Se deg ikke tilbake

 

Det hadde føltes som en klam hånd hadde fått et stadig våtere og sterkere grep om henne. Livet i storbyen hadde ikke blitt helt som hun hadde tenkt den gangen, da hun kom ung og ambisiøs flyttende fra landsbygda.

 

Den gangen hadde verden vært et ubeskrevet blad. Hun hadde pakket sekken der hjemme, fylt den med alt hun ikke kunne være foruten, og strenet på lange bein ned mot togstasjonen.

Hjulenes dunking mot skinnene hadde laget en rytme med løfter i. Hun hadde sunget i takt med dunkingen, mens toget FOR av gårde på skinnene som liksom smalnet og ble til en spiss i det fjerne. Det var DIT hun skulle… Det var DER framtiden og det nye livet var. Storbyen  med alle sine hemmeligheter lå der så forlokkende.

Hun hadde slengt beina opp i setet, latt blikket vandre over jordene som forsvant hurtig forbi mens hun tenkte et kort øyeblikk på det gamle livet hun la bak seg. En vond smak steg fort opp i munnen, ved tanken på det hun forlot, og hun bestemte seg for at det som hadde vært fikk være fortid. Hun skulle ikke ofre det en tanke mer. Hun skulle ikke se seg tilbake..

Det hadde vært sommer da hun ankom storbyen senere den kvelden. Oslo hadde dampet av brennhete fortau,  svette kropper og grill-os fra parkene. Hun hadde hoppet ned på perrongen på jernbanestasjonen med all verdens forventning sitrende i kroppen. Den smekkfulle sekken hadde kjentes lett og kroppen hadde kjentes ung og sterk, der hun smilende hadde tatt fatt på bakkene opp mot sitt nye hjem, et kvarter senere.

 

Hun hadde kjent en følelse av frihet den gangen. Heisekranene, bygningsarbeidet, de høye blokkene som omga storbyen hadde fortonet seg som vakre tårn for henne i starten.  De hadde vært en del av hennes eventyr. Hun var prinsessen, som ventet på å bli trollbundet. Og hun hadde latt seg trollbinde. Av sin nye jobb, sitt nye palass, sitt nye liv. Prinsen hadde dukket opp, samtidig med hoffet hun hadde fått. Og der andre så støy og  en grå asfalt-jungel, så hun vakre melodier og en grønn perle. Livet hadde vært fylt av fornøyelser og rosa dager.

 

Hun visste ikke når det var livet hadde forandret seg.. Det virket som det ikke var noe gitt tidspunkt.. Det var mer som følelsen av at hun ville kveles hadde kommet snikende innpå henne. En følelse av at noe var feil.. Prinsen hennes hadde tatt av kappen og hadde fått form som en alminnelig hverdagsmann, litt fraværende… Dagene hadde fyltes stadig mer opp av gjøremål som var NØDVENDIGE,  enn  de var ønskelige..A4-livet hadde satt sitt preg på palasset hennes, og de støvete by-vinduene hadde spor av renner, fra tidligere regnskyll… Det minnet om tårer som hadde størknet på kinn..

 

Nå satt hun her.. Tittet ut gjennom bilvinduet, sjekket blindsonen og syklisten som hun så komme der borte. 
Den nagende følelsen av at noe var galt, hadde jaget henne hit.. I baksetet sto sekken fra den gangen, med alt hun ikke kunne være foruten. Hun var på flukt.. Det var et farvel..
Hun hadde lagt veien om hans arbeidsplass, for et siste lille glimt. For liksom å få bekreftet at det hun trodde stemte med virkeligheten….At den følelsen hun hadde kjent langt inn i margen…ikke bare var en fantasi men grå og trist realitet midt i fleisen..
Hun satt her som en fremmed i sin egen kropp…spionerte på han som hadde kommet på hesten og tilbudt henne slottet.. Nå var slottet borte og hesten var bare en simpel gammel Fiat hvor hun nå satt og spionerte på han.. Refleksjonen fra speilet, verden i bakvendtland var akkurat så grå og støyende som livet selv hadde blitt.. Hun kjørte forsiktig framover noen centimeter..

Da så hun dem plutselig gjennom en åpning i sidevinduet.. En mørk bil kom glidende fram.. Han satt i passasjersetet, med ryggen lent mot vinduet.. Han så henne ikke…Hans øyne var låst på den lyshårede som satt i førersetet på den mørke bilen.. Den lyshårede kastet på hodet.. Den lyshårede lo med røde lepper og hvite tenner… Den lyshårede hadde krone av gull og øyne som diamanter.. Den lyshårede hvilte hendene på rattet med lange, røde negler… Den lyshårede hadde prinsens hånd på sitt lår.. Han hadde igjen fått kappe…Men den skulle ikke lenger vaskes i hennes hus, DET var hun sikker på..

Hun manøvrerte bilen ned en sidegate, tok av til høyre og opp på motorveien.. Kastet et siste blikk i speilet på den grå bygningsmassen der bak, dro den fulle sekken fram i førersetet og bestemte seg for ALDRI mer å se seg tilbake..

 

Hun skrudde radioen på maks styrke, og nynnet prøvende til melodien som snek seg ut det åpne bilvinduet. 
Det var sommer.. og det dampet av den stekende asfalten.. Det luktet svidd gummi og storby-støv… Motorveien lå der endeløs, svart og lang.. Bilen danset av gårde etter rytmer fra Bob Marley, siktet seg mot noe der framme…der veien liksom smalnet og ble til en spiss i det fjerne..
Det var dit hun skulle..

 

 

 

(Denne novellen ble skrevet i 2017,  på stikkord jeg fikk av leserne mine da jeg la ut bildet over her og spurte hva de assosierte med bildet. Stikkordene fungerer på en måte som triggere, og plutselig fyker fingrene til Frodithen over tastaturet. Jeg har skrevet mange av novellene mine på denne måten. )

 

 

#novelle

Jeg er ikke redd!!

 

Av og til liker NOEN å virke litt sikrere og tøffere enn de egentlig er… Av og til får NOEN lyst å sette nesa i været, se deg inn i øynene med et fast blikk og si: “Jeg er ikke redd!”

Vel…dem om det! Jeg er ikke denne NOEN…
Tvert om er jeg IKKE REDD for å si høyt og tydelig hvis jeg ER redd!! Gidder ikke å late som bittelitt en gang, at jeg ikke er redd hvis jeg ER det!

Alle vet at jeg er redd for hester…. og edderkopper…Jeg har sagt det høyt og tydelig både face to face og i skriftlige innrømmelser her på bloggen.

 

Mange vet at jeg synes det er skikkelig skummelt med nye ting. Jeg liker overhode ikke situasjoner hvor jeg har NULL kontroll. Men får jeg “øvd meg litt” blir jeg kjempeflink, og da liker jeg de “nye tingene”…som kanskje ikke er så nye lenger…

 

De siste dagene har det vært Covid-vaksinen som har opptatt meg bittelitt. Jeg visste jeg skulle få den i dag. Jeg har ikke gått og gruet meg, og det er HELT sant også!  Men… jeg visste at når jeg kom ned til vaksinesenteret kom jeg ikke til å late som jeg var særlig tøff.

For meg var det mye bedre å si fra at jeg lurte på masse i forhold til den “underliggende sykdommen” jeg har. Jeg spurte og grov, for at de skulle være HELT sikre på hvem de hadde foran seg før de stakk. Jeg varslet også om at jeg er en pingle med nåler, etter mye rot med blodårer og stikking tidligere, pga den underliggende sykdommen… Tenker det er bedre de vet FØR jeg eventuelt sklir av stolen og ligger som en dam på gulvet…

 

 

Skulle gjerne sagt: “Jeg er IKKE redd!”. Med det var jeg jo.. litt i alle fall.

Men til alle nå som har sett de DIGRE sprøytene de har vist på tv, som de liksom har “hakket” inn i skulderen på folk…. det må være tv-forstørring!!  Jeg fikk overhode ikke noe sånt stikk. Hun sa:  “NÅ setter jeg den”, og så sa hun: “Nå er jeg ferdig”….og jeg ventet fortsatt på at hun skulle begynne.

Hadde overhode ikke trengt å være redd…Men sånn er det jo med det meste jeg “gruer” meg for…

 

 

#vaksine

Satser på å bli kjendis!

 

 

 

Ja, nå skal jeg inn i et konsept som MÅ gjøre at jeg blir kjendis tror jeg….
Vi har jo folk som har blitt C, D eller Å-kjendiser på dette konseptet, så hvorfor ikke jeg?

 

Vi har “charter-Svein” og “charter-Hilde” og “Grete”, “Kjell” eller “hva-hun-nå-het” som fikk sine 15 minutters “walk-of-fame” på grunn av ferie-valget sitt:  Camping!

 

Med en ny sommer med pandemi-etterslep er jeg i ferd med å bli “camping- Frodith” i løpet av sommeren. Har skaffet meg TO camping-ferier i løpet av juli. Her må man nemlig være rask for å få tak i noe som helst. I fjor var det så vidt vi fikk “tusket til oss” noen dager på Larkollen Camping, og rakk overhode ikke skape noen kjendis-status på den korte turen..

 

Denne sommeren blir det camping-liv både i Hurum og i Fagernes. 
Så…da gjelder det bare å finne et Tv-team som er interessert i å følge meg døgnet rundt disse to turene, så er kjendisstatusen i boks 😉 

 

 

 

#reise #camping #kjendis

 

 

 

“Det blåser nordavind fra alle kanter!”

Du husker Ludvig? I “Flåklypa”?
Han mente det blåste nordavind fra alle kanter… 

Det går jo ikke an!…. Men..føltes sånn i Oslo i dag også 😀

 

 

Jeg og Kari var derimot lurere enn Solan Gundersen og Reodor Felgen til sammen, så etter en gåtur gjennom et forblåst Oslo fant vi ly ved Rådhuset. Og der var det nesten HELT stille også. 

 

 

“Skjøpe”-kaffe, spiserier og “svingom” i solen, gjør susen en  søndag i  storbyen.

 

 

 

 

 

 

#byliv

Tryllekunstner i eget liv

 

 

Der sto den. En svart boks. Lik et slangemenneske hadde hun tatt plass innenfor de 4 veggene. Det var ikke store plassen inni der. Og naturlig nok kjentes det ut som veggene kom nærmere og nærmere jo lengre hun måtte være der inne.
Det var mørkt som i en sekk. Ettersom tiden gikk skulle man tro øynene vente seg til mørke, men det skjedde faktisk ikke. Med nesen trykket mot veggen slapp det NULL lys inn.

 

Hun satt der inne. Ventet.
Regnet med at noen ville slippe henne ut etterhvert.
Ventet på tryllekunstneren som skulle si de magiske ordene..mens han svingte tryllestaven, slik at veggene i boksen ville falle.
Ventet på at hun skulle kunne krype forsiktig ut av den lille boksen. Strekke armene ut i maks lengde. Riste litt på føttene, som hadde “sovnet” på grunn av den sammenkrøpne stillingen.
Ventet på at lyset skulle treffe øynene, og gi verden farger igjen.

 

Men det kom ingen…. Hun hørte verken magikeren eller publikum på utsiden.. Hun skjønte at ingen tryllestav ville bli svingt, om hun ikke gjorde det selv. Hun skjønte at veggene måtte rives, og lyset slippes inn ved hjelp av egne magiske krefter.

Det er merkelig hvordan man kan finne trylleformularer og magiske krefter i de rareste situasjoner. For det skulle ikke mer enn et lite sving med fingeren før veggene falt, lyset slapp inn og verden igjen ble full av farger.

 

 

(En liten reprise på morgenkvisten, før jeg skal ut å fange fargene som ligger der ute 🙂 )

 

 

#livet #endring

En fantastisk dag ved fjorden

 

 

Det KUNNE fått noen fatale utfall, siden Salt og Pepper boikottet litt i starten… Satte seg på ulovlige seter og greier…. Men det gikk bra, og dagen har bare vært fantastisk, sammen med søsters og hennes venninne ved en av Oslofjordens perler, Hvitsten  🙂 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

#fjord #strand #tur

Jeg er i vinden om dagen!

 

Ja…skal ikke skryte på meg å være populær, som jo er den direkte oversettelsen av uttrykket… Men hvis jeg lager en LITT egen variant, så er jeg litt i SIGET….sånn for meg selv..  Populær hos meg selv kan vi kanskje si? 😀

 

 

Jeg føler jeg har litt flyt….Energi… Har litt å gi..
Jeg har jo egentlig ofte det, men den siste perioden av “fengsels-livet” har jeg kjent på det: -Jeg er SLITEN!!

Men nå har jeg hatt en uke, fysisk på jobbstedet. Det skal jeg love deg gir litt energi. Jeg har beveget meg mer enn en meter, FLERE GANGER OM DAGEN: Gått og hentet saker jeg trenger til å gjennomføre digital undervisning, svinset rundt og hentet bøker, besøkt kostymelageret osv. Fikk så mye energi at til og med KONGEN kom på besøk. Og sånt gir jo både elevene og meg en liten ekstra “piff”. 

 

 

Nå er det helg, og jeg skal våge meg ut i verden. Godt påkledd, for det er temperatur som skal “føles” som kuldegrader litt innimellom…Og jeg tar ingen sjanse på å bli syk, for neste uke venter vaksine på meg!  Så selv om det energimessig kunne passet med et vårbad, eller en dans i en blafrende sommerkjole, så blir det heller ull og turklær i dag. Setter snuten mot Hvitsten med søsters <3

 

Vi snakkes!

 

 

 

#energi #tur #undervisning

Når dørene åpnes…

Når det hvite teppet sakte slipper taket… i alle kriker og kroker…
Når det pipler og siver ut små bekker på marken der du trår…
og det bruser og klukker i hver en foss…så vel som på innsiden …i blodårene…

 

Når du hører lyden av føtter i små-sko løpe elleville ned trappene i bygården…

Når du kan fornemme noen som forsiktig prøver å smyge seg fram

….mellom gamle gress-strå og råttent løv fra i fjor…

 

 

Når du plutselig ser et par gul-gule hoder stå der, forvirrede og glade..

med vann i luggen…. og kroppen rak….

Når dørene åpnes i husene igjen etter en lang , lang vinter……

 

Da er det vår da!!

 

 

(En liten reprise på et hyllest-dikt til våren. For det ER vår!! Selv om “kuldegradene” herjer på utsiden…Så ER det vår-måned, og det er lysere, og SNART hopper Frodithen i små-sko på utsiden. Må bare bli ferdig med uka med fine elever først)

#dikt

Hemmelig møte

Jeg har fått en del nye lesere. Det er kjempehyggelig. Jeg elsker å blogge, og jeg elsker å dele små ting som JEG synes er verdt å dele. Når man får nye lesere er det ikke så ofte de leser seg opp bakover i tid liksom. Derfor velger jeg av og til å ta fram små tekster jeg er litt ekstra stolt over, som har vært publisert før. Leserne som har fulgt meg i mange år har jo lest disse tekstene før, og får velge da: lese om igjen-eller hoppe videre til en annen blogg 🙂 

Her er i alle fall min lille novelle:

 

Hemmelig møte

 

 

Han hadde ringt henne på morgenen…
Tidlig egentlig.
Hun hadde knapt kommet ut av pysjen og varmen fra dyna. Hun hadde kastet litt vann i ansiktet, surret en strikk rundt det ville håret som jobbet for å komme løs og dratt på seg en diger hettegenser, en tights og ullsokker. Det ville liksom aldri bli helt sommer i år. Hun hadde tasset inn i stuen med kaffekoppen i den ene hånden og plassert seg i den brede vinduskarmen med utsikt over byen. Her kunne hun sitte usjenert i timevis og titte på verden på utsiden. Akkurat når hun hadde funnet en strime med sol der oppe i vinduskarmen…en liten strime som varmet opp det slitne hodet hennes…akkurat da hadde han ringt.

Hun hadde skjønt det var viktig for han. De måtte treffes. Stemmen hadde vært insisterende, men lav…som om han bar på en hemmelighet. Hun hadde kjent en underlig følelse i mellomgulvet. En følelse hun aldri hadde kjent før. Ikke med han..

 

De skulle treffes i parken. Han trengte å snakke. Det var noe med hvordan stemmen hans hadde vært da han ringte, varmen i den… og tonefallet. Det var noe med forslaget om HVOR de skulle treffes… Det var noe med alt det han IKKE hadde sagt…som han brukte å gjøre…Hun kjente det var noe som var forandret, at det var noe som måtte skjules..Og hun var litt usikker på hva hun tenkte om det..

 

De hadde vært venner i årevis. Det var et vennskap bygget på  betingelsesløs kjærlighet,  fortrolighet,tillit og bunnløs ærlighet . og deres samhold hadde vært klippefast. Kjærester hadde kommet og gått, hos dem begge…Helt til Anniken hadde dukket opp i HANS liv…og blitt. En vennlig sjel, med mørke krøller og store blide øyne, som på en måte bare hadde føyd seg inn i bildet…for henne også…

Vennskapet deres hadde likevel fortsatt, som før…I det minste var det sånn HUN hadde kjent det. 
Hun hadde vært stadig over der på besøk. Inviterte seg selv på middag, slik hun alltid hadde gjort, når det var kun de to vennene. Hun hadde invitert Han og Henne over til seg, og de hadde hatt serie-maraton inn i de sene nattetimer i hennes leilighet.  Alle tre i sofaen… Ingenting hadde kunnet være bedre. I hennes verden i det minste..

Hun hadde møtt Han alene på kafè, etter jobb,  titt og ofte, slik hun ALLTID hadde gjort før….Fortalt han om sorger og gleder, og om kjærlighet som kom… og forsvant… Og hun hadde kjent på at vennskapet de hadde aldri ville forandre seg. Hun hadde sett det i øyene hans.. I hvert fall var det det hun hadde trodd hun hadde sett..

 

Nå satt de her. På en benk i parken. Det barberte håret på sidene av den lille mohawken hadde grodd ut litt, siden sist hun så han. Han vridde hendene sammen, og gjorde noen rare bevegelser med tomlene der han satt…Som om han var fryktelig ubekvem …Skinnjakken hun hadde slengt utpå i det hun løp ut døra, kjentes med ett altfor varm. Hun kjente seg kvalm, klam og plutselig som en totalt fremmed der hun satt. Fremmed for HAN…fremmed for seg selv…

Hun forsto at noe var forandret…Hun kjente han SÅ godt… Hun så i det flakkende blikket at noe ikke var som før..Hun var bare usikker på hva det var som ventet..Hun forsto det i måten han så seg over skuldrene på…Som om noen skulle dukke opp, som troll av eske…og overaske dem..Som om dette var et hemmelig treff, hvor noens tillit var blitt misbrukt på et vis..

Samtidig kjente hun en dyp redsel…Var dette et farvel? Var dette et oppgjør? Hadde dette alltid bare vært et vennskap og en kjærlighet på lånt tid? Hun kjente det plutselig som om en tung, mørk, hårete klump hadde tatt plass i magen hennes, og var i ferd med å spre seg med lange ekle armer til hver del av kroppen hennes. Var det ubrytelige vennskapet og den betingelsesløse kjærligheten de hadde kjent for hverandre umulig å opprettholde?
Hadde den vennlige sjelen med de mørke krøllene og de blide, store øynene tatt over plassen hennes?

 

 

Han snakket lavt og forsiktig, mens han så seg rundt. De satt litt i ly av buskene, men hodet hans vred seg stadig mot høyre…Forsikret seg om at ingen kom.. Han snakket og snakket, om ingenting egentlig.. Eller i det minste var det slik det kjentes.. Hun hørte ikke etter overhode.. 
Hun så kun på leppene som beveget seg…Så på de varme øynene som åpnet seg og tittet på henne.. Hun så de kraftige hendene hans, som han gned hardt og nervøst mot hverandre.. Hun så de skuldrene hun kjente så godt løfte seg opp, mens han kastet litt oppgitt ut med armene… Og hun var som i en boble…Totalt i isolasjon.. Hun kom ikke med en lyd… svarte ikke på noe av det han sa… Ga ikke med ett ord tilbakemelding på at hun hørte hva han sa… For det gjorde hun jo ikke… Hun kjente et svart hull på innsiden, i magen… Samtidig som hun kjente hårene reise seg på armene hennes hver gang han kom borti henne tilfeldig med hånden sin, der de satt ganske tett på benken der..

 

Etter det som hadde virket som en uendelig lang flom av ord.. Etter det som hadde virket som timer i sakte film… Etter det som hadde føltes som et vakum, hvor det var stille før stormen på et vis..så hadde hun plutselig kjent det gikk hull på boblen hun satt i …Og et skyll av vann og følelser fosset ut av henne og ned mot bakken der..

Han hadde plutselig tatt hånden hennes.. Ikke slik han hadde gjort før. Han hadde virkelig HOLDT hånden hennes… Han hadde strøket henne med lillefingeren over håndbaken, og hun hadde kjent det gjorde noe med henne.

Plutselig hadde han kommet med ansiktet nærmere hennes.. Han hadde luktet tannpasta, og nydusjet, i det han plantet et kyss i munnviken hennes.. Ikke som før…da den traff der ved et uhell og egentlig var ment for kinnet…
Denne var MENT for munnviken..

 

 

Det var da hun hadde kjent dråpene på kinnet, som liksom ikke ville slutte…
Det var da hun hadde kjent boblen briste og at verden hadde fått farger igjen..

 

 

 

(Denne novellen ble skrevet for noen år siden på stikkord jeg fikk av leserne mine da jeg la ut bildet over, og spurte hva de assosierte med bildet. Stikkordene fra leserne ble “triggere” som satte i gang skriveprosessen hos meg)

 

 

#novelle #tekst #assosiasjoner #kjærlighet #vennskap #endring

Fremtidens nøkkel

 

Jeg liker å skrive dikt og noveller. Her på bloggen har jeg lagt ut en del noveller jeg har skrevet “sammen” med leserne mine. 
Det fungerer sånn at jeg ber om stikkord, ut fra et bilde eller et ord jeg legger ut, og spør hva leserne assosierer med dette. De stikkordene jeg får inn blir “trigger-ord” som får i gang kreativiteten min. 

Noen noveller og dikt skriver jeg HELT på egenhånd også 😉 Men denne under her er skrevet på bakgrunn av ordene jeg fikk da jeg la ut ordet NØKKEL. Mange var med å ga stikkord, og det ble til slutt denne lille historien.  Skrevet for ca 3 år siden. 

 

 

 

 

Fremtidens nøkkel

 

 

 

Hun sto foran den stengte smijernsporten. Hånden knuget så hardt om den lille metallbiten at knokene var blitt helt hvite. Området rundt var rødt, og huden ned mot fingerleddet spent og stram. Hun kjente den lille nøkkelen, nyslipt og skarp, skar inn i huden i håndflaten. En dråpe blod fant veien gjennom den lukkede neven og landet på den grå asfalten foran henne.

Tenk at en så liten gjenstand kunne bety så mye!! Tenk at den lille metallbiten hadde alt å si for hva som videre ville skje!

 

 

 

 

Hun hadde vært tvilende til å ta i mot den. Visste ikke hva som ville skje.
Var redd for hva det ville føre med seg.
Var redd for at den lille gul-fargede nøkkelen var en utfordring hun ikke ville klare.
Var redd den betydde at hun måtte kjenne på alle disse følelsene hun helst ville legge bak seg.
Var redd hun var nødt for å finne løsninger…Inni seg..
Var redd for at hun ville måtte låse opp dører hun hadde stengt for årevis siden.
Var redd hun ikke ville kunne beskytte seg lenger, hvis hun ikke kunne stenge ute all farligheten. 
Var redd….

Hjertet hennes hadde kjentes som et kaldt og lukket rom i årevis. Noe hadde ligget som en klo rundt hjertet der inne og klemt hardt. Slik at hun til tider hadde hatt vanskeligheter med å puste. Noen ganger hadde det ikke kjentes vondt, bare kaldt, hardt og lukket. Som et stengt rom der ingen hadde tilgang.   Det var som om hun hadde stengt det av, dette rommet. Lukket døren og rotet bort nøkkelen. Med vilje.. Det var et rom som ikke gjaldt lenger.

Det hadde ikke alltid vært sånn. Tidligere hadde hjertet vært varmt, lettvint og banket i takt med sommerfuglenes vingeslag over en blomstereng full av Maria Nøkleblom. Det hadde vært som et luftig rom, med massevis av dører hvor hun hadde stått i døråpningen og delt ut nøkler til alle som ville ha,  fra  det digre nøkkelknippet sitt.

Alt dette var før noen hadde tråkket inn der med møkkete støvler på. Trampet og stampet rundt med tunge føtter, til det kjentes sårt og vondt.
Det var før noen hadde tatt i bruk nøklene som kniver, og risset inn navnene sine med rå makt i veggene der inne.
Det var før noen hadde funnet skatten hennes som hun hadde prøvd å gjemme så godt. Før de hadde tatt den fram, og tråkket på den.
Det var før rommet var blitt helt mørkt…

 

 

 

Nå sto hun her.  Utenfor den låste døren.
Ganske lik et nøkkelbarn, som kommer hjem til et ensomt hus etter skolen.
Ganske likt et barn som spiser nøkkelostskiver ved brødfjøla, etter å ha låst seg inn, mens hun venter på at mor skal komme fra jobb. 

Bortsett fra at NÅ var hun jo ikke lenger et barn.  Hun var en voksen kvinne, som skulle klyve av sykkelen. Låse den fast til smijernsporten. Stikke den lille blodige nøkkelen hun hadde i neven i det sorte nøkkelhullet, og skyve inn den tunge smijernsporten. 

Spørsmålet var bare om hun ved å åpne døren inn der, ville åpne døren inn til hjertet sitt igjen også..
Spørsmålet var om hun var KLAR for det… 
Spørsmålet var om hun ville føle seg innesperret på en annen måte, om noen fikk tilgang til HENNE igjen. Var det en ÅPNING? Med lykke og muligheter? Eller var det en avslutning?

 

Tenk at en liten gulfarget metall-bit kunne ha så mye å si for veien videre.

 

Hun tittet opp. Så det krøllete hodet til han som ventet på henne stikke ut gjennom det åpne vinduet. Han lente seg ut. Fregnene danset tango på bleke kinn, skjegget lunt og rødt, et smil som ingen ende ville ta…Den milde stemmen hans føltes som et varsomt kyss på pannen:

 

“Der kom du endelig! Som jeg har ventet på deg!”

 

 

 

#novelle