Sommerfugl i vinterland…

Jeg har vist denne videoen her på bloggen før, og mange av mine lesere har nok sett denne videoen. De får heller bare hoppe videre, og lese noe annet, om de ikke vil se den om igjen. Men jeg synes den er så vakker, og blir selv ALDRI lei å se på Lilleidun tolke den vakre melodien til norsk tegnspråk.

Sommerfugl i vinterland, hva er så det? Man kan tolke det som man vil.

En ting som er sikkert at det er ikke LETT å være sommerfugl i et kaldt landskap. HELT bokstavelig vil en sommerfugl fort dø i en vinter slik vi hadde i januar. 

En annen ting som også er sikkert er at om man ser det hele i mer overført betydning, så er det ikke lett å komme litt skjør og ny til kalde Norge. Og blir man ikke tatt vare på, så dør man litt på innsiden, enten man kommer herfra eller derfra. 

Så: Ta var på hverandre folkens <3

#tegnspråk #sommerfuglivinterland #kaldt 

Bak maskene…

 

Er det sånn at vi alle går og gjemmer oss litt?… At vi setter på oss masker og spiller en annen en de vi er?  Jeg snakker ikke her om teater, hvor de fysiske maskene er noe man tar på seg, man øver inn en rolle og så ER man en karakter for en liten stund… Ei heller er det snakk om karneval, hvor man gjemmer seg litt, og får mulighet til å leke litt, uten at noen ser rart på en fordi man er voksen..

Jeg snakker her om masker i livet.

Hvis man snakker om masker, som en metafor, så kan jeg vel si at jeg tror alle i NOEN grad har et SNEV av maske.. At ingen står HELT åpen og sårbar, avkledd, uten noen form for “beskyttelse”. Om man skal kalle det MASKE eller noe annet, kan vel diskuteres. Men vi har alle noe vi ønsker å skjule kanskje.. Vi har alle en side vi ikke liker så godt, som vi ikke har lyst å sette fram i lyset.. Eller vi har en anne side, som vi liker noe bedre, som er litt greiere å ta fram i dagslys,for å  representere enn selv.. Og det kan vel ikke være noe galt i det?  At man har en form for beskyttelse, fordi erfaring etter å ha levd en stund tilsier at man skal ikke stå HELT “naken” der.. Man kan allikevel være ærlig, og på en måte forsøke å bli det beste av seg selv..

Jeg ble her om dagen litt mer bevisst den mer FYSISKE siden av  dette med å “skjule seg”.  I en artikkel på nett beskrev en dame, sikkert en Hollywood-dame, at hun ikke kunne gå ut uten sminke… ALDRI!!  Omtrent ikke utenfor soverommet. Hun var en fantastisk flott dame, med DEN kroppen, og selvfølgelig et fantastisk ytre sånn ellers også.. MED sminke da… så klart. Hun mente at det var kun folk under 20 som kunne gå uten sminke, og samtidig se bra ut. Hun var selv rundet 40, og sminken måtte altså på, så fort øynene spratt, for å tore å gå utendørs…

Så da lurer jeg…er dette også en form for maske? Er det virkelig sånn at vi ikke kan bevege oss ut i verden, uten kunstige tilføringer i ansiktet, for å klare å føle oss vel? Er vi avhengig av å se anderledes ut enn det alderen har gjort oss til? Er vi så vant til dette andre ansiktet, at det må til for at vi skal føle oss HELE, også på innsiden? Det er skumle spørsmål, og kanskje ikke noe vi verken VIL eller KAN svare på, sånn med en gang..

Jeg synes imidlertid det er litt trist, hvis det er sånn at mange kjenner på at de ikke KAN gå en tur i butikken eller på en tur i skogen, uten å ta på masse sminke. At man ikke er bra nok, naturlig… En ting er at man LIKER BEST å ha litt sminke, jeg synes også det er fint, men jeg KAN gå ut uten… 😉

 Kan du gå HELT uten sminke ute i verden?

 

(dette innlegget skrev jeg for lang tid tilbake, men synes det er et innlegg med et viktig tema, så jeg kjører en liten reprise)

 

#masker #sminke #naturlig 

Når hender skaper forståelse…

Tenk at hendene kan skape forståelse…

Tenk at hendene lager de vakreste ord…

Tenk at med hender blir verden god, der den før var trist..

Ønsker dere en fin kveld, med denne lille tegnspråksnutten. Det er amerikansk tegnspråk, og synes hun som tolker har en god innlevelse. Finnes det noe vakrere språk enn tegnspråk? Jeg tror ikke det…I så fall skal jeg ha BEVIS 😀

 

Ha en fin kveld, og lær deg tegnspråk 🙂

 

#tegnspråk #tegnspråktolket #musikk 

Flakser avgårde… ;-)

Jepp..her er jeg på farta.. Til søsters..

Overnatting og greier. Det blir stille og rolig, for søsters er ikke i form. Så vi holder huset og slapper av der. Søsters er verdens beste. Det er ikke alle forunt å ha en søster som en av sine beste venner. Men det har altså jeg 🙂 Her er bare noen bilde-” bevis” fra noen av turene vi har kost oss på 😉


vinter  eller…


sommer…. sol eller…


…regn… Spiller ingen rolle 🙂 Koselig uansett med tid med søsters.

 

Og siden det er hun som “lærte meg opp til” å like David Bowie, så legger jeg ved noen videoer du kan kose deg med

 

 

MxBigpT5HQo


Ha en strålende kveld <3

 

 

Natheless.. <3

Nydelige Natheless

Naturlig, nett  og nysgjerrig

Nyter norsk natur

Nevneverdig nevenyttig og nyskapende

Neppe noen nerd

Nærværende og nostalgisk

 

Dette var litt om Natheless, men så mye kan sies om henne: 

Hun er naturens egen kunstner. Lager fantastiske kunst-verk av alt hun finner. Hun er den mest lekne voksne jeg noensinne har vært borti. Hun hopper paradis, lager engler i snøen og skriver nydelige historier til jul. 

Hun virker lykkelig og lett til sinns, gjerne litt tankefull på en god måte. Hun flakser og flyr gjennom livet, men likevel jordnær og trygg. Hun er snill, spennende og lun.

 

Og i dag har hun bursdag, og det må feires med brask og bram , både her og der. Og vil du lese et lenger innlegg, så fikk hun bursdagsinnlegg i fjor også, HER

Kjære Natheless

Gratulerer så masse med dagen!! Du er en av de mest spennende og kreative her inne på blogg. Jeg tror ikke det er en TING du ikke kan. 🙂 Og du gjør det som den naturligste ting av verden. ALT sammen <3

Du er en inspirasjon og et herlig tilskudd her i bloggverden 🙂 

Så glad du er min bloggvenn <3

Kos deg med dagens hjemmebakte herfra, og nyt lørdagen <3

Bursdagsklemmer fra meg <3

 


Kjenner du Natheless?

Når har DU bursdag?

Har du hatt bursdag på blogg noen gang?

 

#bursdagsinnlegg #bursdag #gratulerer #natheless

Fra ganske skjelven til stødig og trygg…

Husker du hvor skjelven jeg var i høst…i forhold til jobben som hadde forandret seg sånn??

Husker du alle de skumle og vanskelige telefonene som måtte tas, og om en skjelven Frodith som hakket og stammet med skjelven stemme…Uke… etter uke…

Etter uke….

 

….til det begynte å ……..

…..løsne LITT….

Og nå er altså den skjelvende Frodith-klumpen HELT byttet ut..med en som er trygg på det hun gjør… Jeg LIKER det jeg holder på med, og jobbdagen SMILER for tiden.. Så nå er hverdagen nesten BARE som på bildet under.


Det gjelder å ikke GI seg når ting blir vanskelig…

Det gjelder å øve når man ikke kan…

Det gjelder å SNU, når fokuset blir for negativt… 

Det gjelder å gjøre livet så godt som mulig 🙂 

 

Ha en fin fredag kveld <3

 

#jobb #endring #fokus #positiv

De snille valgene… ;-)

Siden jeg terroriserte deg så veldig med de Grusomme Valgene på tirsdag her, så er tiden inne for de SNILLE valgene.. Eller en omvendt spørsmålsrunde om du vil…Jeg spør og du svarer…Og kanskje svarer jeg selv også til slutt..Så får vi vite litt mer om hverandre..

Så da er valgene dine, et svar for hvert spørsmål 😉

 

#valg 

Ha en strålende fredag <3

Sauer på rømmen..

Her trengs det egentlig ikke så mange sauer at det gjør noe… Jeg er i full fart på vei inn i drømmeland… Så man kan vel heller si at sauene har forlengst rømt..


Vil bare ønske deg GOD NATT 🙂

 

#godnatt

Dagens heldiggris ;-)

Jepp, det er meg! For her har det nesten vært julaften og bursdag på en gang i dag 🙂

I dag var det faktisk uhyre vanskelig å gå FORT nok hjem fra postkontoret!! Ikke fordi jeg hadde grisføtter…men fordi jeg ville gå MYE fortere enn det som er mulig for en vanlig Frodith.

I går fikk jeg nemlig en pakkelapp, dvs en hentelapp på postkontoret. Og når jeg kom dit i dag så viste det seg at det var en KJEMPE-pakke som ventet meg. Jeg VISSTE den var fra Søtmonsen, matogkakeoppskrifter.blogg.no og jeg visste det var en forundringspakke. Og hvem blir ikke helt VILL og GAL av nysgjerrighet når man har en diger pakke under armen, full av hemmeligheter??

Hvertfall blir JEG ganske yr… Løp avgårde med pakken under armen, gavehund som jeg er… Og se på alt DETTE da, som befant seg i den flotte pakken fra Søtmonsen. Og jeg har ikke gjort NOE for å fortjene det, annet enn å si jeg ville være med på giveawayen 🙂 

 
Stor diger pakke, som inneholdt

DETTE:


Det var ALT mulig!! Sjokolade, te, mangodrikk, muffinsformer, konditorfarge, kakao-drikk, snøball-godis osv. ALT mulig!! Og det var så moro å få en sånn pakke man ikke vet hva inneholder en gang. Jeg synes det var SÅ moro at det garantert kommer noe sånt herfra en gang også!! 🙂 

Tusen takk Søtmonsen!!

Du er bare RÅ på å glede folk altså 🙂 Jeg skal teste drikken snart , det andre får vente til lørdagen 😀

 

#forundringspakke #gave #sjokolade #te #drikke #heldiggris

Når boblen brister….

I går la Dvergpinschereimitthjerte.blogg.no ut et bilde som jeg falt så fullstendig for. Det var bare så enkelt, så skjørt, så vakkert… Jeg fikk ulike tanker av det, og jeg satte meg ned å skrev et dikt til det, og håpet i mitt stille sinn at jeg fikk bruke bildet til , når jeg skulle legge ut diktet på bloggen. 

Og det fikk jeg!! 🙂 Stor glede. Så her er på en måte en liten samproduksjon mellom Dvergpinschereimitthjerte og meg: 

 

Når bobler brister..

 

#dikt #inspirasjon #foto #samproduksjon ‘#livet #håp