Kultiverte og kulturelle kvinner konsumerer kunst og kaffe

 

I dag har jeg og Karidansen gjort det meste av det som kan gjøres på en søndag: gått tur, vært på kafe og på kunstutstilling.

 

 

Karidansen kjente til en kunstner som har utstilling på Galleri H12, ikke så langt fra Kunstnernes Hus. Så etter en kjapp kaffe på vår kultiverte kafe dro på kunstutstilling. 

Hun som Kari kjente hadde masse fine bilder hun, men jeg ble litt ekstra fenget av en skotte som har fast plass og verksted  i samme Galleri: Rory Mitchell. Kunsten hans var veldig “talende” og sa en hel masse, både i form, farger, symbolikk og annet. Litt depressivt en del av det, så for meg blir det for trist å ha på veggen. Men bildene fanget meg på et vis likevel. 
Og hans “Helium Angel” som du ser under var et av de jeg likte best. For dette var av det litt mer positive slaget. Med litt håp og lys der framme 🙂 Han fortalte selv at han var en litt “depressiv” type maler, men det dukket opp noen lysglimt innimellom 🙂

 

 

 

Etter besøket på utstillingen gikk vi gjennom Vår Frelsers Gravlund, så på gravene til gamle kjente kunstnere som Edvard Munch, Christian Krogh osv, og tok snarveien ned Telthusbakken hvor det er hus fra “den gang da”. 

 

 

Sola skinte fra en blå-blå himmel, og man skal ikke kimse av hva det kan gjøre med en i disse dager 🙂

 

 

 

Jeg skulle gjerne hatt et år hvor jeg bare kunne gjøre slike ting som jeg har gjort i dag: Gå tur, gå på kafe, besøke utstillinger, snakke med de som lager det, ha lange samtaler med venninnen min over en god kopp kaffe. Det hadde vært noe det!!  

 

 

 

#kafe #kunst #samtaler

Noen ganger…

 

 

Noen ganger kjenners det som man går i ett med tapeten..
Noen ganger føler man seg nærmest usynlig.

 

Noen ganger kjennes det som ingen hører hva man sier,
selv om det virker som man roper. Noen ganger kjennes det som det er litt mørkt rundt en,
selv om sola skinner inn gjennom gardinene
og slåss med lampelyset om plassen i rommet.

 

 

 

Noen ganger ser noen deg, når du er i ferd med å forsvinne.
Noen ganger er det noen der som hører hva du sier, selv om du så vidt åpner munnen.
Noen ganger kommer noen med lommelykten akkurat når det trengs,
gjør deg synlig igjen, og lyser opp veien foran deg. 

 

 

 

Noen ganger kan DU være den med lommelykta 🙂

 

 

 

 

Kosedag!

 

 

I dag har jeg kosa meg på kafe, med Mammaen til Lille Supermann. 
Det var som alltid utrolig koselig, og energigivende. Får liksom alltid litt ekstra “piff” når vi er sammen. Fordi det er så koselig. Fordi vi prater så godt. Fordi vi kjenner hverandre. Fordi vi bare liker hverandre sånn AKKURAT sånn som vi er. 

 

Vi planla litt ferie. Vi spiste lunsj. Og til slutt viste jeg henne de små rare mennene i nærheten av kafeen. Så jeg har fått dekket både den sosiale dosen, og fått litt trim. 

 

 

Hva har du gjort i dag? 

 

 

Brilleslangen…

 

Du har lest min lille redsel for synet mitt i innlegget HER? Ikke sant? Det resulterte jo i at jeg løp av gårde og kjøpte 3 par briller. To vanlige til å bytte på med. Gå -briller….Må vel bare innse at jeg ikke kan gå særlig uten mer 🙁 Har hatt litt problemer med å venne meg til den tangen, pga følte mye på “brilleslange-problematikken” som yngre.. Slet SKIKKELIG med det. Og har ikke klart å venne meg helt til “brille-identiteten” som voksen..

MEN…må man så må man.. Jeg får ble en “brilleslange” med FINE briller da i det minste.. Eller KULE…eller “what-ever”.

Så her er det to nyeste parene som jeg skal gå med til vanlig. Likner litt på hårfargen min… Tror det blir bra. Så jo ikke stort da jeg kjøpte dem, pga dette tåkesynet. MEN… tror det så fint ut 😀 Får de om 14 dagers tid, så da får DU se også. Det er en slags leieavtale/abonnement. 500 kr i måneden i 2 år. Likte det jeg!

 

 

SEEN SNFF06 UU00 Brille Annet

 

#briller

Noen problemer derimot…

 

….må løses..

Du som har tittet innom i dag tidlig fikk med deg at jeg mener noen problemer burde “skrotes”. Altså: jeg tenker at vi av og til bruker for mye tid på å bekymre oss for ting som ikke ER problemer. Eller burde være det. Vi lar tankekjør få for mye plass, kverne i vei, plage oss til vi sitter der i mørket. Ikke bra!

I går kunne lett blitt en sånn dag. 
Jeg har slitt med dårlig syn i det siste. Blitt verre i løpet av corona-perioden, med hjemmekontor og hvor alt har handlet om stirring på skjerm dagen lang… Vel…jeg er jo tilbake på fysisk jobb for lenge siden, men problemene har fortsatt de. Og de siste ukene har jeg følt på en slags tåkesyn også. Jeg har mye floaters (“fluer” i synsfeltet) og de har liksom overtatt helt til tider. Ikke mye annet å se. 

 

 

 

I går var jeg litt “down”. Synes dette med synet ikke var NOE gøy. Føltes som alt var “blury”, altså tåkete. Både med og uten briller. Kunne lett satt meg ned og BARE tenkt på det. Altså gitt det FOR mye plass (les morgeninnlegget) Men for å slippe å gå å gruble for mye løp jeg rett til optikeren etter jeg kom fra søsters. Resultatet: Hun fant ikke noe galt. Så det er altså ikke noe FARLIG. Og bare DET gjorde meg lettet. Jeg kjøpte meg 3 par nye briller. En slags “leie-avtale” eller abonnement. Litt sterkere glass. Synet er jo fremdeles litt tåkete. Men føles som det slapp LITT når hun ikke kunne finne noe feil. Jeg kjøpte øyedråper for tørre øyne, og kjentes ut som det hjalp litt. Tørre øyne lager også tåke.

Regner med det går seg til. Jeg skal i alle fall ikke tenke for mye på det, blir ikke noe bedre av det 😉

 

 

 

#tankekjør #mentaljobbing

Noen problemer..

 

 

 

 

 

 

 

 

Bruker du for mye tid på tullete problemer og bekymringer?

Ikke gjør det, ha en strålende lørdag <3

 

 

 

 

Altså: NOEN problemer er reelle, og må jobbes med eller man må finne ut av så klart. Men mange er også bare tullete problemer, som bør behandles med bruksanvisningen over… 😉

 

 

#problemer #bekymringer #livet #refleksjoner

Badenymfer av ulike slag…

I dag har vi vært i Drøbak, søsters og jeg. 
Jeg kunne så klart badet. Det er jo ganske moderne å isbade for tiden. Vel, jeg har ikke noe behov for det akkurat. Gidder ikke være SÅ moderne liksom… 😉

 

 

Men det var noen andre som hadde tatt seg et bad… En flokk havfruer hadde akkurat fått ristet vannet av kroppen da vi kom…

 

 

Og han her som vi fant inne på Galleri Havstad hadde ikke kommet seg opp av vannet en gang.. Så ganske godt og varmt ut det vannet han hadde å kose seg i. Kunne heller tenkt meg et sånt bad ja.. En herlig liten figur 😀

 

Ellers er det jo alltid mye fint på Galleri Havstad.
Bildene til søs er også der, Lady August that is. Krusedullene hennes passer helt perfekt inn blant bildene der inne. Men håper de forsvinner, for å si det sånn, for det betyr jo at de blir solgt. Og det er jo bedre enn at de står der og ser fine ut 😀

 

 

 

 

Til slutt gikk jeg og søsters og spiste lunsj…Søsters litt mer sunn enn meg… 

 

 

 

Har du hatt en bra fredag?

 

 

#drøbak 

Tull og fjas fra soverommet..

“Hotellrommet” en tidlig morgentime. Ja, for sånn blir det når du våkner i 5-tida. Man har liksom kommet i gang, og er i full fres, før folk har “tenkt på” å begynne å våkne liksom 😂

 

 

Photoshoot for pysjkledd morgenfugl.

 

 

Uten klær og uten sminke, men IKKE uten energi. Svimet av som vanlig rundt kl 22, selv om jeg er på ferie hos søsters. Eier ikke folkeskikk 🥴 Men da altså strålende våken , leken og full av folkeskikk i 6-tiden!

Nå blir det kaffe på senga, og siden kanskje en liten biltur  😊Deilig med fri!

 

 

 

Den gang da..

 

Er hos søsters. Fant noen bilder fra jeg var ca 30 år. Moro å se 😊

 

 

 

 

Og noen fra ca 2009-2010.

 

 

Artig gjensyn 😊