Glamorøse og “opphøyede” kviser…?

 

Av og til må jeg smile litt av hvordan ord kan gi forskjellig mening, bare med en liten vri..
Av og til må jeg flire, dårlig skjult, (og himle bittelitt med øynene) av hvordan vi mennesker prøver å unngå å kalle en spade for en spade, men manipulerer ord for muligens å selge noe med høyere profitt. 

Ta for eksempel ordet KVISER, ikke særlig glamorøst… Og  ikke noe man vil ha. Så har man ordet ACNE, som er et ord vi nå er vant med. Det nøytraliserer ordet, og gir ingen “følelse” den ene eller andre veien. Det sier bare at man har noe problemer med huden. 

Det som jeg LER og “himler med øynene” av er det nye ordet som plutselig er dukket opp i forbindelse med Corona-pandemien: -MASKNE.  Dette er altså en blanding av MASKE og AKNE. Det vil si: AKNE man får pga maske-bruk/munnbind-bruk.

Må det ha et eget NAVN liksom? Gjøre det til noe mer forfinet enn andre typer akne/kviser? 

 

 

Jeg har i årevis fått kviser pga brille-bruk, i området mellom øynene. Har aldri hørt noen gi det et eget navn. Eller nupper og kviser som oppstår på andre svette områder….

Første gang jeg så dette ordet var så klart i forbindelse med salg av et eller annet preparat mot kviser. Og regner med det øker salget å gi ordet litt mer schwung....

 

Dette er ikke noe som opptar meg så VELDIG altså… bare gjorde meg noen tanker da jeg så dette begrepet innført… Og mest av alt får det meg til å smile både i og utenfor skjegget…(eller masken…)

 

 

#kviser #akne #maskne

4 kommentarer
  1. Bracne=Brillekviser. Kjært barn har mange navn, likevel er kan vi vel bare kalle en spade for en spade ja. Enn så lenge er ikke bruk av maske så utbredd eller nødvendig her, så håper at maske kviser ikke vil bli et problem.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg