Jeg er ikke bare tull og fjas!

Det kan kanskje av og til virke som jeg og bloggen min bare er fjas og tull. Men sånn er det ikke altså. Jeg er kanskje ikke den som skriver innlegg under kategorien “filosofi” eller “meningsytrer”. Men ser du etter så er det ganske mange av innleggene jeg har skrevet opp gjennom årene, som har en undertone. Jeg skriver meninger og ytringer på min måte. Jeg filosoferer “in the Frodith way”.. 
Noen har sett det, at jeg har flere lag. Og andre tror at jeg bare er fjas og tull. Dem om det. 

Jeg tenkte bare å re-poste noen filosofiske betraktninger, da jeg sitter her med noen av disse tankene også  i dag: 

 

“For hvert eneste øyeblikk er fremtiden i ferd med å bli fortid. Nuet eksisterer derfor heller ikke. Det er bare en overgangsform” ( Sitat: Thor Heyerdahl )

 

 

Kunne nesten ikke sagt det stort bedre selv, men jeg skal prøve….He-he…

 

Det er mye snakk om å leve i nået, “mindfulness” og tilstedeværelse med hele seg: fra tånegler og helt ut i hårrøttene. Jeg har jo vært en av de som har ropt høyest jeg:

“Ikke noe vits å angre. Skjedd er skjedd”
“Ikke noe vits i å grave i triste minner”
.

“Lev nå!” “Ikke bare se framover- da går du glipp av det som skjer nå!”

Og sånn har jeg messet i vei.

 

Vel…jeg MENER jo det også da. Det er ikke noe poeng å miste de fine øyeblikkene man kan oppleve NÅ, fordi man sitter med det ene beinet i fortiden (“Alt var så mye bedre da…”) og det andre  beinet i fremtiden (“Å så mye bedre alt blir bare jeg kommer DIT og DIT…bare jeg får oppleve DET og DET”). Sånn kan man jo ikke leve livet sitt….Da blir man jo delt i to, og ingen del er her og NÅ…

 

Men så er det dette da: Finnes det egentlig et NÅ? 

 

 

Så fort vi tar et skritt inn i neste øyeblikk, neste lille fremtid, så er det jo RETT over i fortiden. Det er liksom ikke en tilstedeværelse i seg selv, men kun en liten bru mellom fortid og framtid….Og en utrolig kort en også.. Ingen kan vel være helt sikre på om øyeblikket i seg selv virkelig finnes? Man får jo egentlig ikke “tak i” nået før det er over og har blitt fortid.. 

 

Jepp…Det var fomiddagens lille filosofi-stund, her hos Frodith 😉

 

 

 

9 kommentarer

    1. Man sitter alltid igjen med en god følelse når man leser bloggen din, og det er så fint! 🥰 Du deler av det fine du opplever og gir oss ting å tenke på i positive baner. 👏

    2. Vel, det er forsåvidt gjeldende filosofisk standard – og har vært det i flere tusen år – å definere “nået” som den kjøttkverna fremtiden passerer gjennom på sin vei til å bli den historien som akademikere typisk drøvtygger på. Hvor vi selv står i dette bildet er variabelt. For det meste har vi jo ingen kraft til å påvirke noe annet enn oss selv. Men vi kan i det minste vitse om saken. Folk viser sitt alvor på ulikt vis.

    3. For meg er NÅ mer en tilstand fremfor tidsenhet.

      Når jeg klarer å være helt og fullt der jeg er med sansene, og hodet er opptatt med akkurat det. Hva du ser, lukter, hører, føler på kroppen. Godt sted 😃.

      Ubeskjedent nok, noen av lagene dine har jeg hvertfall oppdaget 😉.

      1. Det har du rett i, det er kanskje ikke snakk om tid, men tilstand :-)Et sted. og jeg trives i MITT nå.. Jeg kjenner det som om jeg har et NÅ, ganske ofte, selv om det tidsmessig går over i fortiden. Ja, jeg tenker og merker du har oppdaget det 🙂

      1. Jeg er kanskje ingen “typisk” filosof, men filosoferer over mitt, og liker å dele mine tanker og ytringer på mine egne måter 🙂 Koselig du merker det 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg