Flinkest i Corona-klassen..?

 

Det er mange rare tanker som dukker opp i disse dager. I forhold til dette med Corona, smittevern og oppførsel. Og man blir stadig sittende å lure på hvor flink er FLINK NOK i forhold til å overholde reglene. 

Jeg liker jo å være flink, så klart for å skåne folk for smitten. Men jeg liker å være flink sånn generelt også, fordi det er viktig å gjøre det rette. Så når er man flink NOK da?

I hele denne perioden med Corona har jeg knapt nok nyst EN gang, og kan bare erindre et par “kremt” i juni en gang, som antagelig skyldtes tørr hals.

Altså jeg er så frisk som noen kan bli, og har vært det i over et år snart.

Likevel gjør jeg meg som jeg har fått beskjed om: går langt unna folk og spriter meg på hendene både på vei INN og på vei UT av butikken. Jeg bruker munnbind både ved kollektiv transport og i butikken. Og jeg bruker dem riktig: tar på sprit før jeg tar de på meg, har riktig side ut, fester neseklypa godt på, og dekker til både nese og munn. Jeg drar den godt under haka, og tar ikke av munnbindet før jeg er ute igjen. Jeg kaster det så klart i en søppeldunk, og tar den selvfølgelig ikke på meg igjen etter en stund. Altså ikke som “visse andre”:  drar det opp og ned med corona-infiserte fingre, prater og spytter og herjer med den munnbindet dagen lang…

 

 

Jeg kaster, spriter hender og går hjem og setter meg….For man skal sitte mye for seg selv i disse dager…

Og det er her spørsmålet av og til dukker opp: Hvor flink skal man være?…HVOR mye skal man være alene? Hvor kjedelig bør man ha det for å være FLINK NOK i kampen mot Coronaen? Er det egoistisk å lure seg til en “litt” unødvendig tur med trikken for å komme seg ut i marka? Eller er det innafor? Hvis jeg har en litt for hyggelig dag utenfor husets fire vegger, kanskje til og med på en kafe, betyr det da at jeg har bidratt dårligere til smittevernet da?

 

Vi har forskjellige grenser på dette, og helt klart forskjellig samvittighet og tanker og følelser om dette som herjer rundt oss nå. Det må være greit, for den eneste man kan få gjort noe med er seg selv…Så kanskje man ikke skal være SÅ streng med seg selv heller? I det minste unne seg noen “ulovlige” turer med trikken, for å komme ut i naturen, slik at man holder ut den perioden som gjenstår 🙂 

 

 

 

#smittevern #munnbind #flinkhet

Alt handler om attitude!

 

Ja…ikke ALT da kanskje… Men mye! Og nå sier jeg kanskje litt mot meg selv, og det jeg skrev i morges HER, men det får våge seg… Det er lov å flere tanker i hodet på en gang…

 

 

Jeg mener nemlig at mye handler om attitude. 
Med den rette attituden kan man komme langt. Kanskje til og med akkurat dit man vil. Har man en sterk overbevisning om noe, og man har den rette attituden i tillegg, tror jeg man kan “selge” hva som helst. Det hjelper å ha et godt snakketøy så klart, være klok og ha mye kunnskap. Men det hjelper ikke det spøtt om man ikke har den rette attituden. Folk vil sovne før du har åpnet munnen. 

Men går man på…som om man mener det…uansett hva det er man prøver å overbevise om, så tror jeg folk er solgt. Man kan “gjøre gull av gråstein”.

Så man bør ikke gi seg! Ta fram overbevisningen din, og litt av den attituden du har boende i deg, miks det sammen og server akkurat det du vil!! 🙂

 

 

 

 

#holdning #attitude #overbevisning

Som å diskutere med en radio….

 

 

“Å diskutere føles egentlig som litt bortkastet tid innimellom .. De fleste er så låst i sitt eget hode, sine tanker og sine meninger at de ikke er mottagelig for særlig “input”. Det blir på en måte som å forsøke å ha en samtale eller diskusjon med en radio…..”
(Sitat: Frodith)

 

Er du enig?
Når man vokser opp lærer man at det er viktig å hevde sine egne meninger. Og det er det jo! Det er viktig å kjempe for det man tror på, selv om man får store sår i panna av å stange hodet så hardt i veggen gang etter gang..

Sår eller ikke, det er viktig for ens egen mentale helse om ikke annet, å få satt ord på sine meninger. Man får heller sette på en plasterlapp om det blir for ille. Hvis ingen bryr seg, eller tar oppgjør mot skumle ideer… Hvis ingen prøver å overbevise resten om at de selv har rett…. ville verden bli som en merkelig båt som skvulpet omkring uten mål og mening. 

 

 

Gudskjelov for unge, energiske folk med masse ståpåvilje. Gudskjelov for velvoksne idealister som ikke GIR seg. Gudskjelov for at noen ikke gir opp tanken på at de skal få gitt den der “radioen” en INPUT. 

 

 

 

 

#diskusjon #meninger

Livet

 

“Livet handler ikke om å finne seg selv. Livet handler om å skape seg selv.”
Sitat: Gerorge Bernhard Shaw

 

 

“Man burde ikke famle rundt i mørket etter seg selv, i håp om at man som ved et trylleslag skal dukke opp…Man burde heller ta grep, og riste på plass den formen man ønsker selv..”
Sitat: Frodith

 

 

Vill ulv (Canis lupus) fotografert i Norge. Ulv p sn¯, en vinter i fjellskogen. Foto: © Baard NÊss / NN / Samfoto

 

 

Jeg fortsetter litt med noen tanker om livet. En liten reprise altså på et viktig tema: 
Å ta grep i eget liv 🙂

 

 

#livet #styring #selvbestemmelse #ordtak

Ingen dager er grå..

 

 

“Jeg har dager i alle farger, jeg, bare ikke grå.” (Sitat: Wenche Foss)

Som jeg skulle sagt det selv. 

Du som har kjent meg en stund vet at jeg sjelden er LANGT nedi kjelleren. Ergo er kanskje ikke fargen SVART heller særlig ofte innslag i mine dager. Jeg er heller ikke laget sånn at jeg er HØYT der oppe i ekstasen til daglig. Jeg er mer typen som koser meg sånn bittelitt hver dag. Og sørger for at ingen dager blir grå eller lysesvarte.

Joda, kan godt kle meg i grått, selv om det er vel ganske sjelden det også. Men det hele handler egentlig mest om hvilke farger jeg har i HODET. Det er de som farger dagene…
Selv om noen fargerike plagg kan bidra til å få hodet “på gli”… 

 

 

 

Så hva gjør man da, for å få dagene fargerike?

Vel…det er jo forskjellig fra menneske til menneske, hva som gir dagen et lite piff. For meg kan det egentlig være ferske rundstykker en søndags morgen, eller tanken om at jeg har is i fryseren…Det kan være glede og farger i at jeg skal gå meg en liten tur og ta bilder. Rett og slett de helt hverdagslige tingene som gjør dagen til en dag.. Det er evnen til å glede seg over det som bare virker helt “vanlig” som gjør dagene fargerike for meg 🙂 

 

Synes du farger i omgivelsene påvirker dagene dine?

Hvilke farger liker du på klærne dine?
Sterke farger?
Nøytrale farger?

 

Hva gjør du for å gi dagene dine litt farger?

 

 

#humør #farger #klær

Livet- forutsigbart tross alt..

Livet er til for å leves. Det kan virke litt uforutsigbart innimellom, men sånn stort sett er det noe som er ganske så sikkert i ens liv:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja…slik tror jeg at livet vil bli…også i 2021, og jeg er glad for at det er LITT forutsigbart jeg… 🙂

(En liten reprise på mine tanker om livet…)

 

Ha en strålende flott og forutsigbar dag <3

 

#filosofering #tanker #livet

Glamorøse og “opphøyede” kviser…?

 

Av og til må jeg smile litt av hvordan ord kan gi forskjellig mening, bare med en liten vri..
Av og til må jeg flire, dårlig skjult, (og himle bittelitt med øynene) av hvordan vi mennesker prøver å unngå å kalle en spade for en spade, men manipulerer ord for muligens å selge noe med høyere profitt. 

Ta for eksempel ordet KVISER, ikke særlig glamorøst… Og  ikke noe man vil ha. Så har man ordet ACNE, som er et ord vi nå er vant med. Det nøytraliserer ordet, og gir ingen “følelse” den ene eller andre veien. Det sier bare at man har noe problemer med huden. 

Det som jeg LER og “himler med øynene” av er det nye ordet som plutselig er dukket opp i forbindelse med Corona-pandemien: -MASKNE.  Dette er altså en blanding av MASKE og AKNE. Det vil si: AKNE man får pga maske-bruk/munnbind-bruk.

Må det ha et eget NAVN liksom? Gjøre det til noe mer forfinet enn andre typer akne/kviser? 

 

 

Jeg har i årevis fått kviser pga brille-bruk, i området mellom øynene. Har aldri hørt noen gi det et eget navn. Eller nupper og kviser som oppstår på andre svette områder….

Første gang jeg så dette ordet var så klart i forbindelse med salg av et eller annet preparat mot kviser. Og regner med det øker salget å gi ordet litt mer schwung....

 

Dette er ikke noe som opptar meg så VELDIG altså… bare gjorde meg noen tanker da jeg så dette begrepet innført… Og mest av alt får det meg til å smile både i og utenfor skjegget…(eller masken…)

 

 

#kviser #akne #maskne

Frisk luft gjør susen

Finnes det noen bedre måte å få energi på enn å være ute i frisk luft? Gjør det? Ok…spiller ingen rolle, trenger ikke vite det. Trives mega-bra med å få energien på denne måten nemlig.

 

 

Har vært ute i mange timer i dag. 
Jeg og Åshild (søsters) dro til Moss, for å gå kyststien til Jeløya. 

 

 

Skumle skyer, men ikke et drypp på hele turen.
Vakkert ved sjøen. 

 

 

Vakkert i skogen. 
Det meste av løvet var falt til bakken, og lyste opp. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Framme ved Galleri 15 på Jeløya fant vi ut at det var stengt. 
Men vi kom ikke dit for å se på kunst egentlig, men for å spise KAKE. Egentlig Alby-kringla. Men den fantes ikke lenger. 

 

 

Det sto igjen noen kunstverk utadørs 😉

 

 

Vi fant en liten kafe også, som bare hadde sitteplasser utadørs, og god bakst innadørs, som vi kunne ta med ut. Nam!! Som jeg koser meg om dagen! 🙂 

 

 

Vi fikk til og med se litt “lys” før vi dro fra Moss. Slik var himmelen rett før det begynte å regne… 

 

 

Jeg har hatt verdens beste dag! <3 Roser i kinnene og alt.
Og enda er det flere dager i denne helgen, tenk det da! Hvor heldig kan man egentlig bli? 😀 

 

 

 

#tur #moss #jelyøa #kake 

Frodithen feirer fridagen med “freske fraspark”

Ja…det startet ut litt tregt… Ble sittende å henge litt lenge…

Neida! Bare tulla!
Kom meg avgårde som planlagt, med Karidansen på tur. Og når jeg treffer Karidansen er det aldri kjedelig <3

 

 

 

Fant oss en lekeplass for voksne… Eller mulig den ikke var for voksne, sånn egentlig.. Men ikke kan JEG skjønne hvordan barn kan klare å leke der, for det var nesten plent umulig å få klatret opp der uten å forstrekke muskler eller få krampe i låret 😀

 

Men klarte det til slutt!! Blir nok støl i morgen…

 

 

Det ser ikke spesielt høyt ut, men skal love deg det er vrient nok å komme opp der uansett. Bilde “lyver” litt når det gjelder høyden vil jeg påstå…

 

 

 

Etter litt “trening” var det så klart tid for en liten kaffe. På med munnbind, stå i kø, for å sette seg i en “bås” langt fra andre. Unnet meg suksess-terte. Har jeg fri så har jeg fri. Og siden jeg har “trent” i dag så…

 

En strålende start på miniferien 🙂

 

 

#byliv #tur #kafe #lekeplass #trening