Slow motion

 

Dagen i dag har gått i slow-motion. Lite gjort. Både fornuftig og ufornuftig.. Men har vært utendørs litt. På kafe to ganger. Har jaktet på stolper. Og må jo så tisse innimellom, fordi jeg drikker kaffe på kafe. Så da er det liksom å finne en ny kafe, for å gå på do. Kan ikke bare gå inn og gå på do, så da blir det gjerne en kaffe etterpå… Så går jeg videre…. Og så…ja du skjønner? Så er det å finne ny kafe med ny do…

 

 

 

 

 

Fant jo noen fin vegg-kunstverk mens jeg jaktet på stolper. Stolper var det IKKE lett å finne, eller jeg fant dem, men fikk ikke tilgang på dem. En var stengt inne bak høye gjerder der de forbereder Øya-festivalen. Den må tas en annen gang..

 

 

 

 

Men jeg har i alle fall vært utendørs i sola. Og kost meg. Gått sakte rundt. Som livet ellers om dagen. I slow motion… Deilig 🙂

 

 

I morgen blir det mer stolpejakt, med Mammaen Til Lille Supermann 🙂

 

Og her var premien..

 

Når man deltar i et maraton, så forventer man å få en aldri så liten premie. Man har holdt på i timevis, og selv om man kanskje ikke vant hovedpremien, gullet, så hadde det i alle fall vært greit å f en liten medalje for fin deltakelse i det minste..

Vel.. Kjersti hadde ikke med medalje til meg, i noen slags farge,  men det ble da noen premier likevel. For når man holder ut såpass lenge, så blir det som regel NOE, selv om man må betale premien selv 😀

Her er det jeg kjøpte i går: 

Bandasjekjole, tror jeg det heter. (Liksom “klistret” på :-D)
Kjøpte på Fretex. 150 kr.

 

 

 

Vest. Kan brukes til litt av hvert.
Kjøpte på en annen Fretex. 150 kr.

 

 

 

Jepp! Det var det 😀 

 

 

Det er lørdag! Eller?…

 

 

 

Jeg våkner
Vrir meg litt fram og tilbake i senga
Må tisse 
Like greit å stå opp
Det er lørdag
Eller?

 

Dagen surrer i gang
Sol, varme, 
Folk som trasker og traver
Hurtig
Som maur
Hit og dit
Trikker, sykler, løper, går
Framme på jobb
Mens jeg rusler rundt uten planer

 

Ny morgen
Jeg våkner
Vrir meg litt fram og tilbake i senga
Må tisse 
Like greit å stå opp
Det er lørdag
Eller?

 

 

En gjentagende følelse av at det er lørdag når jeg våkner. Dag etter dag 😀
Hvorfor det da?
Helt klart en mental forberedelse på uken som kommer. Jeg begynner på jobb igjen på mandag. Det er snart.. Som i lørdag…Som i snart søndag… Som i ferien er snart over.

Men det ER onsdag! Og jeg har 5 dager igjen av ferien. De skal jeg bruke godt 🙂 Og senere skal jeg bruke høsten godt… Og vinteren godt. Selv om det ikke er lørdag..

 

Ikke svart belte i shopping- men har gjennomført et maraton i alle fall…

 

Ha-ha, kan kalle det maraton 😀

Møtte Kjersti når butikkene åpner her på Løkka. Kl 11. Fikk gjort unna litt shopping før kl 11.10…Bukse på Kjersti og vest på meg. 

 

 

 

Neste stopp Trashure, “min” butikk. Der jeg koste meg med å selge så mye som dere vet. Kjersti måtte jo få se hvor fin og hyggelig butikk det var. 

 

 

Og jammen fikk hun kjøpt litt også der. Kjersti var veldig enig med meg i at dette er en oversiktlig, ren, fin, koselig butikk med en veldig hyggelig innehaver 🙂 Les mer om det HER

 

 

Fra Løkka var det strake veien bort til Grønland for å spise litt, og ta en kaffe. Jeg hadde med meg Lysløypa-boka, som jeg har fortalt om før HER, og i den fant vi at Papegøye kjører 2 for 1 hvis man har boken. Så da måtte vi jo prøve den.

 

 

Vi prøvde en cookie og en annen god kake, og delte så vi begge fikk smake litt av hvert. Stedet var koselig, både interiørmessig og stemningen der. Stille og rolig. Kunne godt ha blitt mitt stamsted, hvis det lå nærmere meg.

 

 

 

 

Vi var innom flere butikker: Rewear, Grønland, der jeg også prøvde å selge klær som du kanskje husker. 

Kjøpte ingenting der, men kjøpte noe på en Fretex på Grønland. Den får du se i morgen 🙂

 

 

Så var det strake veien til Tullinløkka, hvor det også er en Rewear. Og DEN var skikkelig oversiktlig og fin også. God plass og ikke for stor. Ser at det er ganske viktig for å faktisk SE hva som er til salgs i disse gjenbruksbutikkene

 

 

Malerier og farger gjør susen 🙂 

 

 

Så ruta var Grunerløkka-Tøyen-Grønland-Tullinløkka-Grunerløkka. Ble bare shoppet to ting, spist en kakebit, gått sikkert 5-6 km, og 5,5 time senere er maratonet over. Trent har vi gjort. Spist har vi ikke gjort. Og shoppet lite altså. Men vi har skravlet mye, og kost oss maks!! Som alltid 🙂

 

Hvem vant sommerferien?

 

Av og til virker det som at folk kun lever om sommeren. Så fort sommeren er over så begynner folk å prate om at de gruer seg til høsten og vinteren. Hvor kaldt det skal bli… Hvor lite det er å finne på.. Hvor mye jobb vi har, og hvor lite ferie.

 

 

 

Så… etter en grufull høst og  en forferdelig vinter nedgravd i snø, hvor alle dørene er nærmest LUKKET både her og der, så kommer våren. Og joda, den er ikke så verst må de fleste innrømme… men så er det denne jobben da… som ødelegger da, for mange.. Man er jo bare inne uansett, og ser ikke det fine været..

 

Men så kommer sommeren!
Da skal liksom ALT gjøres. Spesielt sommerferien. Da skal man leve da! Har man råd drar man til Utlandet med stor U. Hoteller, middager, bading og varmegrader, sightseeing, pilgrimsvandringer og Har man ikke råd er man likevel borte fra hjemmet så mye som mulig rundt i eget land. Toppturer, teltturer, hytteliv.. Tivoli, museer, shopping, spise ute. Farter hit og dit. 
Vi styrer på hele ferien igjennom, nærmest som det skulle vært en konkurranse!
Hvem vinner sommerferien 2024 liksom?!

Vel…det blir antageligvis ikke meg!

Men det er ikke helt umulig at jeg er en av de som vinner resten av året…..  😉

 

 

 

 

Nå kan de bare “glede seg”! Her kommer vi!

 

God morgen!

I går var jeg på farta, ut på landet. Det skal jeg ikke i dag. 
Det blir nok en del farting i dag også, det kan jeg love deg. Kjersti er i byen, og da sitter vi ikke mye i ro!  Her er det bare å “spenne på seg” gode sko, og belage seg på trasking både hit og dit. Kjersti har svart belte i shopping, og når hun kommer til Oslo så “roper” gjenbruksbutikkene på henne. Og nå har vi MAAAANGE vi skal i gjennom. Fra nord til sør, øst til vest… Det er jo ikke det at jeg ikke liker å shoppe. Du har sikkert fått med deg det. Men greit å ha noen å “skylde på”! 😀
Så nå kan butikkene bare “glede seg”, nesten gru-glede seg litt,  for nå kommer vi!! 

 

Noen kafeer skal vi nok komme gjennom også. Det hender seg nemlig at vi setter oss ned litt innimellom og hviler, tar en kaffe og en matbit, for så å fortsette igjen.

Gleder meg! Det er jo nærmest tomt i mine skap nå…

 

Hva er dine planer for denne fine tirsdagen?

 

 

Alt er mulig!

 

 

Av og til kan man skape sin egen verden. En verden der alt er mulig. Jeg snakker om tegningenes verden. Etter å ha blogget et halvt års tid fant jeg ut at det å illustrere saker og ting selv ville gjøre bloggen mer spennende. Å bruke egne bilder er et MUST. Men bare foto kan ikke alltid vise det jeg vil si. Og bare ord gjør ikke bloggen fargerik nok. 

Jeg brukte litt tid før jeg fikk “dreisen” på tegningene. Før jeg fant ut av hvordan jeg kunne gjenbruke, og endre på allerede eksisterende tegninger for å få nye uttrykk osv. Jeg har tegnet digitalt i 12 år. Og har utviklet meg en del på det området. 

Og i tegningenes verden er ALT mulig!

 

Der er jeg IKKE redd elg! (jeg var livredd elg ute på landet inne i skogen i dag)

 

 

Der er jeg bitteliten innimellom (selv med mine 177cm)

 

 

 

Der kan jeg få fram poenger som jeg aldri ville fått fram ellers

 

 

 

 

Der kan jeg være redaktør i egen avis

 

 

Eller sjef i eget galleri:

 

 

 

 

Der kan jeg i det store og hele gjøre som jeg vil! 😀

 

 

Hersens digitale verden!

 

 

Noen ganger kan jeg bli så sint!
Den derre hersens digitale verden vi lever i!

Det nytter ikke å ikke henge med… Så mye skjønner jeg. For ALT er jo innstilt på det digitale. Aviser, billetter, bøker, butikker, undervisning, spill, banken, samtaler med folk… Ja, bare for å nevne NOE… Jeg er en som vegrer meg…VIL IKKE! Prøver i noen sammenhenger å få viljen min… Få være IKKE-digital… Da smiler folk i skjegget… De tror nok jeg ikke ser det. Men det gjør jeg… SÅ kraftig skjegg har de ikke …

 

Ofte er det jo lurt med det digitale… Slippe å slepe rundt på gullklumper og sånt, for å bytte til seg varer… Så nå vippses det i øst og vest i stedet for.. og nå sleper mange rundt på mobilladere i stedet for.. For hva gjør man om strømmen går tom?

Lurt er det også med digitale saker, så slipper man å bli robbet på trikken. Frastjålet penger og kort fra vesken din.. Ja så lenge ingen tar mobilen din da, vel og merke. For der ligger jo hele LIVET ditt egentlig…

Det er nemlig DER noe av problemet ligger..
ALT er digitalt! Hersens digitalt!

I dag da jeg var ute på landet gikk plutselig mobilen varm.. Klikka for å si det rett ut! Låste seg. Nektet å samarbeide. Kall det hva f…n du vil. Men den nektet ALT, etter en runde med stolpejakt. Og sto fast midt inni Stolpejakten!! 

Jeg fikk ikke skrudd av mobilen!
Jeg fikk ikke restartet den!
Jeg fikk ikke lukket appen!
Det bare lyste. Hele mobilen var helt på tur!

Tusen tanker føk gjennom hodet på meg!

“Hva gjør jeg nå? Jeg skal hjem med toget etterpå. Billetten min ligger jo inne på Ruter -appen som jeg ikke får fram”.

Det kvernet videre:

“Jeg kan jo kanskje sende en SMS, eller ringe Hr Frodith å høre hva jeg bør gjøre nå. Nei…det stemmer. Jeg får ikke tilgang til telefonen…Og dessuten så husker jeg ikke telefonnummeret, hvis jeg skulle funnet en “telefonkiosk” for det er jo ikke noe man går rundt og KAN lenger!!”

 

Det var 100 varmegrader. Jeg var HELT svett. Hodet kokte. Jeg var sulten Jeg måtte tisse.
Jeg ga meg selv beskjed om å komme innadørs, få tisset, få ned temperaturen i hodet, spise litt. Og SÅ se hva jeg kunne få gjort. 

Til slutt klarte jeg å få åpnet den eneste  som lot seg åpne.. Skuffen til sim-kortet Det fikk lufte seg litt. Da sluknet heldigvis det he…vetes lyset på appen.. Og mobilen restartet av seg selv..

Men FY så fortvilet jeg var en liten stund!
For hele livet er jo inni der… 
Vi blir jo så hjelpeløse når den hersens dingsen ikke funker. Og vi har liksom SÅ få muligheter til både det ene og det andre uten… 

Pføy!!

 

 

Mitt land

 

Landet langt der borte..
Barndommen.

Reisen.. det er tiden..
Og MEG.

 

Transporten har vært snill.
Lite humper..

 

Været har vært solfylt.
Lite regnværsdager.
Kun en skur innimellom. Med varmt sommerregn…

 

Landet langt der borte.
Små føtter i grønne enger.
Hestehov i en lubben hånd

 

 

Landet HER
Mitt land
Et sted på veien
En reise god som gull

 

 

Der står JEG
Mitt land

 

 

Og gleder meg 
Til veien videre
Til å fortsette reisen

 

Store føtter på gamle stier
Og prestekrage i en voksen hånd

 

 

 

 

Man blir tankefull av å trave rundt i barndommens rike.
Jeg har vært i Vestby i dag. Stelt på graven. I tillegg fikk jeg tid til å jakte på noen stolper. Jeg fartet rundt i skogen, og over åker og eng, på gamle trakter. Sånn blir det mimring av…. Så huset der jeg vokste opp. Mormors hus. Fritidsklubben der jeg tilbrakte all min ungdomstid. Deilig dag. I mitt eget hode 🙂

 

Smaken av barndom med sukker på

Markjordbær

 

Smaken av barndom
Med sukker på

 

Støvete landeveier
Løpske sykler
Utforbakker med vind i håret
Bikini, shorts og badesko

 

Grøftekanter med rødmende hoder
Lukten av ville fristelser
Markens skatter
Bråbrems!
Skrens på sykkelen!
Sår på kne
Glemt med en munnfull røde

 

Smaken av barndom med sukker på

 

 

 

 

 

(Jeg er på vei ut til barndommens rike, så fikk lyst på en liten repost av dette diktet 🙂 )