Med Min Matgale Verden i en ny verden!

 

Her er Min Matgale Verden. Eller som du nå kanskje kjenner henne best: Kjersti!

 

 

I går hadde hun bursdag, og hadde reist ens ærend over fra Bergen, for å feire dagen med meg! 😀 He-he… Nei da…Hun hadde andre planer også. Men en bonus var jo at jeg fikk mange timer med henne i går, før hun skulle shoppe og på Vixen i dag.

 

 

Kjersti er en råtass på å lage mat. Kaker, middager, brød… You Name It!!! Hun kan lage alt. Det er hun som FORER meg og Hr Frodith til jul, med snop laget på kjøkkenet sitt. Det er hun som har med kaker og gir bort på indisk restaurant, til meg, når hun selv har bursdag. Hun fikk en liten gave av meg også da 🙂

Siden hun er så god på å lage mat så har hun skaffe seg haugevis av følgere på Instagram. Og siden hun er like flink med Instagram som med matlagingen hadde en restaurant lyst til å gi henne en liten påskjønnelse i form av en middag. Og siden det var bursdagen hennes og alt så var det en perfekt anledning å gjennomføre dette i går. 

 

 

Jeg er jo overhode ikke vant til å være ute etter kl 17 omtrent, så dette var en skikkelig boost. Jeg følte jeg hadde vært på skikkelig fest i går, selv om alt jeg hadde i glasset var sparkling tea, og jeg var hjemme kl 22.30 😀

 

 

6 retter tror jeg vi var gjennom. 
Litt skeptisk etter første forrett, siden jeg ikke liker yoghurt, og denne var fylt med veldig mye av det… Men siden gikk det bare oppover 😀

 

 

Her var det ikke noe “vanlig” indisk mat. Det var massevis av smaker. Det var ikke sterkt. Det var som følelsen av en sang hørtes lenge etter den var ferdig sunget. Smakene hang igjen i munnen i lang tid etterpå. Scampi med mango-saus var forrett nummer 2.

 

Forrett nummer tre var kylling. Med noe slags fyll. En slags ost. Husker ikke helt. Godt var det i alle fall. 

 

 

Hovedrettene: Lammeskank (som ble tent på, for litt ekstra aroma) og mer kylling.

 

 

Og helt til sist kom han inn med bursdags-desserten! Med fyrverkeri! Sjokolademousse og is + en mango-krem i glasset. 

 

 

Eieren (?) var særdeles hyggelig. Informerte om ingredienser og tanken bak konseptet. Han forklarte om ulike områder i India, om indisk kjøkken som så mye mer en STERK mat. Han svinset rundt bordet vårt og ga Kjersti (og meg) en uforglemmelig kveld 🙂

 

 

Virkelig et sted å anbefale, for å tre inn i en annen verden for noen timer: 

1947 Gandhi

 

Akkurat nå er Minmatgaleverden- Kjersti på Vixen, og hun har funnet Tomsmatprat, som jeg sa hun burde! Så da er jeg fornøyd 😀

 

14 kommentarer

Siste innlegg