Frodiths Foto-utfordring- Like ulikheter

 

Vet du hva et homonym er? 

Det er ET ord som kan bety to forskjellige ting. F eks har man LIK. Som kan bety samme som. Men det kan også bety en død kropp.

Jeg tok med dette som eksempel, fordi det IKKE blir aktuelt å bruke i dette jeg nå skal presentere. 😀

Tanken er i dagene framover å ha en liten utfordring igjen. Tidligere har jeg sett Midtlivskrise -Marit være med en svensk foto-utfordring i samme sjangeren. Det så kjempegøy ut, og jeg tenkte da jeg så den at det måtte være enda enklere å være med på noe sånt, hvis ordene var norske. 

Så her er altså oppgaven:

-Ta et bilde der du tolker ordene under her. Et ord om dagen. Du velger altså tolkningen. Noen av ordene har kanskje bare to betydninger, andre flere. Det kan være verb og substantiv eller annet. Du kan velge om du vil legge ut begge/flere betydninger, eller bare en. Du kan også velge bilde fra arkivet ditt, om du ikke har tid til å løpe rundt med kameraet. Og ja, du kan hoppe i dagene, du bestemmer.

-Legg bildet på egen blogg. Gjerne skriv noe,  om hva du forbandt med dette ordet.
-Si fra til meg når du er i gang 🙂 Og spør om det er noe som er uklart.

(Ser du på tegningen ser du enda et eksempel. Blåveis, to forskjellige betydninger.)

 

 

Jeg lover ingen utstilling i Galleri Frodith i etterkant, for jeg ser at jeg ikke har overskudd til sånne ting om dagen. MEN det er moro med utfordringene i seg selv, underveis, selv om det ikke blir noen utstilling. Er det ikke? 

Jeg begynner i morgen tenker jeg, så da får dere se hvordan jeg tolker mine. 

 

Blir du med?

Jeg håper det blir SKIKKELIG mange med 🙂 

 

 

 

#utfordring #homonymer #

26 kommentarer

Siste innlegg