Øynene i vinduskarmen..

“Ute uler vinden… Ved vinduskarmen, i det grå huset som ligger oppe på åskammen, sitter en hvithåret dame og nipper lett til kaffen… Hun stryker katten, Missy, som sitter på en pinnestol ved siden av… lett over ryggen… Lange strøk… Stryker og stryker… Hun hører vinden ule… ser bladene som  nesten fullstendig har forlatt bjørken hennes på tunet…fyker avgårde i vill fart bortover…. først NED på bakken,så en sving opp igjen…. før de i full fart  svinser nedover lia… på vei mot den åpne plassen der nede…  Der, hvor alle veier møtes… der hvor ungdommene møtes i smug…. for bytte hemmeligheter…. eller et og annet stjålent kyss….  

Hun ser den åpne plassen ligge der ganske øde…  idag… Ikke at det undrer henne… regnet kommer ned nesten vannrett… og det blåser “kattonga” som de sier her på plassen… Ingen ønsker seg ut i et slikt vær…hvertfall ikke hun ved vinduskarmen… Hun stryker en grå hårlokk litt på plass, snurrer den rundt fingrene litt… tar en slurk til av kaffen og føler freden i huset…. stryker Missy over ryggen… igjen og igjen…
DA,  plutselig får hun øye på noen der ute…. som med stort strev  beveger seg over den åpne plassen…. En paraply truer med å reise til værs… mens noen har dratt regnfrakken tett om seg… I sølepyttene, de små vanndammene som blir i hvert spor etter denne personen, hopper en liten hund… Glad og fornøyd… stanger mot vinden… men med en leken hale, svingende… fram og tilbake… fram og tilbake… 

NOEN rusler med tunge skritt…. drar føttene etter seg… holder regnjakken hardt sammen..Lener seg med all sin tyngde mot vinden… med paraplyen…..”

 

 

 

(Denne lille starten på en novelle skrev jeg i starten av blogg-livet mitt. Og det var etter å ha malt dette bildet jeg fikk inspirasjonen til skrivingen. Malingen fikk jeg av Lady August, og det er kos å male litt innimellomk. Du er hjertelig velkommen til å skrive slutten på historien 😀 he-he.. Det har regnet og blåst som vinteren her i dag, så det passet ypperlig med denne lille teksten….)

Liker du å skrive småtekster, dikt eller noveller?
Hadde du vært med på en dikt-utfordring, om du hadde blitt spurt? 😉

 

 

#novelle #tekst #regn #blåst #alderdom

25 kommentarer

Siste innlegg