En ny begynnelse..

 

 

Hver dag er en ny liten begynnelse.. Er du ikke enig? Etter å ha “svimet av” noen timer starter man liksom på nytt. Hvis du gjorde noe i går, som du ikke er helt fornøyd med, kan man alltids endre det dagen derpå. Man restarter… Man trenger ikke vente til mandag med å begynne…Eller til etter nyttår….

Det er jo selvfølgelig greit å begynne på nytt “i neste sekund”, men det kjennes liksom ikke som å begynne på nytt på samme måten.. Etter å ha lukket øynene og skrudd av hodet for noen timer derimot, når sola titter opp fra horisonten (uansett om det er regnvær ute), det gjør liksom litt mer susen..

Det er ikke sånn at jeg har så mye jeg angrer på i dagen i dag, så jeg TRENGER en ny start. Men jeg liker tanken. Jeg liker tanken på en blank dag, hvor jeg kan gå ut å male verden og livet sånn som JEG vil ha det. Hver dag!

I dag våknet jeg kl 6. Finnes det noe bedre enn å sitte i sofakroken med en kopp kaffe, våkne litt, se nyheter på tv, sludre med samboeren og bare glede seg til alt som ligger foran en?

 

(bildet tatt en gang på 90-tallet tror jeg)

I dag skal jeg til søsters, sammen med brorsan og svigerinne. Det blir kos. Uansett hva vi skal gjøre, kos blir det. Bare samværet er kos i seg selv <3

 

 

 

#begynnelser #livet #familie

Munnbind- og alderens forbannelse…

En litt rar overskrift muligens. Men likevel VELDIG beskrivende for dagens hendelse.

Det var lørdag, og tid for å lufte snuten litt. Blir ikke mye av det i uka, så jeg var klar som et egg. Gjorde meg lekker, for å møte verden utafor. Vel…så lekker man kan bli når man nesten hele tida må ha munnbind på..

Men jeg sminket meg, og når jeg gikk hjemmefra så jeg riktig så fin ut.

 

 

Så var det på med munnbindet, ganske så fort. For skal man innom en butikk, så MÅ man ha det. Noe annet som må på er brillene, for å få sett noe…Eller jeg ser jo ikke stort MED dem heller egentlig, for de dugger jo med EN GANG jeg tar dem på nesten, når jeg har munnbind på…Brillene dugger, jeg svetter, og det er fuktig både her og der…

 

 

 

Når man er på café, så må man ha munnbind på i køen, men har lov å ta av ved bordet. Så etter å ha kjøpt kaffe, satte jeg meg. AV med munnbind, og AV med briller. Måtte jo ta SELFIE så klart. 

Følte meg ganske så fin fremdeles jeg. Tok flere selfier, så gjennom dem, UTEN briller, og tenkte at dette ble fine bilder til bloggen. 

VEL….de bildene får du IKKE se!!

For sånn ca to timer etter jeg kom hjem, så jeg meg i speilet, MED briller…Og jeg fikk omtrent SJOKK! Hadde jeg gått sånn ute???

For 54 år gamle øyne, ser INGENTING tydeligvis. “Øyevippene” hadde flyttet seg flere milimeter oppover, og var nesten på vei over øyenbrynene. 

 

 

Hadde jeg gått sånn ute blant folk??! Og på café?? 
Joda…når jeg sjekket bildene etterpå….MED briller… er det tydelige “øyevipper” på vidvanke…. 

 

Så altså: munnbind og alderens forbannelse…

 

 

#munnbind #sminke 

Livets bok

“Livet skal ikke være som en roman vi har fått som gave, men som en roman vi selv har skrevet.”
(Sitat: Novalis.)

Slik tenker i alle fall jeg på det:
Livet er ikke en bok man bare får i fanget liksom…Slik at man skal sitte der å bla…og vente på at det skal komme noen morsomme historier.. på en eller annen side

 

 

 

Nei..

Man må faktisk skrive romanen selv. Ta fram pc-en eller blyantene, fargene, og kanskje til og med noen bilder..og skape den romanen selv.
Lage kapittelet om reisene..
Lage kapittelet om rosarød kjærlighet.. Eller om helt VANLIG kjærlighet.
Lage det skumle kapittelet mot slutten av romanen… Eller lage en hyggelig, lykkelig slutt..
Lage innbindingen og det hele..

Lage sitt liv..

 

 


 

Skriver du “din egen historie”?
Eller venter du på at noen ANDRE skal lage den for deg?

 

 

(Nok en liten reprise i mine lille filosofering om LIVET)

 

#livet

Skjer a?

 

Skjer a?
Ække sæli mye…
Dåli fårm.

 

Hakke enersji
Gjøkke no
Ække låv å gjøre sæli uansett

 

 

Jikk en tur
Frisk luft uten maske-ånde
Sofa-kråpp ristes i fårm

Skjer a?

 

 

#dikt #energiløs

Flinkest i Corona-klassen..?

 

Det er mange rare tanker som dukker opp i disse dager. I forhold til dette med Corona, smittevern og oppførsel. Og man blir stadig sittende å lure på hvor flink er FLINK NOK i forhold til å overholde reglene. 

Jeg liker jo å være flink, så klart for å skåne folk for smitten. Men jeg liker å være flink sånn generelt også, fordi det er viktig å gjøre det rette. Så når er man flink NOK da?

I hele denne perioden med Corona har jeg knapt nok nyst EN gang, og kan bare erindre et par “kremt” i juni en gang, som antagelig skyldtes tørr hals.

Altså jeg er så frisk som noen kan bli, og har vært det i over et år snart.

Likevel gjør jeg meg som jeg har fått beskjed om: går langt unna folk og spriter meg på hendene både på vei INN og på vei UT av butikken. Jeg bruker munnbind både ved kollektiv transport og i butikken. Og jeg bruker dem riktig: tar på sprit før jeg tar de på meg, har riktig side ut, fester neseklypa godt på, og dekker til både nese og munn. Jeg drar den godt under haka, og tar ikke av munnbindet før jeg er ute igjen. Jeg kaster det så klart i en søppeldunk, og tar den selvfølgelig ikke på meg igjen etter en stund. Altså ikke som “visse andre”:  drar det opp og ned med corona-infiserte fingre, prater og spytter og herjer med den munnbindet dagen lang…

 

 

Jeg kaster, spriter hender og går hjem og setter meg….For man skal sitte mye for seg selv i disse dager…

Og det er her spørsmålet av og til dukker opp: Hvor flink skal man være?…HVOR mye skal man være alene? Hvor kjedelig bør man ha det for å være FLINK NOK i kampen mot Coronaen? Er det egoistisk å lure seg til en “litt” unødvendig tur med trikken for å komme seg ut i marka? Eller er det innafor? Hvis jeg har en litt for hyggelig dag utenfor husets fire vegger, kanskje til og med på en kafe, betyr det da at jeg har bidratt dårligere til smittevernet da?

 

Vi har forskjellige grenser på dette, og helt klart forskjellig samvittighet og tanker og følelser om dette som herjer rundt oss nå. Det må være greit, for den eneste man kan få gjort noe med er seg selv…Så kanskje man ikke skal være SÅ streng med seg selv heller? I det minste unne seg noen “ulovlige” turer med trikken, for å komme ut i naturen, slik at man holder ut den perioden som gjenstår 🙂 

 

 

 

#smittevern #munnbind #flinkhet

Alt handler om attitude!

 

Ja…ikke ALT da kanskje… Men mye! Og nå sier jeg kanskje litt mot meg selv, og det jeg skrev i morges HER, men det får våge seg… Det er lov å flere tanker i hodet på en gang…

 

 

Jeg mener nemlig at mye handler om attitude. 
Med den rette attituden kan man komme langt. Kanskje til og med akkurat dit man vil. Har man en sterk overbevisning om noe, og man har den rette attituden i tillegg, tror jeg man kan “selge” hva som helst. Det hjelper å ha et godt snakketøy så klart, være klok og ha mye kunnskap. Men det hjelper ikke det spøtt om man ikke har den rette attituden. Folk vil sovne før du har åpnet munnen. 

Men går man på…som om man mener det…uansett hva det er man prøver å overbevise om, så tror jeg folk er solgt. Man kan “gjøre gull av gråstein”.

Så man bør ikke gi seg! Ta fram overbevisningen din, og litt av den attituden du har boende i deg, miks det sammen og server akkurat det du vil!! 🙂

 

 

 

 

#holdning #attitude #overbevisning

Som å diskutere med en radio….

 

 

“Å diskutere føles egentlig som litt bortkastet tid innimellom .. De fleste er så låst i sitt eget hode, sine tanker og sine meninger at de ikke er mottagelig for særlig “input”. Det blir på en måte som å forsøke å ha en samtale eller diskusjon med en radio…..”
(Sitat: Frodith)

 

Er du enig?
Når man vokser opp lærer man at det er viktig å hevde sine egne meninger. Og det er det jo! Det er viktig å kjempe for det man tror på, selv om man får store sår i panna av å stange hodet så hardt i veggen gang etter gang..

Sår eller ikke, det er viktig for ens egen mentale helse om ikke annet, å få satt ord på sine meninger. Man får heller sette på en plasterlapp om det blir for ille. Hvis ingen bryr seg, eller tar oppgjør mot skumle ideer… Hvis ingen prøver å overbevise resten om at de selv har rett…. ville verden bli som en merkelig båt som skvulpet omkring uten mål og mening. 

 

 

Gudskjelov for unge, energiske folk med masse ståpåvilje. Gudskjelov for velvoksne idealister som ikke GIR seg. Gudskjelov for at noen ikke gir opp tanken på at de skal få gitt den der “radioen” en INPUT. 

 

 

 

 

#diskusjon #meninger

Livet

 

“Livet handler ikke om å finne seg selv. Livet handler om å skape seg selv.”
Sitat: Gerorge Bernhard Shaw

 

 

“Man burde ikke famle rundt i mørket etter seg selv, i håp om at man som ved et trylleslag skal dukke opp…Man burde heller ta grep, og riste på plass den formen man ønsker selv..”
Sitat: Frodith

 

 

Vill ulv (Canis lupus) fotografert i Norge. Ulv p sn¯, en vinter i fjellskogen. Foto: © Baard NÊss / NN / Samfoto

 

 

Jeg fortsetter litt med noen tanker om livet. En liten reprise altså på et viktig tema: 
Å ta grep i eget liv 🙂

 

 

#livet #styring #selvbestemmelse #ordtak

Ingen dager er grå..

 

 

“Jeg har dager i alle farger, jeg, bare ikke grå.” (Sitat: Wenche Foss)

Som jeg skulle sagt det selv. 

Du som har kjent meg en stund vet at jeg sjelden er LANGT nedi kjelleren. Ergo er kanskje ikke fargen SVART heller særlig ofte innslag i mine dager. Jeg er heller ikke laget sånn at jeg er HØYT der oppe i ekstasen til daglig. Jeg er mer typen som koser meg sånn bittelitt hver dag. Og sørger for at ingen dager blir grå eller lysesvarte.

Joda, kan godt kle meg i grått, selv om det er vel ganske sjelden det også. Men det hele handler egentlig mest om hvilke farger jeg har i HODET. Det er de som farger dagene…
Selv om noen fargerike plagg kan bidra til å få hodet “på gli”… 

 

 

 

Så hva gjør man da, for å få dagene fargerike?

Vel…det er jo forskjellig fra menneske til menneske, hva som gir dagen et lite piff. For meg kan det egentlig være ferske rundstykker en søndags morgen, eller tanken om at jeg har is i fryseren…Det kan være glede og farger i at jeg skal gå meg en liten tur og ta bilder. Rett og slett de helt hverdagslige tingene som gjør dagen til en dag.. Det er evnen til å glede seg over det som bare virker helt “vanlig” som gjør dagene fargerike for meg 🙂 

 

Synes du farger i omgivelsene påvirker dagene dine?

Hvilke farger liker du på klærne dine?
Sterke farger?
Nøytrale farger?

 

Hva gjør du for å gi dagene dine litt farger?

 

 

#humør #farger #klær

Livet- forutsigbart tross alt..

Livet er til for å leves. Det kan virke litt uforutsigbart innimellom, men sånn stort sett er det noe som er ganske så sikkert i ens liv:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja…slik tror jeg at livet vil bli…også i 2021, og jeg er glad for at det er LITT forutsigbart jeg… 🙂

(En liten reprise på mine tanker om livet…)

 

Ha en strålende flott og forutsigbar dag <3

 

#filosofering #tanker #livet