Når livet blir litt annerledes…

Av og til setter mennesker sine spor i hverdagen din, uansett om man har møtt dem eller ei. Suttung er et sånt menneske. Han er en blogger jeg har kjent en liten stund, og på den tiden har han satt sine avtrykk her og der i bloggverdenen. Det tør jeg vedde på. Jeg har hvertfall tenkt en del på han og konen hans, uten noensinne å ha vært i nærheten av å ha truffet dem. For dette er styrke, mot og kjærlighet til sin partner i en helt spesiell klasse. En historie som rører.


Suttung har en blogg hvor han forteller om livet etter at konen hans, Gullhjertet hans,  fikk Alzheimers. Hun og han er fremdeles unge, og livet har blitt snudd opp ned. 
Jeg skal ikke prøve å forklare bloggen hans, bloggen forklarer seg fint selv den. Det er mye trist lesing, men det er mennesket bak tastaturet, og livet de lever som berører oss alle. Såpass mye at jeg har skrevet et dikt for en stund siden, etter å ha tenkt på dem en stund. Suttung tar også de vakreste bilder, når han og Gullhjertet hans er på turer.

I går fikk jeg en tegning i hånda, som ville ut…og det var Suttung. Og bare så DET er sagt, det er ikke alle jeg tegner..Det må liksom komme litt av seg selv. Ofte i forbindelse med en liten blogganbefaling. 

Så om du ikke har fått med deg hvem Suttung er, så gå inn HER Les deres historie. Og se de vakre bildene hans.

Og diktet jeg skrev er dette:

 

 

 

Med hjerte på utsiden

Han hadde åpnet opp døra
Tatt hjertet sitt forsiktig ut
Og gitt henne det

Hun hadde tatt varsomt i mot
Snudd og vendt litt på det
Ikke helt visst hva hun skulle gjøre med det
 

Der ute
I luften ble det vanskelig å banke
På vanlig vis

Han kjente det snøre seg sammen i brystet
Kjente klumpen i halsen 

Hun så tårene i øyekroken
Løftet hjertet hans tett opp mot brystet sitt
Knuget det inntil der hvor hennes banket varmt

Da smilte han igjen..

 

 

 

#blogganbefaling #tegning #blogger #alzheimer #livet #suttung #dikt

21 kommentarer

Siste innlegg