Gull og glitter – på mange måter…

 

Dagen har vært GULL!

Gulle god på alle måter. 

 

 

Jeg har fått trimmet. Raske skritt opp bakkene til Ekebergparken. Med tunga ut av munnen og hjerte i halsen. “Hjerte i halsen” betyr ikke her at jeg var REDD, som det vanligvis betyr. Men at det var på vei ut av brystet og opp halsen. Sier noe om kondisen da… 

Trim er gull. 

 

Jeg har møtt søsters. Verdens beste storesøster, som jeg har det så fint sammen med. Vi skravler, går, ler og koser oss. Og kjenner jo hverandre bedre enn noen andre. Hun har jo alltid vært der, for å si det sånn. Vennskapet og søsterskapet vårt er gull verdt <3

 

Verden har i tillegg vært malt i gull. Nydelige farger overalt. Ene bildet er tatt ved fengselsmuren. Det andre ved Akerselva, nesten borte ved Grunerløkka. 

 

 

 

#natur #gull

Forbannelsen ved å aldri gjøre noe halvveis…

Med meg er det liksom alt eller ingenting.. På noen måter bra, på andre måter en forbannelse. 

 

 

Jeg er på de fleste områder i livet en sånn: alt eller ingenting. Hvis jeg skal gjøre noe, så skal det gjøres med FULLT engasjement på et vis. 

Det gjelder alt fra husvask til blogging. Jeg gidder liksom ikke vaske LITT, eller noen ganger. Enten så faller jeg HELT ut, og lar humla suse i ukesvis. Eller så blir jeg HELT gira, og må liksom vaske ned til hver minste skuff for at det skal være “bra nok”. 
Blogging en gang om dagen, og av og til? Pøh! Det gjør liksom ikke susen.. Når jeg er PÅ så skal det blogges flere ganger om dagen, og nesten alt handler om fine bilder, kreative tanker og innlegg preget av dette.

For 12 år siden sluttet jeg å røyke. På dagen. Men før dette røyket jeg med begge hender. Jeg røyket i alle fall over 20 sigaretter om dagen, og det bare etter kl 18!

Når det gjelder jobb…? Helt lik. Det har du nok forstått. Jeg driver på, i timevis. Og det er liksom ikke måte på hvor bra det må bli før jeg gir meg.

Det er i mitt hode viktig å være engasjert. SKIKKELIG engasjert. Når man yter sitt beste blir det som oftest bra resultater. Når man yter sitt beste blir man som oftest mest fornøyd med seg selv. 

 

 

Men av og til er det viktig å riste av seg den “flinke piken”, og tenke at litt sånn halvveis er bra nok også..

 

I alle fall i noen sammenhenger 😉

 

 

#engasjement #flinkpike

Hvordan går det med deg?

 

Ikke ofte folk spør meg om det..
Kanskje er det fordi jeg selv ofte gir uttrykk for hvordan det er med meg. Jeg er ikke så veldig sjenert på sånt, og forteller gjerne hvordan jeg har det. Om det er ,med positivt eller negativt fortegn. 

Dermed blir det ikke mange som spør meg om akkurat det. Men jammen er det litt godt innimellom at folk spør meg om det også! 

I går tikket det inn en sms fra Lady August, “adoptivsøsteren” min. Det sto ikke så mye, bare rett og slett: “Hvordan går det med deg?” 

 

 

Jeg er jo taus som en østers på blogg og facebook om dagen, og regner med noen merker det. Jeg som blogget 3 ganger om dagen i 7 år, uten en fridag, har plutselig blitt helgeblogger. Så hva har skjedd liksom? Og har jeg det bra?

 

Ja, jeg har jo det 🙂 
Jeg trives og er glad. Har blitt om mulig enda mer kreativ på en del områder, pga jeg har lært mer digitalt, og får gode tilbakemeldinger.  Men samtidig er jeg rimelig sliten! Og det er nok både i hodet og kroppen. Jobben krever maks i disse Corona-tider, og når omtrent alt er digitalt så får jeg liksom dosen av skjermer og plattformer. Så når jeg kommer hjem på ettermiddagen er jeg nær ved å spy bare jeg ser datamaskinen min….Derfor får den hvile…He-he…

 

Men nå er jeg her. Det er helg. Og det er godt med fri. Det er godt med fine venner som bryr seg og spør hvordan man har det, når det blir litt stille på en og det virker som man har gått i hi 🙂 

 

Jeg skal møte den ekte søsteren min på Ekeberg i dag. For nå er det nemlig de tidene igjen, at man ikke vil reise noe sted, og helst bør treffes mest ute. Så i dag blir en fin dag i frisk luft, med verdens beste storesøster <3

 

 

 

#bloggstillhet #livet

I dag har jeg VIRKELIG bidratt!!

I dag har jeg VIRKELIG bidratt i forhold til smittevernstiltakene! Jeg er kanskje den flinkeste i hele Norge muligens i dag, til å følge smittevernsreglene…

 

 

 

-Jeg har sittet sminkeløs, nyvasket, ren og fin mange meter fra noen som helst. Samboeren i annet rom (Jeg holder meteren med god margin altså)

-Jeg har ikke menget meg med andre enn samboeren omtrent hele dagen. (Altså godt under både 10 og 20 i antall)

-Jeg har vasket hender både i oppvaskvann, i dusjen og litt innimellom ellers. De er så tørre at det er sprekker både her og der i huden. (INGEN skal si at ikke JEG vasker hender liksom!)

-Jeg har sittet fastgrodd i sofaen (Altså ikke flydd om kring og vært en MULIG smitterisiko for andre)

 

Om jeg muligens hadde gjort akkurat det samme om det IKKE hadde Corona-virus på utsida….se det vites ikke. Mulig regnværet og en sløv søndagsinnstilling er hovedårsaken til at jeg har oppført meg så eksemplarisk…. 😉

 

#smittevern

 

Om å plystre etter “regnvær”

 

“Det er etter regn at fuglene synger” 
(Bjørnstjerne Bjørnson)

Det er akkurat sånn det er. For selv om vi skulle ønske at solen alltid skinte, og at vi alltid kunne vandre plystrende omkring som en annen sangfugl, så er det jo sånn at det regner litt av og til.
Det er jo sånn at vi av og til kjenner regnværet, på innsiden av kroppen om du skjønner…
Det er jo sånn at det av og til skyer til litt i “topplokket”…

 

 

Men jeg tror ikke jeg hadde lagt merke til solens varme stråler om det ikke hadde regnet litt innimellom.
Jeg tror ikke jeg hadde plystret så høyt som jeg gjør av og til, om jeg ikke hadde kjent plaskingen ovenifra fra tid til annen…

 

 

 

(En liten reprise på dette med følelser og hvordan de henger sammen)

 

#livet #stemninger #

Byliv er ikke som det en gang var…

 

Alle innleggene  mine havner snart under kategorien “byliv”. Helt umulig å plassere denne bloggdamen i noen kategori, og dermed også innleggene. Bloggen handler jo om bare tull og fjas innimellom, men kalles det “underholdning”?

Av og til filosoferer jeg over rare ting, ord og uttrykk, eller livet generelt. Hva kalles det? “Samfunn”, eller “livsstil”. Og sånne hverdagsgreier, om alt og ingenting, vel de passer ikke inn i verken “interiør”, “mote” eller “teknologi”. Så når man ikke passer inn “malen” som blogg.no har bestemt seg for, så må jeg være kreativ. Diktene mine blir “kultur”, og tegninger og rare videoer blir “underholdning”. Resten ligger under “livsstil” eller “byliv”…. For man får ikke postet innlegg uten å markere seg i en kategori….  (*himler med øynene)

 

Vel…liten avsporing dette. 

Altså …Byliv…ikke som det en gang var. FØR spennende, hektisk, pulserende, folkerikt.. På en god måte.. Nå er det fremdeles alt det der, men nå på en litt skummel måte.. For nå bør det jo slett ikke være hektisk, pulserende og folkerikt. Nå er det liksom sånn at jo færre folk ute, jo bedre. 

Nå er det liksom kommet dithen igjen at vi må VELGE hvem vi skal “leke med”. Er det absolutt nødvendig å treffe den og den vennen? For her i byen stiger smittetallene i været igjen. Jeg er LITT sur på at det skjer…. Jeg har “lekt” med så få venner helt siden mars at jeg føler ikke det er MIN skyld. Det kjennes som at det er noen ANDRE som skal ofre litt nå, når det skal strammes enda mer inn… Jeg har oppført meg nærmest eksemplarisk i denne perioden. Ja..jeg sa nesten. 

I dag valgte jeg å treffe verdens beste kollega igjen. Ikke nå lenger kollega, men fortsatt verdens beste Merethe. Tenkte det kanskje kunne blir LEEEENGE til vi så hverandre igjen, hvis de skal begynne å stramme igjen…Vi satt lengst inni i en kafé, i flere timer. Støtte ikke borti noen andre mennesker. Det var superkoselig!! <3

Glad vi valgte å treffes. Jeg TRENGER de gode treffene i livet mitt. Livet skal ikke bare handle om  corona eller jobb… Man må leve litt også, og få de gode samtalene og impulsene  🙂 

 

Så…selv om ikke bylivet er som det en gang var, så er fremdeles Merethe det. Og jammen meg er det godt at det er sånn 🙂 

 

 

Ta deg gjerne en tur innom å se på video-snutten jeg har laget 🙂 HER

 

 

#vennskap #byliv #verdier #livet

Om å lage seg en liten piff i hverdagen

 

 

Nå er vi liksom kommet til det punktet igjen hvor det er HIMLA MYE hverdag ute og går…. Det er liksom ikke måte på hvordan grå-dagene prøver å ta “kverken” på en på høsten. Og spesielt i corona-tiden. Vi skal jo helst ikke gjøre for mye moro heller, før det blir STORE konsekvenser..

 

Da gjelder det i det minste å prøve å ha litt moro i hverdagen, på jobb eller hjemme, sånn i all ensomhet…Eller med et fåtall personer. 

 

Jeg driver som du vet og planlegger uke for elever som kommer til oss snart. Og jeg tenkte jeg fikk gjøre LITT ekstra ut av det denne gangen også. Så laget en liten film som går på dette med kroppsspråk og følelser. Og man kan jo fin kle seg ut litt da også. Mer moro for MEG, og antagelig mer moro for dem 😀 

 

 

 

 

 

 

 

#hverdager #livet #video

Livet og sånn …

 

 

Så hvordan går det med deg da?
Ja…akkurat DEG ja… Går det bra?

Jeg har det fremdeles hektisk. Mye jobb, mye som krever… Men jeg trives! Så selv om jeg er som en pudding på kveldene, så har jeg det stort sett fint. I går var jeg syk derimot. Og da koblet jeg ut alt som het jobb, og lå som en flat pannekake hele dagen.

 

Snart helg igjen, og denne helgen byr på litt av hvert kos:

-Lunsj-date med min tidligere kollega, den beste: Verdens fineste Merethe <3 Lenge siden jeg har sett henne. 

 

 

-Og så en tur til “Mammaen til lille supermann” på søndag. Det er kjempelenge siden jeg har sett henne også. Gleder meg masse 🙂 

 

 

Men før det: I morgen er det fredag….og det jammen med den beste dagen i uka, så “bring it on” 😀

 

 

#livet #hverdager #glede

Og her er vinneren!

 

Hvis du var innom meg på fredag, så så du DETTE innlegget. En liten konkurranse. Hvis du går dit og titter, så ser du 5 små videosnutter. Og leserne mine skulle gjette på hvilken følelser jeg prøvde å formidle. 

 

Og de rette svarene var: 

Glad/lykkelig

Trist

Sint

Sur

Overrasket

 

Det kom inn noen svar, og av disse trakk jeg den som vant. Skrev navnene på lapper, og trakk ut den som ble vinneren. Jeg lovet premie, og det ble denne: 

 

 

Det er egentlig et nett, men det ligger oppi dette fine futteralet. Så nettet får eventuelt vinneren vise dere, hvis hun vil. Men det er i stort sett samme mønster og farger.

 

 

Og den som vant denne gangen var : Stavangerinmyheart!

Hun har en blogg jeg liker godt 🙂 Ta deg en tur innom og få noen fine reisetips i vårt fine land 🙂 

 

 

#konkurranse #kroppsspråk

Slaskete søndag

 

Slaskebukse, Salo, støvklut
Svingte støvsugeren seriøst
Skinnende servanter

 

Spiste salami-sandwich

 

Sola skinte
Snuten savnet støvfri setting

 

Stakk stinkadorene i skoene
Spankulerte smilende i solskinnet
Sosialt samvær på Stam-kafeen
Spiste “sjia”-pudding, skravlet, skrattet

 

 

Så: Sofaen sendte signaler: “Savner selskap! Sett snuten sørover”

Spaserte sorgløst sørover. 

 

Stua solvarm og søndagsklar
Sofaen stor og snill
Sank stille ned i støvfri sofa

Stekte sterke smakfulle saker 
Sansene skjerpet

Slaskete søndag
Søndagen slasker
Sjokoladen sover i “skjøleskapet”  😀

 

 

#søndag #dikt