Små “ballettdansere” skremte livet av meg

Fikk du med deg skrytepaveinnlegget mitt i dag tidlig? Spreke Solfrid!

Vel, skal love deg at jeg følte meg langt fra sprek og i overkant ” blek om nebbet” da jeg stilte på “nytt” treningssenter i dag.. Og det med rette.

 

 

 

Joda det var samme type trening som jeg og min gode kollega og prøvd før, men nytt sted og ny trener = nye utfordringer.

Inn kom de unge og spreke seilende. EN tok en liten ballettoppvisning nærmest før treningen begynte. Piruett etter piruett, hoppet og spratt.

 

 

 

Så begynte treningen! Og mye mer intens enn på det andre senteret. På grensen, og kanskje litt over, i tøffeste laget for meg. Jeg ga liksom alt jeg hadde, til det omtrent gikk rundt for meg… Og det var IKKE pga flotte piruetter..men mest fordi jeg ville svime av 🤪

 

 

Nå skal det sies, som et lite klapp på skulderen til meg selv: Den lille ballettdanseren som hadde skremt livet av meg så temmelig “kjørt” ut hun også…

 

 

Spreke Solfrid!

 

Søndag

 

Solfrid Spiser sunt
Snuten settes mot senteret…
SATS
Skal sprette, svette, smile

 

Spreke Solfrid!
Skrytepaven som skyr spurt, situps, seige styrkeløft
skal svinge sessen i salen
sang, steg, svinsing
samsvarer supert med Solfrid

 

Spreke Solfrid i siget!

 

 

 

#trening

Etterlengtet gjensyn med Lady August


Dere som har fulgt med bloggen min en stund, vet at jeg har en “adoptivsøster”. 

Hva det er? En søster som man adopterer. Ikke født under samme tak. Møtt hverandre i voksen alder. Men finner hverandre umiddelbart, og bare “adopterer”. 
Vel det er Lady August det. 

 


Møtt hverandre massevis av ganger etter vårt første bloggmøte for 10 år siden, men nå var det i alle fall 2, 5 år siden sist!! Så nå var det et skikkelig etterlengtet gjensyn. Vi har jo pratet litt på Messenger og sånn gjennom Coronaen, men det er ikke det samme som å klemme, skravle og slurpe kaffe på ORDENTLIG!!

I dag ble det. Og kjente hvorfor jeg har savnet det. Det er liksom som å treffe en fra familien ja. Vi skravler, og Ladyen kan en hel masse ting som jeg IKKE kan, så jeg lærer til og med en del underveis. Om mat, trening, alternative greier og sunn mat. Hun er den største godtegrisen jeg vet, utenom meg, men hun kan også MYE om sunne greier.

I dag har jeg også lært noe om hvordan man kan finne ut om klær er noe som “fortjener” å bli igjen i skapet, altså når man skal prøve å rydde opp og kvitte seg med ting. Heter Maria Kondo-metoden tror jeg. Jeg har allerede funnet ut  at den nye kjolen i ALLE FALL fortjener og bli lenge hos meg, for jeg blir skikkelig glad av den!! 

 

Det blir også alltid noe rar drikke på meg sammen med Ladyen. En gang var det hyllleblomstsaft, i dag var det noe annet rart jeg ikke husker navnet på en gang. 😀

 

I tillegg fikk jeg jammen meg shoppet litt også, og det skulle jeg jo IKKE egentlig! Siden jeg kjøpte dyr kjole i går. Hadde LITT planer om tøffe boots, men det var det Ladyen som kjøpte i stedet for.  Jeg kjøpte en velour-bukse, og noe annet småtteri. 

 

Jeg har tenkt meg en tur hjem til Ladyen snart for det er i alle fall lenge siden. Hun har jo en eventyrhage, og en minibutikk med all verdens flott kunst som hun lager. Og jeg skal HA NOE  derfra. Og da må jeg se det skikkelig. Men aller mest skal jeg dit for å skravle mer med Ladyen, for vi ble jo så klart ikke “ferdige” i dag. 

 

 

 

Grue seg til!

 

Du har kanskje fått med deg at jeg er superflink med fokus på positive ting? At jeg innimellom har innlegg i kategorien: “Glede seg over og glede seg til!”

Og jeg MENER jo det, at fokus på det positive er superviktig her i livet. Det finnes alltid NOE i løpet av en dag som er veldig bra. Gi det den plassen det fortjener, så kanskje noe av det negative blekner litt. Dette er min erfaring altså. Vet ikke hvordan andre har det. 

MEN….Viktig å grue seg litt også!!
Neida… ikke så viktig akkurat, men jeg er ganske så “flink” til det også.

Kommende uke er det TO ting som får sommerfuglene til å flakse allerede NÅ!! Ja, de grå og ekle sommerfuglene snakker jeg om nå altså..  Jeg begynner altså 4-5 dager før det er nødvendig med gruingen. Snakk om å være flink til å grue seg!!

Onsdag skal jeg nemlig på mammografi:

 

Det er jo overhode ikke noe gøy!
Skikkelig vondt er det også. Men ganske så nødvendig, så jeg gjør det likevel. 

 

 

Torsdag, altså dagen etter, er det tannlegen: 

 

 

Snakk om å plassere alle ekle ting på en uke liksom!!
For tannlegen er om mulig enda verre enn mammografi. Jeg håper jeg ikke har hull. Jeg har selv bestemt at jeg må kalles inn hvert år, så jeg VIL til tannlegen. Men FY hvor jeg gruer meg!!

Verdensmester i gruing!
Og verdensmester i gleding!!

 

Så jeg kan jo glede meg til at alle disse tingene er overstått. 

 

I dag skal jeg møte Lady August.  Veldig lenge siden nå. Og det BARE gleder jeg meg til!! Masse til og med 😀

 

Ønsker deg en dag full av gleder!

 

 

Gruer du deg lett til forskjellige situasjoner?

 

 

 

En spinnvill uke!

 

Denne uken har vært spinnvill i mine øyne. 
Siden jeg er “småskala-Frodith” så trenger jo ikke det nødvendigvis være så VILT i dine øyne. Men for meg som liker det rimelig rolig i utgangspunktet, så blir denne uken for spinn-vill å regne. 

Det har gått i ett på jobb. Jeg har drukket kaffen min på do…ikke fordi det er så veldig hyggelig akkurat, men for å få unna et par ting samtidig..

Mandag kveld hjem å pakke, og skru fra hverandre sofa som skulle hentes onsdag når vi fikk ny.
Tirsdag: Opp kl 04:00 for å ta flytog, fly, buss for å lande i Bergen på jobb. Full rulle i Bergen fram til langt på kveld. Og jeg hadde knapt sett hotellrommet mitt før jeg kom hjem fra middag i 23-tiden.

Onsdag: Ny dag med fullt program i Bergen, til vi dro rett til flyplassen  og mot Oslo igjen. Hjemme i 20-tiden hvor jeg og Hr Frodith skrudde sammen ny sofa som hadde kommet. 
Torsdag: Trøtt som en strømpe, masse oppgaver på jobb og jobbet til sen ettermiddag.

Fredag: Full rulle fra kl 7 på jobb, og til jeg gikk 15:30. 

Har ikke rukket å trene en gang!! Krise! Jeg er jo blitt nærmest “treningsnarkoman”. (*ler vilt og uhemmet)

 

Men SÅÅÅÅÅ…..var det helg!!
Rett å møte søsters på Jaipur og spise nydelig mango-lam.
Litt shopping på vei nedover Karl Johan. Jepp- Ny vinterkjole!! Man må ha fin kjole på vinteren også så klart!

 

 

Den ser kanskje litt kjedelig ut der den henger, men den er en “råtass” på kroppen 😀 Bilder kommer!

I morgen går turen til Ski for å møte Lady August, og for kanskje å kjøpe noen tøffe støvletter til.

Søndag skal det trenes. 

Ja…da har du oversikt over meg!! Både hva som HAR skjedd og hvor du har meg resten av helgen.  😉

 

 

En halv meter lengre..

 

 

 

Tenk at dette skulle bli et “daglidags” syn!
Jeg på vei til trening på andre siden av byen, med treningsbag og yogamatte…
Ja…det er kanskje ikke HELT dagligdags ennå, men vi er snart der. Lover!

 

 

 

Klarere kan man vel ikke bli! 😀 

 

 

Etter mye strekking i alle retninger er jeg sikkert en halvmeter lengre…NEI, ikke bare høyden. Armer, bein.. det meste er strukket til “bristepunktet”
En del øvelser var rimelig vanskelige når man ikke har EN muskel i kroppen. Noen armer og bein skulle holde kroppen oppe, mens vi strakk og bøyde på de andre.. Nesten umulig innimellom.
Balansen er det også rimelig dårlig stelt med her, og når vi skal stå på ET bein, med armer som “fly” og andre beinet bak på ryggen, ja da skal jeg love det blir mer latter enn det blir balanse fra min side i alle fall .. Fikk da likevel til NOE!

 

Tror vi ble enige om at dette var en “ekte” øvelse som vi hadde gjort i gruppetimen. 
Magemusklene, som IKKE finnes, skulle holde oppe kroppen slik i kanskje 2-3 minutter, mens vi dyttet og strakk.  Høres kanskje ikke lenge ut, men prøvd DU da!!  Det ER lenge!! 

 

 

Regner med jeg blir litt støl i morgen. Kroppen er litt “overrasket” over at jeg skulle begynne å bruke den, så den sier jo så klart i fra. Men på sikt er det til det beste for den, så litt “mishandling” får den tåle i starten 😉

 

 

#trening

 

 

 

Hypermobile Frodith strekker seg mot skyene…

 

Akkurat som jeg ikke var tøyelig nok!
Jeg mener…jeg har jo hypermobile ledd.. Det vil si at leddene går omtrent i alle retninger, og jeg kan bruke rare stillinger og retninger på ledd og lemmer som “party-tricks”. Hvis jeg hadde gått på fest da.
Men jeg synes tydeligvis ikke dette er NOK. For i dag tar jeg turen på “Body-balance-“-time på treningssenteret, for å får strekt lemmer og ledd ENDA litt mer. Timen inneholder mye strekking og tøying etter det jeg kan forstå, så jeg kommer nok tilbake et hode høyere og armer som kan røre skyene om jeg vil.

 

 

 

Dette blir spennende!
Yoga-matte er kjøpt, og kroppen er klar i alle fall 😉

 

 

#trening

 

Glede seg til!!

 

 

 

Viktig å sette fokus på de små gledene som ligger strødd foran meg for tida. Jeg er MESTER i å skape meg gode øyeblikk. Og spesielt når de ikke kommer servert på et fat, som de ikke SÅ lett gjør når ferier og annen snacks er over.

Så…da må man lage de selv da! Og det er jeg i ferd med 🙂 Her er ukens lille “glede seg til”:

  • Skal trene “bodybalance” i morgen. Nytt for meg, som det meste innen trening. Spent og gleder meg!
  • Onsdag neste  uke kommer sofaen vi har bestilt i dag. Det blir deilig. Den jeg sitter på nå er ferdig for lenge siden. Skakk, nedsunket osv. Nå skal det nok bli litt “sofagrising” igjen ja!! 😀
  • Neste søndag skal jeg møte Lady August, den søsteren jeg adopterte for nesten 10 år siden. Skravling og mulig litt shopping står på programmet. Og masse kaffe og sunne puddinger muligens. Nå er det over 2 år siden jeg så henne, så jeg gleder meg skikkelig 🙂
  • Neste søndag er det nytt sted med treningen jeg har blitt så glad i, Body for Life.
  • Kose-tur til Bergen i høstferien antagelig!
  • “Danse høsten inn” om ikke så altfor lenge 

 

 

 

#gleder

 

Frodith får PT!!

 

 

Du har kanskje fått med deg at jeg er LITT svak i armene? At jeg strever med EN armbøyning, selv med knærne nedi…?

 

 

 

At jeg kan bli så støl etter å ha PRØVD på en armbøyning, at jeg strever med å få på klærne dagen derpå…?

 

 

 

At jeg innimellom kan slite, og nesten må be om hjelp, for å få knekt sjokoladeplaten i biter..?

 

Vel, nå er jo ikke det med sjokoladen noe problem akkurat nå. Jeg har jo blitt så himla sunn med denne oppstarten på trening, at jeg overhode ikke spiser sjokolade… Men du skjønner greia?

 

Nå har jeg fått meg PT!!
Hva det betyr?? Å jasså, ikke så bevandret i treningsverdenen du heller? 
PT= personlig trener. 

Det er ikke sånn at jeg skal ha det fast. Men skal få veiledning gratis en gang på hvordan jeg kan få nok muskler til i det minste klare å knekke sjokoladeplaten…
Jeg har sladret på treningssenteret om den utroooolig dårlige behandlingen jeg fikk forrige gang jeg prøvde meg på treningssenteret(12 år siden). Jeg har lagt ut til PT på SMS, før jeg overhode har møtt henne, om hvor utroooolig dårlig form jeg er. Så vet hun hva som venter. Jeg vil hun skal hjelpe meg med å finne glede i å trene musklene like mye som jeg har funnet glede i kondistreningen hittil 

Jeg er VELDIG positiv og optimistisk denne gangen!
Nå skal kroppen bli GOD framover. 

Nei, ingen planer om å prøve å bli “Miss Fitness” eller noe sånt, bare litt bedre form 🙂

 

 

 

 

Tålmodighet er noe f…nskap!!

 

 Den overskriften sømmer seg vel ikke særlig for en lærer i grunnskolen, gjør det vel?… Vel, det får ikke hjelpe, for sånn er det bare av og til… Er det ikke?

På en skala fra 1-5 hvor tålmodig er DU for eksempel? Hvis 5 er veldig tålmodig og 1 betyr ikke i hele tatt?  

Jeg har alltid trodd at jeg var verdens mest tålmodige egentlig…  5 over hele fjøla…At min mor påpekte noe annet i mange år, gikk liksom bare inn det ene øret og ut det andre.. Ikke kunne jeg skjønne hva hun mente… Men i voksen alder har jeg funnet ut at jeg kanskje ikke er fullt så tålmodig allikevel…

 

Når det gjelder køer f eks, butikk-køer:  Jeg KLARER å stå der uten å skrike, selv om armene blir lange som spagetti, før du når fram til den kassa-mannen DU har valgt ut… Når køen i kassen ved siden av beveger seg i lynets hastighet, og de du kom inn sammen med er ute av døra og for lengst begynt å lage middagen sin hjemme før du når fram til kassa-mannen, DA må jeg innrømme at jeg skriker litt, inni meg… For du som kjenner meg litt vet jo at jeg ikke er noe flink til å skrike høyt og si i fra HØYT, men INNI meg kan jeg skrike ganske så  høyt mange ganger. Og det gjør jeg i sånne tilfeller. Skriker lydløst fordi jeg har havnet i feil kø, skriker lydløst fordi noen prøver å komme foran meg, skriker lydløst fordi jeg er så skikkelig lei av å stå i kø… Så da er jeg vel kanskje på en 2-er eller noe på tålmodighets-skalaen.

 

 

 

 

 På en skala fra 1-5 er jeg vel en 1-er når det gjelder å følge oppskrifter, bruksanvisninger osv.  Selv om jeg noen ganger har hevdet at jeg er veldig visuell, her er det likevel noe som stanger litt… Jeg KAN IKKE følge oppskrifter, blir veldig utålmodig hvis jeg ikke forstår med EN gang..  Jeg blir nesten aggressiv hvis noen prøve å forklare meg bruksanvisningene og jeg ikke skjønner det med EN gang også…og er på grensen til å begynne å dra av meg alt håret… Og velger derfor å gjøre alt mulig på frihånd. Det gjør at ting får en merkelig og morsom utforming innimellom, men det gjør meg også innmari kreativ 😉

 

 

 

 

 

Når deg gjelder å vente på ting er jeg helt elendig! Vente på folk? Skikkelig sur hvis folk er for sene, mener de misbruker min tid.. Og det koker ganske ille i toppen innimellom. Jeg er nok en 1-er der også… Det bunner vel i at jeg er ofte tidlig ute, og jeg blir derfor sittende en stund å vente. Og jeg har ventet en del i mitt liv, og det er jeg LEI av! Så derfor piper og koker jeg som en gammeldags kaffekjele, hvis det begynner å nærme seg 15 minutter for sent. Nå har jeg begynt å GÅ om folk ikke kommer innen en viss tid! sender en melding og sier: “JEG GÅR!” Litt utålmodig ja… kanskje..

 

 

 

 

Men når det gjelder undervisning og barn og elever, DA er jeg tålmodig da!! Og det er helt sant! Der er jeg muligens en 5, eller kanskje 6. For når elevene spør meg for hundrede gang om 8 x 7 er 54,  eller om 2+2 = 5, så er jeg faktisk like blid… Jeg VET hvor problemene ligger, jeg skjønner HVORFOR det er vanskelig, og jeg vet også at å bli irritert hjelper ikke det spøtt. Så jeg bare forklarer en gang til, kanskje med en ny vinkling.. Og til sist så lærer de det 🙂

 

En dag på skolen...

 

Dagen etter….

 

 

På en skala fra 1-5, hvor tålmodig er du?

1 er IKKE tålmodig, og 5 er VELDIG tålmodig.. 😉

 

 

 

I dag skal jeg på Ikea! DET blir tålmodighetsprøve det!!