Hjemmekontor- ganske så variert egentlig

 

Her får du en liten titt fra hjemmekontoret mitt. I dag har det vært i senga.. Vi har laget filmen som heter “Salt og Pepper på eventyr”.. Ja, VI har laget. Jeg og disse to under her… Og faktisk var kusine SUKKER med også. (En annen hvit rotte jeg har 😀 )

 

Vi har spilt “De tre bukkene Bruse”, og de to pc-putene som du ser ved speilet der har funger som BRU. Og JEG har vært trollet 😀

En kjempemorsom dag for meg på hjemmekontoret.

 

 

 

Tok en times pause, og møtte bestisen i nærheten av meg. Vi koste oss i sola, med lunsj. Varmt og godt i solveggen. 

 

 

På veien tilbake så jeg disse spesielle bildene.

 

 

 

 

 

 

 

For meg har dette vært en aldeles strålende dag. Jeg kjenner kreativiteten blomstrer, og jeg er lykkelig når jeg får holde på med akkurat dette. Jeg måtte gjennom en LITT vrien økt forrige uke med å lære meg Video Editor, men nå er jeg litt bedre og da er det kjempegøy så klart 🙂 

Du skal nok få se den en gang. Filmen altså 🙂 

 

 

#video #hjemmekontor #filming

Når omgivelsene legger ut “snubletråder”…

 

Jeg er i en litt spesiell situasjon om dagen. Det er sikkert du også, det er ingen som våkner til det livet som de hadde før. MEN….jeg må si at mitt er HELT snudd på hodet på en måte! Litt ekstra i forhold til jobb. Men det gjør også at jeg har mindre tid eller ork til å blogge. Så derfor følte jeg dette innlegget fortjente en liten reprise, fordi det forklarer HELT situasjonen min om dagen: 

 

 

Når omgivelsene legger ut snubletråder…

“Det å bli eldre (JEG SA IKKE GAMMEL!!!) kan sammenliknes med å ha en funksjonshemming på et vis. Det er ikke PERSONEN det er noe feil med, men det er omgivelsene… som “legger ut snubletråder”, “stikker kjepper i hjulene”, står for “hindringene”… ”  (Sitat: Frodith)

 

 

 

Jeg sier det med et smil… og glimt i øyet! For jeg vet jeg er en “ungfole” uten like på mange vis. Jeg leker meg gjennom mye av livet, og føler meg i mange sammenhenger som da jeg var 25.

MEN….NOE sannhet er det i ordtaket mitt.
For jeg hadde klart meg FINT jeg, uten noen “funksjonsnedsettelse”, hvis det ikke hadde vært for alle disse nye greiene som dukker opp. Jeg MÅ visst lære dem for å kunne regne med å ha en jobb. Jeg MÅ undervise gjennom videokonferanse, selv om det tekniske “kødder” til hver eneste uke. Jeg MÅ jobbe på all verdens “plattformer” og lære meg en helvetes mange nye programmer..

 

 

 

Og JEG GJØR DET!! Jeg gjennomfører! Jeg halter meg igjennom.

Men jeg skal love deg at det føles som om noen står og spenner bein innimellom. Jeg skal love deg at jeg føler meg skikkelig treg, og at det er mulig det skyldes at jeg er 40+….

 

 

Men mest av alt tror jeg det er omgivelsene det er noe i veien med….For jeg klarte meg helt fint jeg…til noen bestemte seg for å gjøre det vanskelig for meg 😀

 

 

 

#teknikk #utvikling #alder

Magic- mirror my ass

 

En smule lei dette synet om dagen. 
Føler jeg står foran dette speilet og denne vasken rimelig mye om dagen. Pusser kanskje ikke tennene hele tida, men hendene får “kjørt seg” hva vasking angår….Tusen ganger om dagen sikkert.  Og når de ikke er opptatt med å vaske seg, så sitter de og knatrer på pc-en. MYE på jobb, og litt på fritida. Kjenner det i armene.

Og kjenner jeg er dritt -lei det speilet på badet altså..Og den såpa…og de håndklærne…Og i det hele tatt å stå der å vaske seg…

 

 

Det er mandag.
Moll-mandag…?
Monster-mandag..?

 

 

 

#mandag

Antrekk 50 +

 

Kan vel ikke fortsette å skrive antrekk 40+ lenger vel… Er en liten stund siden det…

Mange mener vel at dette ikke er noen antrekk for en 50+ – jente…Men jeg har egentlig kjørt min egen stil siden jeg var 15, så jeg bryr meg ikke SÅ mye om sånne regler.

Jeg liker farger, jeg liker myke klær som ikke klør eller strammer. Jeg liker å kle meg ungdommelig, uten å “ta helt av”. Jeg liker å se litt “rufsete” og “rampete” ut, men med en feminin touch i noen sammenhenger.

 

 

I dag var det løst, ledig og varmt som var viktig. Skulle jo gå tur.

Stillongs og shorts.
Hettegenser og ullgenser utenpå.
Joggesko som er gode å gå i.
Og helt innerst ull-t-skjorte i turkis så klart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#antrekk

 

Søndag, sol, spasertur, sykler og smittefri sone

 

Jeg gikk meg en tur i det fine været i dag. Alene.
Det er godt å komme seg ut bare å gå litt. Slippe nyhetene på tv, som handler kun om en ting…og som kommer igjen og igjen. Noen ganger er det bare deilig å være alene også. Slippe smitte-snakk, som er det ENESTE fokuset folk har nå.. Naturlig nok, jeg mener ikke noe annet. Bare blir litt sliten av det. Alt handler om å ikke bli smittet liksom…

 

 

 

Men ute i sola er det andre ting som regjerer.

Fugler som plystrer våren inn, elven som renner klukkende nedover, ender som surfer på strømmen nedover mot sentrum, vårblomster som nikker med hodene og byr seg fram med de fine fargene sine..

 

 

Fine skygger ble det også.. En litt “vanlig” en, av meg…

 

 

Og en av bommen som sperrer trikken  for kjøring, i en-sporet drift-tider…som har vart i to år snart…

 

 

 

Arkitektene ved arkitekthøyskolen har planer om god utsikt på sine sykkelturer…. 😀

 

 

Og litt lenger bortover finner man en barnehage som kan ta kjempe-fargeblyanter i bruk, og fargelegge byen, den dagen den åpner igjen… 

 

En strålende dag spør du meg, der tankene får vandre fritt, i smittefri sone 🙂 

 

 

#tur #glede #tankeflukt #

 

Snart påske

 

Snart er det påske! Kyllingen er på plass ser du vel….

Jeg har søkt om fri de tre dagene mellom palmesøndag og skjærtorsdag. Like greit å ha litt fri nå i disse dager. Prøve å slappe av litt, gjøre ting i nærområdet. Alene. Få skuldrene senket bittelitt. 

 

 

 

Kreativiteten blomstrer hos meg, så jeg har ikke problemer med å finne på noe å gjøre egentlig. Tror mye av påsken kan gå med til filming. Enten til jobb eller privat. Så lenge det ikke KJENNES som jobb, men bare kjennes morsomt, så spiller det jo ingen rolle.  Salt og Pepper var jo først og fremst “blogg-dyr”, så de er liksom like mye Frodith, som de er blitt “jobb-dyr”…. ( Se Salt og Pepper på Eventyrfabrikken– trykk på linken)

 

 

Gleder meg uansett jeg. 

Ta med to tøy-rotter med “puls” ut i det fri. Besøke kongen, lage eventyr, sykle..

Ellers skal jeg gå turer, ta bilder, kanskje møte bestisen. Sånne ting. 

Skal nok få påsken hyggelig jeg. Den har jeg uansett hatt her i byen tidligere også. Den kommer nok ikke til å se veldig annerledes ut enn tidligere. Oslo har vært folketom i påsken før, og den vil vel oppleves omtrent sånn i år også 😀 (Altså TOM, på en sånn måte en hovedstad kan være…med byen full av folk i selvvalgt halvkarantene)

 

 

 

 

Hva skal du gjøre i påsken? Noen gode tips?

 

 

 

#påske #ferie

Rotte-kake til salgs i kafeen!!

 

Ha-ha…Ja..du får ikke ROTTENE altså, men du får komme inn og snakke litt med oss: Spis gjerne litt RUNDT rottene… Det MÅTTE bare blir rotte-kake i dag kan du vel skjønne. Jeg har jo vært ute med dem (Salt og Pepper i dag). Og det var skikkelig moro. 

 

Men da er vi samlet igjen da (Jeg vet jeg var sløv i går, jeg blir litt gåen innimellom…) for å fortelle hverandre de gode og glade opplevelsene.
Cafèen heter ikke “Det Glade Hjørnet” for ingenting liksom. 

 

 

 

Her er mine glade og fine opplevelser i dag: 

-Jeg har møtt Karidansen og fått skravlet litt <3

-Jeg har gått en liten tur i det fine sol-været

-Jeg har filmet noen små sekvenser som skal bli undervisningsfilm. (Se HER)   Det er helt utrolig moro å lage film. Kreativiteten blomstrer som bare det hos meg i disse corona-tidene 😀 Heldigvis. 

 

 

Har du gjort noe hyggelig i dag? Fortell oss ved bordene her 🙂 

 

 

 

 

#cafe #glede #positiveting

Salt, Pepper og jeg på eventyr…

 

 

 

He-he…I dag har vi rett og slett vært på eventyrfabrikken en tur, Salt, Pepper og jeg. Eller vi var ikke inne da, men vi skal få alle til å TRO at vi har vært det. 

 

 

 

 

Jeg driver og lager en film til, som skal bli undervisningsmateriell. Med tegnspråk så klart. Det blir eventyr. Og disse små snuttene du ser under her er bare en liten innledning til eventyret. (“snuttene” under her skal redigeres litt da, for nå KAN jeg det 😀 )

Så her får du en liten sneak-peak fra deler av filmen jeg lager...

 

 

 

 

 

 

 

Mange rare figurer på besøk i Eventyrfabrikken….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Håper du har hatt en bra dag. Det har i alle fall jeg 🙂 

Nå er det middag her!

 

 

 

 

#video #film #saltogpepper #

Å glede andre- en skikkelig egotripp?

 

Dette temaet har jeg belyst flere ganger her på bloggen, fordi denne tanken stadig dukker opp i hodet mitt. I dag er planen å gå ut på tur, filme litt “eventyr-saker” som kan brukes i undervisningsopplegg for tegnspråklige elever. Det er jo skikkelig fint at de tegnspråklige barna får glede av dette, ingenting er bedre. Men mitt spørsmål er om jeg gjør det like mye av hensyn til mitt eget ego. JEG blir glad av at DE blir glad av det. 

Under her er en liten reprise på dette temaet, som jeg synes passet i dag: 

 

 

 

 

“Jeg sitter her i de tidlige morgentimer, og er i det litt filosofiske hjørnet…Det gjelder glede. Det finnes mye som er sagt om glede, og det er ganske liktlydende egentlig. 

“Den største gleda ein kan ha, det er å gjera andre glad” (Sitat: Mikael Aksnes) 

“Den som bringer solskinn inn i andres liv, kan ikke holde det borte fra seg selv” (Sitat: J.M. Barrie)

“Gleden er som et lys- tenner du det for andre, faller skinnet tilbake på deg selv” (Sitat: Carit Etlar)

Det er rart med slike ord…
Det er rart med ordtak og setninger som man i utgangspunktet ser på EN måte, men som man etter litt tanker PLUTSELIG får en ganske annen betydning..

 

 

 

 

For ser man på sitatene over, så tenker man vel kanskje at folk er imponerende uselviske, altså lite fokusert på seg selv. Man tenker kanskje at det står jammen respekt av folk som er så opptatt av å glede andre, at DET er den største gleden liksom. Null fokus på seg selv osv…

 

 

 

Men leser man de en gang til….og tenker seg bittelitt om….hvor uselvisk er gjerningen da??
Hvis det å gjøre ANDRE glad egentlig gjør DEG mest glad, er det ikke egentlig da en egoistisk handling?? Sånn i sinnet i det minste. Man gjør det egentlig for å glede seg selv liksom??

 

 

 

Jeg liker å tenke gjennom saker og ting, og sette litt annet lys på det.  Men jeg tenker at selv om det bakenforliggende motivet egentlig er å selv bli glad, så spiller det jammen ikke så stor rolle hvis resultatet av handlingen er at andre blir glad i samme slengen..”

Gå ut i dag og gled noen! Selv om det er du som ønsker å bli glad…

 

 

 

#glede #egoisme #filosofering #ordtak #sitater

Det er vår!

Ja, VÅR er det!
Uansett om det er bare 5 grader ute….Uansett om det regner…. Uansett om vi må holde oss mest innadørs og om det ikke blir en SÅNN vår som vi har hatt før og som vi helst vil ha.. 

Men vår blir det, heldigvis. Og i dag er det fredag. Det er KJOLE-fredag!! Så klart!!
Og jeg har gått tur i pausen på hjemmekontoret. Og danset vårdansen 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og ellers har jeg pønsket ut et par nye episoder av film med Salt og Pepper. Blir veldig kreativ av å ha hjemmekontor jeg 😀

 


Er det vår hos deg?
Hva har du gjort i dag?

 

 

 

#fredag #kjole #dans #video