Godt sagt

 

“Jeg tror når vi går gjennom tiden at alt det beste ikke her hendt ennå”

 

 

“Jeg vet ikke hvem jeg er, men jeg vet at jeg er din”

 

Fine ord

Sau i solnedgang

 

 

 

De fleste kjenner til begrepet “Elg i solnedgang”-kunst. Den litt harry, billige kunsten (jada, folkelig), som ALLE hadde råd til i tidligere tider. Massetrykket og nærmest mulig å kjøpe i rammebutikkene i sin tid.

Hvis man kjøpte de i fullt alvor var man ganske så “harry”. Hvis man anskaffet disse bildene, med en litt ironisk og ertende tone, var man liksom kunstkjenner og høykulturell…

Hva så når man  skaffer seg bilder av “sau i solnedgang”, med glimt i øyet. Ja, i mitt altså, ikke sauens….DA er man vel høykulturell? Ha-ha…

 

 

Disse sauene sto så pent og pyntelig midt på et jorde, da vi var ute på kveldstur. Pent plassert mens solen gikk ned bak trærne.
Vi gikk bort til gjerde. Da kom de stormende…

 

 

Flere og flere…og til slutt alle sammen….

 

 

Og de var MAAAANGE…
Og du vet det er noe med det der med maaaange av at slag?!! Blir litt skummelt liksom…der det kom lløpende…Jada, vet det var gjerde der, og at de ikke er rovdyr liksom…Men likevel… Når de står sånn og stirrer på en…. 😉

 

 

 

Naturen kan by på så mangt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finnes ikke noe som er særlig bedre enn å både være i naturen og få kultur samtidig. Simpelthen elsker sånne skulptur -parker. Og denne var veldig flott! Ligger i Orust, og hadde mange flotte skulpturer. Snakk om flott julegave jeg har fått ❤️

 

 

Et artig syn på verden

 

Eller surrealistisk om du vil. Rene Magritte-har mange artige bilder. Vi hadde mange morsomme diskusjoner underveis i dag om hva meningen hans kunne være.

 

 

 

 

Jeg sitter igjen med mange inntrykk etter besøket der på Tjörn, både fra innsiden av museet og på utsiden.

 

 

 

Med verden som scene

 

 

 

Han hadde stått der bak de skitne vinduene og sett ned på den åpne gårdsplassen. Kjent luften fra den åpne døren som smøg seg forsiktig inn. Gardinene ved åpningen beveget seg som i sakte film, strøk over karmen med en stille bevegelse… lik en hånd som stryker en annen.

 

Plutselig en ny bevegelse.
Et friskt, klart vindpust rusket ertent i gardinene. Han ble stående som fjetret. Hjertet hamret i brystet hans, som om det hadde byttet rytme umiddelbart. Den usynlige hånden i døråpningen strakte seg mot han, og gardinene blafret lystig og innbydende lik en flamencodansers kjole rundt lekne ben..

 

 

 

Lik en magnet som trakk , ble han trukket ut gjennom døråpningen. En vag protest langt der inne et sted, men hånden i døråpningen som bød opp til dans fristet for mye. Røde, lange negler på myke slanke fingre dro han sakte ut der…Han var forsvarsløs..

 

 

 

 

Plutselig sto han der ute, prøvde noen forsiktige trinn fram og tilbake, mens vinden strøk kjølig over bare legger. Hjertet hoppet over noen slag, mens han famlende prøvde seg fram..

 

 

 

 

Så med ett fant han rytmen.. Hjertets takt laget rytme til skrittene. Han prustet og peste, lik en okse i arenaen…Han stampet mot underlaget lik flamencodanserens forførende skritt…Han kastet på hodet og strammet ryggen.. Han holdt sitt livs forestilling…Helt i sin egen verden der oppe på gesimsen.

 

Så stilnet skrittene. Han stoppet opp, lukket øynene og stilte seg ytterst på kanten som for å ta i mot applausen.

 

 

 

Da kjente han kvalmen komme. Han var svimmel og uvel.

Han hørte ingen applaus… Det kjentes som en mental hånd puffet han nærmere kanten. Han følte ensomheten gripe som en klo rundt det bankende hjertet, slik han hadde kjent så mange ganger før..

Da hørtes en svak stemme der nede fra:

“Hei!”

 

 

 

Denne novellen er skrevet for noen år siden,  etter inspirasjon fra bildene jeg laget av fingre med sko. Mye som kan trigge skrivegleden og sette fantasien i sving. Jeg liker å ta fram disse kreative tekstene mine innimellom. Synes de fortjener noen flere “visninger”

 

#sko #fingre #novelle

I farta igjen!

 

Da er jeg på vei til Sverige 😊

Gleder meg masse! Og etter denne fine helgen skal jeg ha Sirkus- uke med elever. Kan det bli bedre?

20 små klovner som valser rundt, og sjonglerer og balanserer 😁

Ha en strålende kveld ! Her kommer det bilder i løpet av helgen.

 

Ferdig med hoppinga

 

Ferdig med hoppinga for i dag. Les HER 
Har vært ute og luftet snuten og en av de kjolene jeg kjøpte i april.
Vært på cafe. Hørt på rare historier fra sidebordet.
Tenkt på livet.
Tenkt på mamma.
Tenkt på det å bli gammel.
Tenkt på å være mann i damekjole.
Ja for nemlig alt det der kan man tenke over ved et bord på veggis-kafeen min.

 

I ettermiddag har jeg bestilt to nye kjoler, for jeg hadde jo INGEN fra før!! 😛 De likner mistenkelig på to jeg har fra før, men i en annen lengde. 
Her er de jeg har fra før:

 

 

 

Og her er en de to jeg har kjøpt i dag: 

 

Kan være et bilde av barn, står og utendørs

 

Kan være et bilde av en eller flere personer, folk som står og utendørs

 

Lånte bildet på Facebook-siden deres. https://www.facebook.com/urbangipsynorway/

Merket er Urban Gipsy.  Og her finner du kjolene deres, hvis du vil kjøpe deg en 🙂

 

 

#klær #mote

Noen julegaver kommer med lukten av sommer (heldiggrisinnlegg)

 

Når du tenker jul, så tipper jeg du tenker lukten av klementiner, marsipan, pepperkaker og gløgg? 
Kanskje befinner det seg noe i julegavene også med samme lukten. Det er jo ikke sjelden man får en diger marsipangris eller en konfekteske inkludert i en julegave.

Vel, mine julegaver hadde lite lukt. Det var mye mascara, t-skjorter, koseklær, bøker og annet. Men noen av julegavene inneholdt: kafebesøk, kino eller galleriopplevelser. Slike ting kan lett ha lukt av både mat og annet 😉 For en heldiggris!!  Jeg hyler og hopper i glede!

 

 

For se hva jeg fikk: 

 

bildet er lånt fra pilane.org

 

I helgen skal jeg få en av julegavene mine. Fra brorsan og svãgerska. Det betyr tur til hytta deres ikke så langt over grensa. Der skal vi på både skulpturparken Pilane på Tjõrn og til akvarellmuseet på Orust. En SKIKKELIG opplevelseshelg. Jeg gleder meg skikkelig mye! Masse luft, fin kultur og familietid som kanskje er den aller fineste delen av dette 🙂 Tenk deg denne helgen vil lukte av sommer da!! Og for en julegave liksom!!

 

                            Bildet er lånt hos: https://trippa.se/tripp/nordiska-akvarellmuseet

 

Her ser du hvor mye jeg gleder meg akkurat nå!! Reiser i morgen etter jobb. Innen den tid er jeg vel nesten “en flyvende gris”? 😀

 

 

 

#reise #kultur #familie