyttet,.Hun fektet med armene til høyre og venstre, mens føttene trampet hardt mot underlaget. Som et lite barn ville gjort det. 
All sindighet, ro og modenhet var som rent av henne. Med høy og ukontrollert stemme spyttet hun ut usakligheter i retning der de vonde kommentarene var kommet fra.

 

Hun hadde ikke visst at hun hadde det i seg. 
Ingen hadde tidligere fått fram denne følelsen  i henne. INGEN hadde så til de grader vippet henne av pinnen mentalt. Ikke fordi det var GRUNN til å bli vippet av pinnen. Det var ingen rasjonell reaksjon. Og det var akkurat DERFOR. Det at kommentarene som var kommet var helt urimelige og nært opp til løgn gjorde at det ikke var til å holde ut.

Munnen på den andre MÅTTE stoppes. Og da denne overhode ikke tok inn over seg noe som helst, med durte i vei videre med nye løgner, ble situasjonen helt uholdbar. 
Eksplosjonen var et faktum.

 

 

 

Tårene sprutet og føttene trampet. Hun skrek ukontrollert og slik ble hun stående til hun segnet om av utmattelse på gulvet.

 

 

Da var den andre gått. Med et skuldertrekk hadde HUN forlatt plassen, som om ingenting hadde skjedd…”

 

 

(Dette er IKKE humøret mitt i dag.  🙂 Men denne novellen ble skrevet for noe år siden, etter stikkordene jeg fikk inn av leserne mine. Jeg ba om assosiasjoner over ordet SINNE. Jeg fikk mange stikkord. Novellen ble denne. Jeg elsker “samskriving”. Synes den fortjente en reprise 🙂  )

 

#sinne

Jeg passer ikke i en bås!

 

Jeg er lei av å bli satt i bås!!

 

At noen andre skal definere meg INN i en gruppe eller UT av en annen. 
At enkelte ser ut til å vite bedre enn meg hvem JEG er.

 

 

 

Jeg er mer enn det du ser. Jeg er mer enn disse merkelappene. Jeg passer  ikke i en bås!

 

Kan dere ta en ekstra titt? Og se at jeg er bare MEG! Og det er jeg f..n så god til også 🙂

  

 

 

 

 

 

Vil du f eks se meg danse vinterdansen?
Det kan du se HER

 

Danse i vinteren

Kan vel ikke akkurat si at jeg har “danset vinteren inn”, som er det jeg har brukt å gjøre tidligere. 
For vinteren har jo startet for LENGE siden…
MEN…jeg kan ikke si jeg hadde så stor grunn til å danse tidligere i vinter.. Egentlig er det vel kanskje da man BURDE gjøre det…når man minst føler trang til det. For man blir ganske flirete av å snurre sånn rundt og rundt, kiler fælt i magen og man får litt energi.

 

Hva gjør man ikke for å få noen fine dansebilder?
Koster ikke så mye å ta med seg en kjole i sekken. Skiftingen til kjole i noen små minusgrader krever LITT mer 🙂 Av med boblebukse og dunjakke, PÅ med kjole.. For det blir jo litt mer schvung over dansebilder med kjole på, gjør det ikke? 

 

 

 

 

 

 

 

Årets vinterdans er herved gjennomført!

 

 

Har du danset vinterdansen i dag??
Jeg utfordret jo noen tidligere i dag 😉

 

 

 

 

 

#dans

En real treningsøkt!

 

Tenker du ble både imponert og overrasket når du så DEN overskriften? Jøss!! Trener´a liksom? ELLER så kjenner du meg såpass godt at du vet det ikke skal MYE til, før JEG kaller det en treningsøkt 😀 Forrige uke var husvask trening liksom…

 

Vel, i dag har jeg i alle fall trent:

Styrketrening: Kjempet meg oppover holken mot Ekeberg. Det er oppoverbakke på is, men heldigvis rekkverk som man kan DRA seg oppover i…..

Kondis: JA, det krever litt pust også å komme seg oppover den bakken for en som aldri trener ellers….

Dans: Har drevet med dans og greier (det kommer i et annet innlegg. LOVER!! Juger ikke! HAR dansa!!)

Men det aller beste er at jeg har møtt Mammaen til Lille Supermann!! Vi koser oss SÅNN sammen!! Er så så godt med sånne venner som man bare er glad i, og bare TRIVES sammen med liksom. Trenger ikke å gjøre så mye spektakulære aktiviteter. Koser oss bare med å prate sammen, spise noe godt og bare VÆRE 🙂

 

 

Litt kultur ble det også…

 

 

 

Og natur.
Herlig lys på Ekeberg i dag. Hestene bare sto HELT stille i kulda. Snudde ikke på hodet en gang. De sto sikkert bare og nøt livet. 

 

 

 

 

 

Planen er klar! (en liten utfordring til deg)

 

 

 

Planen er klar! Ut i vinterland!

Ikke HELT sikker på om jeg skal danse så mye…men i allefall skal jeg møte “Mammaen til Lille Supermann”, der ute i vinteren. Tror IKKE det blir kjole…Men …hvem vet. 
Starter ut med boblebukse og gull-jakken i dun. Skal jo være ute i mange timer. Da er det viktig å være varm. Men man kan jo alltids ha en kjole på lur. Og det ER lenge siden jeg har danset vinteren inn! 😀 Vi får se… 

 

Gleder meg uansett, til timer med fine venninnen min 🙂 Få roser i kinnene, luft i lungene og kanskje få sett noe nytt. 

 

Skal du danse vinteren inn?
(Bunny og Dedicat: Dere har ingen unnskyldning. Har sikkert noen kjoler dere også, og det er IKKE påkrevd :-D)

Kom igjen da!

De NYE influenserne

De NYE??
Du synes kanskje vi er GAMLE? Eller i alle fall gamle av alder? He-he… Vel, det har i alle fall vært mye snakk om bloggere her på plattformen i det siste. Og det skjønner jeg godt. For FOR noen fine folk altså!! De NYE influencerne, ja OSS ja, vi har masse å komme med 🙂 

 

Jeg har møtt maaange bloggere, eller influencere om du vil. Først har jeg møtt dem på bloggen, gjerne over lenger tid, funnet tonen og utviklet vennskap med. I mange tilfeller har det derfor blitt sånn at man vil jo gjerne møte disse folkene på utsiden også, der ute “In Real Life”. 

 

Noen har jeg møtt flere ganger, og ser på som venner. Tenk at disse menneskene skulle vise seg å bli så viktige i mitt liv. Det hadde jeg jammen ikke ant da jeg startet bloggen. 

 

Her er NOEN av de jeg har møtt. Før har du kanskje bare sett tegninger av dem? Noen er på min alder og noen er LITT yngre 😀 Men det som har vært helt LIKT, uansett alder er at det er BARE hyggelige folk 🙂 

 

Første jeg møtte var Lady August Og vi ble bare søstre med en gang, så der var det full klaff. Har truffet hverandre siden 2013, og møtt hverandre massevis av ganger. Fineste adoptivsøstra <3

 

frodith – I dag er jeg skikkelig glad!

Så traff jeg Minmatgaleverden,  BFF-en i Bergen, som den gang var på blogg.no også. Vi har besøkt hverandre mye. Siden hun bor i Bergen, så har altså JEG fartet dit, og hun hit. I tillegg til at vi har vært på TUR sammen 🙂 

 

 

Siden ” ballet det bare på seg”, og jeg traff både den ene og den andre. Har holdt på i flere år med blogg, og influencere i “min verden” elsker å treffe hverandre! 

 

frodith – En dag som forsvant..

Jeg og Annebe har også truffet hverandre mange ganger. Alltid kjempekoselig!! Vi kommer garantert til å treffes flere ganger <3 

 

 

Mettejosteinsdatter har jeg også truffet flere ganger. Både sommer, jul og påske-tider 🙂 Herlig jente <3

 

 

 

Utifriluft har jeg truffet flere ganger. Også en gang med datteren hennes. I Stavern. Når jeg var på ferie der med søsters. Margrethe er superkos, og det var datteren også. Hun var forresten også “bloggvenn” en liten periode da HUN blogget, for lenge siden.

 

frodith – Blogg-treff i helga

 

Solliv og Utifriluft på ene bloggtreffet vårt. Ja for Solliv har jeg også truffet. Også henne har jeg truffet flere ganger. Siste gang gikk vi på hverandre på Galleri F 15 i Moss. Solliv er herlig!! <3

 

 

 

Som du ser her har jeg også truffet Dedicat og Evaswindow. Dedicat bare en gang, men han har gitt stort inntrykk uansett. Det bloggtreffet han IKKE fikk vært med på, var han likevel til stede, ved å kjøpt blomster til oss, som sto klare på restauranten vi skulle på 😀 Snakk om koselig mann!!

 

Evaswindow har jeg også truffet et par ganger. Lun, varm og koselig jente <3 

frodith – Side 61

Natheless har jeg også møtt. Nummer 3 på bildet her 🙂  En fargerik og kunstnerisk blogg. Og en fargerik dame, som ER kunst. Hun er for meg en kunstner i SJELEN hun. Hun får de mest kreative ideer som finnes, og lager de fantastiske ting enten det er av snø, gress, kongler eller hva ENN hun finner ute i naturen, eller inne i matskuffene eller på loftet. Helt unik 🙂 

 

Så har vi vakre Tattavkvinnene. Sara, som jeg møtte da jeg var i Bergen en tur. Hun er den yngste av influencerne jeg har møtt. Men har faktisk vært bloggvenn med meg siden hun var 21 år, nå er hun 27. VI har alltid hatt god kontakt. OG det var supert å møte henne 🙂 Like vakker inni som utapå!

 

Og jeg har truffet Elevele en gang. En fantastisk artig jente, med masse herlige dyr.  Og hun er vel bare bittelitt eldre enn Sara tror jeg 😀 

 

Fruensvilje er den siste jeg har møtt. I sommer. Vi har snakket ofte om at vi måtte få møtt hverandre. Men lange avstander. Men i sommer da jeg var på Fagernes med søsters, sto hun plutselig der på campingen. Og hadde VENTET på meg 😀 Herlig møte! Connie er flott og fin å prate med 🙂  Et herlig møte <3

 

Så har jeg Karidansen da, som jeg NESTEN har glemt begynte som bloggvenn. Fordi hun er jo blitt en av de næreste vennene mine de siste årene. Jeg kommer bare på at vi ble kjent på blogg når hun glemmer seg og kaller meg Frodith 😀 Morsom jente det er lett å bli glad i <3

 

Ja, det var NOEN av de influencerne jeg har møtt, he-he… Så du skjønner kanskje at de NYE influencerne, de som det NÅ er flest av på blogg.no  alle fall, DET er fine folk altså 🙂 

Har du møtt noen bloggere?

#bloggvenner

Dårlig med six-pack og biceps her!

 

Du vil kanskje nekte? Du vil kanskje si at alle HAR biceps, bare at de er mer eller mindre utviklet hos folk?
Vel…hos meg tror jeg faktisk de har forsvunnet, om de noen gang har vært der. Musklene er BORTE rett og slett!! Og six-packen har nå i alle fall ALDRI vært der.

 

Hvorfor disse betraktningene akkurat NÅ, en onsdags morgen?

 

Ford jeg på 3 dagen nå sliter med en kropp som føles som 90 år gammel. Jeg er lemster og støl “all over”. Til og med i FØTTENE kjennes det ut som jeg er støl, etter helgens husvask. Klarer knapt å kle på meg…

 

 

Går det an liksom!!? God jeg har en jobb hvor jeg for det meste skal sitte ved tastaturet i dag, og ikke har jobb som tømmerhugger eller noe sånt…. Mulig det blir LITT lite prating med de som trenger tegnspråk i dag…med disse armene…  Tulla!! Det skal jeg nok få til 😉

 

Men altså, nå MÅ jeg begynne å trene. Og kjøpe meg noen biceps eller noe, fra noen andre… For når du ikke klarer knekke rutene i sjokoladen lenger, DA er det seriøst blitt et problem med disse manglende musklene!

 

 

Om å være seg selv..

 

 

Det er mye snakk om å være seg selv.
At man må være seg selv. Det er jo så klart VELDIG enig i. Jeg kan ikke være noen andre. Ikke sjanse!

Men noen ganger får jeg inntrykk av at det ikke er NOK liksom. Selv om folk “tyter i vei” om at man bør være seg selv, så er det ganske så mange forventninger  om at man bør være litt annerledes også: 

 

-Man skal helst skille seg ut fra massene, være litt tøffere, mer aggressiv, modigere, utfordre seg selv…

Vel, hva hvis ikke det er “meg selv” da? 
Skal jeg bare “drite i” å være meg selv da plutselig? Var ikke så nøye med å være seg selv likevel liksom? Skal man kle seg som ingen andre, mene noe på tvers av alle andre, dure i vei, utfordre seg selv til det ene og det andre selv om man er såre fornøyd med sine egne meninger og livet som det er?

Jeg er heldigvis blitt en moden “jentunge”, og vet hvem jeg ER og liker å være. Jeg forventer altså ingen svar på disse spørsmålene. JEG har mine svar. Dette er mer spørsmål som du selv kan tenke over hvis du vil 😉