Er DU så elegant kl 07:15 liksom??

 

 

 

Rufse-tufsa sto opp tidlig i dag. Klar som et egg! Blid som ei lerke. 

Var ute og gikk tur kl 07.15. På jakt etter en ROT 😉 Tenkte det var tid for fredags-kjole-dansen. Jada! Jeg er klar over at det ikke er fredag. Men når fredagen “utgår”, så blir automatisk torsdag kjole-dag i stedet for, og feiring av lang helg. 

 

 

 

Så klokka 07:15 danset jeg kjole-dansen oppe ved kirken. Kanskje ikke akkurat elegant?! Men trim og luft fikk jeg i det minste. Og hvem andre har fått det i dag før klokka var halv åtte liksom??? Og hvem andre er så himla ELEGANTE kl 07:15?? 😉

 

 

 

 

 

 

Nå er det sjokolade og tv. Etter en fin dag på hjemmekontoret. 🙂 

 

Helvetes rot!

 

Nå trodde du nok at du skulle få komme inn og godte deg over et skikkelig rotete helvete her i heimen…eller et helvetes rot…Men nei…

JA, her er det rotete, spesielt inne på rommet der Salt og Pepper holder hus. Der ligger “kulisser” og “rekvisitter” overalt. Og det er ikke noe poeng å rydde det vekk, for det skal opp igjen rett over helga. Men DU får ikke se alt det rotet altså! Du skal heller få se en annen rot…

 

 

Dette treet her ga rett og slett opp i et helvetes uvær for noen år siden. Det sto ved Akerselva så stramt og flott, og viftet med de lange grenene sine. 

En da da alle værgudene i harme sendte et torden og regnvær uten like, så la dette treet seg rett og slett ned..

 

 

Orket ikke et “skritt” mer i denne galskapen. 

La seg overende, med “armene” i været… Ønsket nok å “sprelle litt med beina” men det var plent umulig. For det “satt fast” så godt som bare det. For det er nå en gang sånn at når man har “slått rot” et sted, så er det der man blir værende.. 

 

 

Og hva er dette vis-vaset om rot?
Jo, jeg har satt i gang en utfordring..

 

 

Hvis du vil være med i min lille folto- utfordring hvor vi tolker ord med å legge ut bilder, så finner du reglene HER. Hadde vært gøy om du ble med.
De som har lagt ut noe så langt er disse under her. (Det kommer flere… 😀 ) Dere må nok bla litt på siden deres, for dette er ikke direkte lenker til innleggene.

 

Kjerringtanker

Natheless

Midtlivskrise

Solliv

Evaswindow

Mettejosteinsdatter

fruensvilje

dedicat

gryende

 

DU må gjerne bli med. Bare start når du vil. Si fra til meg, så leger jeg deg til på listen som jeg legger ut hver dag 🙂 

 

 

 

 

#utfordring #homonymer #foto #likheter #ulikheter

“Å vær eller ikke vær”…

 

Hørtes det kjent ut?

Vel, nå er det ikke Shakespeare vi snakker om, men et lite ordspill er ikke å forakte vel. Spesielt ikke når det faktisk er snakk om at det er ordspill vi skal “bryne oss på” nå om dagen.

 

Vær eller vær. Hva er forskjellen liksom. En hel masse.

Denne karen er riktig nok ikke EKTE, men like fullt en VÆR. Altså en hann-sau.

EN vær

 

 

Og så har du dette da: Bitende kulde i varme farger. Ligger langt fra i utforming den over. Altså en helt annen betydning av begrepet VÆR.

 

ET vær

 

 

Så hva er egentlig forskjellen når man leser det. Null og niks. Så lenge du ikke legger til EN eller ET, og selv DA er det jo bare bokstaven N og T som skiller.

Tenk at SÅ lite kan lage SÅ store forskjeller 🙂

 

 

Hvis du vil være med i min lille folto- utfordring hvor vi tolker ord med å legge ut bilder, så finner du reglene HER. Hadde vært gøy om du ble med.
De som har lagt ut noe så langt er disse under her. (Det kommer flere… 😀 ) Dere må nok bla litt på siden deres, for dette er ikke direkte lenker til innleggene.

 

 

Kjerringtanker

Natheless

Midtlivskrise

Solliv

Evaswindow

Mettejosteinsdatter

 

DU må gjerne bli med. Bare start når du vil. Si fra til meg, så leger jeg deg til på listen som jeg legger ut hver dag 🙂 

 

 

 

 

#utfordring #homonymer #foto #likheter #ulikheter

Frodiths Foto-utfordring- Like ulikheter

 

Vet du hva et homonym er? 

Det er ET ord som kan bety to forskjellige ting. F eks har man LIK. Som kan bety samme som. Men det kan også bety en død kropp.

Jeg tok med dette som eksempel, fordi det IKKE blir aktuelt å bruke i dette jeg nå skal presentere. 😀

Tanken er i dagene framover å ha en liten utfordring igjen. Tidligere har jeg sett Midtlivskrise -Marit være med en svensk foto-utfordring i samme sjangeren. Det så kjempegøy ut, og jeg tenkte da jeg så den at det måtte være enda enklere å være med på noe sånt, hvis ordene var norske. 

Så her er altså oppgaven:

-Ta et bilde der du tolker ordene under her. Et ord om dagen. Du velger altså tolkningen. Noen av ordene har kanskje bare to betydninger, andre flere. Det kan være verb og substantiv eller annet. Du kan velge om du vil legge ut begge/flere betydninger, eller bare en. Du kan også velge bilde fra arkivet ditt, om du ikke har tid til å løpe rundt med kameraet. Og ja, du kan hoppe i dagene, du bestemmer.

-Legg bildet på egen blogg. Gjerne skriv noe,  om hva du forbandt med dette ordet.
-Si fra til meg når du er i gang 🙂 Og spør om det er noe som er uklart.

(Ser du på tegningen ser du enda et eksempel. Blåveis, to forskjellige betydninger.)

 

 

Jeg lover ingen utstilling i Galleri Frodith i etterkant, for jeg ser at jeg ikke har overskudd til sånne ting om dagen. MEN det er moro med utfordringene i seg selv, underveis, selv om det ikke blir noen utstilling. Er det ikke? 

Jeg begynner i morgen tenker jeg, så da får dere se hvordan jeg tolker mine. 

 

Blir du med?

Jeg håper det blir SKIKKELIG mange med 🙂 

 

 

 

#utfordring #homonymer #

En liten hilsen fra “digital-ministeren”..

 

 

Sånn ser en VEELDIG sliten, men lykkelig Frodith ut. 
“Skallebanken” herjer, men jeg har hatt en kjempefin dag. Etter mange uker med mye nytt å lære på “digital-fronten” (så mye at jeg har villet spy flere ganger), så var det i dag endelig tid for å møte elevene på en av disse digitale plattformene. Møte dem  Face-to-Face på en måte, og ikke bare via at JEG lager en film, som noen foreldre eventuelt viser dem i hjemmeskolen. 

Nei, nå var mine elever tilbake på sine skoler. Og siden jeg bare har Fjernundervisning(digital) med dem til vanlig også, så var ikke DET så rart. Men det er første gang jeg har gjort det fra sengen, og ikke fra et “studio” 😀 

 

 

Her har jeg tilbrakt mye av dagen, med rotter og mus og alt mye annet rart. Ha-ha.. Spesielle forhold å undervise fra? Vel, moro var det i alle fall. Jeg fikk til! Og det har vært mange svette timer for å komme hit, for å si det sånn, og da er følelsen så mye bedre når jeg “får til”. Juhuuuu!!

 

Nå skal jeg pleie skallebanken litt, men kommer tilbake senere, men noe LURT som jeg har planlagt 😉

 

 

#jobb #lykke #mestring

Stjele skyggen som stakk

 

Søndag og solskinn

Sulten skygge spaserer stille sørover

 

Ser sperringen

Sniker som Spøkelseskladden

Svever som Supermann

Svinger meg sprettent i sola

 

 

Skal stjele skyggen som stakk

Spole som Snurre Sprett

Slenge store, svette, skrukkete stinkadorer over stakittet

 

 

Smyge som satan

Snappe skyggen

Sprinte svinefort hjem

Stappe skyggen i skittentøykurven

Spise skiver 

 

Sulten 

 

 

 

#dikt #skygge #foto

Byliv

 

Et liv i byen er ganske annerledes enn et liv på landet.
Jeg har prøvd begge deler..

 

 

 

Men jeg må si at pulsen min helt klart er bypuls.
Selv nå, med alt de skumle snikende rundt hjørnene. Selv nå, når mye folk betyr litt “problemer”…Selv nå når man skal ha litt avstand…

 

Det er ikke lett å få denne avstanden. Det er folk overalt.
Men jeg liker å kjenne pulsen av byen uansett:  Trikken som skramler forbi. Kafeene som kjemper for å kunne selge takeaway-kaffe i en vanskelig tid. Folka som gjør så godt de kan med å gå i sving rundt hverandre. Bygårder og flotte trær mot en blå-blå himmel.

 

 

Det er byliv!
Det er bypuls!
Jeg er ei by-jente!

 

#byliv

Noen har skygget MEG…

 

 

Eller kanskje det er JEG som har skygget DEM… I alle fall var det noen som tok en-dags-utfordringen jeg la ut for et par dager siden. Noen hadde AKKURAT hatt skygger på bloggen, og tenkt på meg. De fikk også være med i den lille linkelisten. Under her finner du folk som er litt glad i skygger, og innleggene deres hvor skyggebildene er: 

 

Utifriluft

Dedicat

natheless

minmatgaleverden

kariengesvik

fruensvilje

Solliv

 

 

Hvis det er noen jeg ikke har fått med meg, gi beskjed 🙂 Jeg er litt sløv i dag, så sitter bare her og later meg…

 

 

 

 

Morgen-innlegg om “mannen med makten”, trykk på linken.

 

#skygger #foto #linker

“Mannen med makten” – A standup-comediean?

 

Ganske skummelt at den største og sterkeste “gutten i sandkassa”, som faktisk styrer en hel del, også nå tror han er en Stand-up-komiker. 

 

 

Han bruker landet og verden som Scene i en krisetid, og håper at folk skjønner hans “vitser”, for å øke sin popularitet. Heldigvis er han ikke i besittelse av stort komisk eller satirisk talent… 

De fleste vil nok ikke følge han uansett i hans siste forslag. For selv om han er stor og sterk, så mangler han noen andre “småting”…. 😉

 

 

 

#desinfeksjon #president #makt

En dag i skyggen..

 

Det høres kanskje litt trist ut? Å tilbringe en dag i skyggen…. Vel, JEG har ikke vært i skyggen, det blir mer DU som får se min dag i skyggen..eller noe sånn..

 

Jeg tuslet ut i 11-tida. Skulle gå tur. Sekk og caps og det hele. Sto og ventet på tur-følget mitt i Birkelunden en liten stund…

 

 

Rakk akkurat og “plaske” litt i fontenen der oppe…

 

 

 

…før turfølget mitt kom..

 

 

Du kan jo gjette hvem det er som driver ablegøyer med meg på brua der?

 

 

Men så skjedde det noe… Var det krangling mellom disse to? Slåsskamp om lyktestolpen?

 

 

Neida…Bare litt posering..

 

 

Fikk tid til litt takeaway-kaffe og pause på en benk også. I ly for den kalde vinden var det skikkelig deilig 🙂

 

 

 

Min dag i skygger, gjorde lørdagen lys og lett. Det finnes ikke skygger uten sol må du huske. 🙂

 

 

#skygger #skyggefoto #lørdag