På Nasjonalmuseet med egen, “medbrakt” kunstformidler

 

Du husker Ingrid? Min kollega, treningspartner og venn? Om hun har fått seg ekstrajobb som kunstformidler? Nei da 😀 Egen medbrakt kunstformidler er bare en snakkemåte. 
Hun er bare fantastisk morsom å gå på museum eller galleri med. 
Før har vi jo vært og undersøkt kubismen sammen på Nasjonalmuseet, Thorvald Hellesen.  Jeg har egentlig aldri likt kubismen, men med Ingrid ble det veldig moro.

Vi snakker om hva vi ser i bildene, og på en annen måte enn med andre jeg kjenner. Ingrid går altså ikke å “foreleser” om det kunstneren har “ment”. Nei da. Det vet hun jo ikke. Hun er bare veldig morsom å snakke kunst med. Hva HUN ser, og hva JEG ser. Og det er ofte helt forskjellig. Jeg får nye måter å se bildene på. Og det er snabla gøy!

I dag så vi først Mark Rothko -(1903-1970) Amerikansk maler, født i Latvia.
Bildene hans var veldig varierte: Fra ganske figurative saker, mennesker, portretter og landskap i en periode, til veldig abstrakte bilder etter hvert. 

 

 

 

Og hva er det vi ser? 😀

 

 

 

 

 

Vi tok en luftetur på takterrassen….

 

… før vi fortsatte med: 

Anna-Eva Bergman  (1909-1987) – Norsk kunstner, bosatt for det meste i Frankrike.

Også hun hadde et veldig spenn i bildene sine. Mye tolkbart her også 😀

 

 

 

 

Her ble vi stående lenge. Mye å se i disse bildene 🙂

 

 

 

 

 

Begge disse kunstnerne ble vist i Lyshallen, som er rommene i 3. etasje. Der kommer det stadig nye utstillinger. Skifter utstillinger og kunstnere etter 3-4 måneder der. Og det gjør det ganske spennende å ha medlemskort. 

 

Men nesten det aller morsomste jeg så i dag, er et bilde skaffet til Samlingen. I 1. etasje viste de nå en del nye verker som ble skaffet i løpet av 2023, og som har blitt en del av den voksende Samlingen på Nasjonalmuseet (fast utstilling)

Her ble vi sittende lenge. Lo, tolket, snakket og så 🙂

Munan Øvrelid (f 1977)- fra Bergen.  En ungsau i denne sammenhengen. Høyst levende fremdeles. Maler noe som ser ut som det er fra en helt annen tid. Men når man tolker og ser nærmere etter er nok historiene fra i dag. En salig blanding av fortid og nåtid. Veldig spennende. Han vil jeg se mer av! Bildet under laget i 2023. 

 

 

En berikende dag med Ingrid. 

Etterpå ble det kafe: “Spor av Nord”, og kake på meg 🙂

 

8 kommentarer

Siste innlegg